Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 02 mrt 2022 15:02 

Verzamelaanvraag 2022 staat online


Tot en met 30 april kunt u de verzamelaanvraag 2022 via het e-loket indienen. U vindt alle nieuwigheden in de toelichting bij de verzamelaanvraag op de website.

Vanaf 2022 zult u enkel voor percelen die in gebruik zijn voor de hoofdteelt, premies kunnen aanvragen. Verder kunt u in 2022 steun aanvragen voor zes pre-ecoregelingen die ten goede komen aan milieu, klimaat en biodiversiteit. De subsidie voor deze eenjarige maatregelen kan via de verzamelaanvraag aangevraagd worden.

De aanvraag voor de subsidie brede weersverzekering via de verzamelaanvraag 2022 werd niet gewijzigd. U moet opnieuw de subsidie aanvragen door de naam van de verzekeraar op te geven bij wie u een erkende brede weersverzekering heeft afgesloten (of van plan bent af te sluiten). De opgegeven naam van de verzekeraar op 30 april is bindend. U vindt de erkende brede weersverzekeringen 2022 op de webpagina Brede weersverzekering land- en tuinbouwers.

Vanaf 2022 bent u als bio-landbouwer verplicht een verzamelaanvraag in te dienen en daarin de percelen aan te geven die u wil laten certificeren voor de biologische productiemethode. De aangegeven gegevens worden automatisch doorgegeven aan het bio-controleorgaan van de landbouwer. Percelen die niet zijn aangegeven in de verzamelaanvraag, kunnen niet gecertificeerd worden. Meer info over de verzamelaanvraag voor bio-landbouwers is te vinden op de webpagina Verzamelaanvraag.

Hulp bij het indienen van de verzamelaanvraag

U vindt alle nuttige informatie voor het invullen van de verzamelaanvraag onder de ‘hulp nodig’-knop van het e-loket. Er is ook een link naar een aantal zogenaamde ‘tutorialfilmpjes’, te vinden op het YouTube-kanaal van het Departement Landbouw en Visserij. Daarin wordt bijvoorbeeld getoond hoe u percelen kan intekenen of perceelsgegevens kan aanvullen. Of bekijk het webinar filmpje Verzamelaanvraag 2022.

Voor bijkomende vragen of eventuele problemen kunt u ook nog altijd bellen naar de infolijn van het e-loket. Op de contactpagina van het e-loket staan per provincie het telefoonnummer en de openingsuren. Heeft u als landbouwer zelf geen computer of internet? Dan neemt u best contact op met de buitendienst om te horen hoe u uw verzamelaanvraag kan indienen.

De uiterste datum voor het indienen van de verzamelaanvraag is opnieuw 30 april. Deze dag valt in 2022 op een zaterdag. Hou er rekening mee dat de infolijn op de buitendienst in het weekend niet bereikbaar is.

 


  Nieuwsflash
 
Gezondheidsrisico's bij Basilicumplanten door irrigatie met vervuild (oppervlakte)water Lees meer
 
 
Aanvulling lijsten van oneerlijke marktpraktijken tussen ondernemingen in de landbouwLees meer
 
 
Overstromingen van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen dossierLees meer
 
 
Wijziging van diverse decreten over het landbouw- en visserijbeleid Lees meer
 
 
249.000 euro voor vier lokale voedselregisseurs Lees meer
 
 
hittegolven én bosbranden zullen 9 keer vaker voorkomen in Oost-Afrika Lees meer
 
 
Tien nieuwe suikerbietrassen op de Belgische rassenlijst Lees meer
 
 
Packaging: find a workable agreement for the fruit and vegetables sector Lees meer