Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Huisdieren
Insecten
Paarden
Vis
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Dieren

14 items in deze categorie.
 vandaag: 25 feb 2017 geen items 
 gisteren: 24 feb 2017 geen items 
 laatste week: 18 feb 2017 - 24 2017 9 items 

Konijnenvangers kunnen met behulp van drie fretten veertig konijnen vangen (15:13)

Het kerkhof van Willebroek zit vergeven van de konijnen en die zorgen voor overlast. De gemeente huurde gisteren twee professionele konijnenvangers in om een einde te maken aan de plaag.

Lees meer

Meldingen dierenverwaarlozing (12:00)

De laatste jaren is er een sterke toename van het aantal meldingen van dierenverwaarlozing en -mishandeling, maar ook van illegale aankoop en handel. In 2015 waren er 3580 van zulke meldingen, waarvan 1114 voor landbouwdieren. Ook het aantal pv’s lijkt jaar na jaar te verhogen, tot 339 in 2015. Niet alleen de alertheid inzake dierenwelzijnsproblemen wordt groter bij de burger, ook het meldpunt van de Vlaamse dienst Dierenwelzijn wint aan populariteit. Vanwege het verhoogde aantal meldingen werd reeds beslist om acht extra mensen in dienst te nemen binnen de Vlaamse dienst Dierenwelzijn.

Lees meer

Schadevergoeding beverpopulatie in Vlaanderen - (05:58)

Begin 2015 werd de beverpopulatie in Vlaanderen geschat op 240 tot 260 bevers. In antwoord op mijn schriftelijke vraag nr. 136 van 19 november 2015 stelde de minister recent cijfermateriaal in het vooruitzicht voor het voorjaar 2016.
Vlaanderen probeert zorg te dragen voor de ontwikkelingskansen van de beverpopulatie.
In het kader daarvan werd het soortenbeschermingsprogramma voor de bever goedgekeurd op 27 mei 2015.

Lees meer

1000 illegale vogels in beslaggenomen (16:21)

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben 1087 vogels in beslag genomen tijdens de zaterdag gehouden vogelmarkt in Zwolle. Tegen drie handelaren is proces-verbaal opgemaakt omdat ze de vogels illegaal hebben verkregen, aldus de toezichthouder dinsdag.

Lees meer

Waterral kenmerkt postzegel met aantekenport (10:25)

Met de regelmaat van de klok brengt Bpost een postzegel uit om de aantekenport te betalen voor een aangetekende zending. Met diezelfde regelmaat steeg de prijs met enkele eurocenten, maar dit keer (voorlopig) nog niet.

Lees meer

Wilde dieren met een moeilijke jeugd leven langer (10:05)

Onderzoekers hebben ontdekt dat mannelijke zebramangoesten langer leven als ze hun eerste levensjaren in slechte omstandigheden moesten doorbrengen.

Lees meer

12 jaar lang houdt Geert Debuyck rattenpopulatie in Ledegem in toom (18:17)

Het voorjaar is in aantocht en dan komen ook de ratten weer uit de grond. Geert Debuyck is al twaalf jaar rattenvanger van de gemeente Ledegem en heeft al zijn vallen en rattenvergif klaargelegd. Hij houdt niet enkel de grachten in de gemeente vrij van ongedierte, maar verdelgt ook ratten in woningen.

Lees meer

Ook in Bokrijk een invasie van mollen (15:54)

De grasperken aan beide zijden van de Bokrijklaan op het domein Bokrijk zien bijna zwart van de molshopen. Toch is het voor het domein geen sinecure om ze te bestrijden. Bokrijk mag geen pesticiden inzetten en bezoekers plukken molklemmen vaak weg.

Lees meer

Kleine 40 trekvogels bedreigd in Nederland (08:57)

In Nederland worden 39 vogelsoorten bedreigd die ons land aandoen als trekvogels of overwinteraars. Ze staan op een nieuwe zogeheten Rode Lijst waar bedreigde diersoorten op staan. Voor de Vogelbescherming is de lijst een belangrijk instrument bij het vaststellen van prioriteiten voor haar beschermingswerk.

Lees meer

 2 weken geleden: 11 feb 2017 - 18 2017 5 items 

Binnenkort opnieuw mammoeten op deze aarde? (12:37)

Als het van onderzoekers aan de universiteit van Harvard afhangt, wordt de uitgestorven wolharige mammoet over enkele jaren weer tot leven gewekt. Wetenschappers zouden er via een zogenoemd "ontuitsterfexperiment" in slagen om een embryo te creëren uit een olifant en een mammoet.
Diverse bronnen

Lees meer

Meer ganzen geschoten in Groningen (03:50)

Het aantal ganzen dat wordt geschoten in Groningen neemt snel toe. In 2014 werden er 354 ganzen afgeschoten, tegen 2336 afgelopen jaar. Vooral grauwe ganzen, nijlganzen en Canadese ganzen werden geschoten door jagers.

Lees meer

GGO-muis laat coke onaangeroerd (14:55)

Een speciaal genetisch gemodificeerde muis raakt niet meer verslaafd aan cocaïne. Helaas belemmert de stof die hiervoor verantwoordelijk is ook het geheugen.

Lees meer

Ingrepen door Agentschap Natuur en Bos moeten bedreigde dieren kansen geven (14:42)

Er zijn nog nauwelijks grauwe kiekendieven en hamsters in de leemstreek. Agentschap Natuur en Bos trekt nu over een tijdspanne van vier jaar 240.000 euro uit om die populatie weer te laten groeien. “Cruciaal is dat de boeren meewerken”, klinkt het.

Lees meer

Eenden broeden veilig in korven van Wildbeheerseen­heid Merksplas (17:58)

In de vijver van gemeentepark Carons Hofke staan drie gevlochten manden. Het zijn broedkorven voor eenden.

Lees meer

  Nieuwsflash
 
CBOT: granen onder lichte druk de week uitLees meer
 
 
Beursnotering staat vast op initiatiefloze varkensmarktLees meer
 
 
Uur in de schuurLees meer
 
 
Uitdagingen bij de vleetLees meer
 
 
Studiedagen, vergaderingen en demo'sLees meer
 
 
Weerbericht voor de landbouwLees meer