Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten

 30 sep 2020 13:30 

McDonald's maakt fonds ter ondersteuning teler


McDonald's zet, in samenwerking met leverancier McCain, een fonds op om aardappeltelers in het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen bij het gebruik van innovatieve technieken en technologieën om de bodemkwaliteit en het waterbeheer te verbeteren. Op deze manier willen de bedrijven een bijdrage leveren aan de klimaatdoelen van de overheid.

Het zogenoemde 'Sustainable MacFries Fund' heeft als voornaamste doel om aardappeltelers te helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit en waterbeheer. Om dat te realiseren, verstrekken McDonald's en McCain gezamenlijk circa €1 miljoen aan subsidies. Met deze financiering kunnen boeren onderzoek doen naar hun bodem- en watergebruik. De bedrijven leggen de bal niet louter bij de teler, want ze willen ook nieuw onderzoek financieren om zodoende inzicht te krijgen in bijvoorbeeld de voordelen van het gebruik van bodembedekkers.

De bedrijven willen met het fonds een indirecte bijdrage leveren aan de klimaatdoelen van de overheid. In 2017 was de land- en tuinbouwsector goed voor 12% van de nationale emissies. Het doel is om dit tegen 2050 stevig te reduceren. "Met het feit dat wij onze beroemde frites niet kunnen serveren zonder de steun van de ruim 23.000 Britse en Ierse boeren die aan ons leveren, is het nodig dat we een bijdrage leveren", zo vertelt Nina Prichard, hoofd duurzame en ethische inkoop bij McDonald's. "Het Sustainable MacFries Fund verstrekt samen met McCain financiering om de duurzaamheid bij aardappeltelers te vergroten."

Dat het thema klimaatverandering bij McCain hoog op de agenda staat, blijkt uit het feit dat de fritesproducent een maand terug bekendmaakte om miljoenen te investeren op dit onderwerp. De producent maakt bijna €28 miljoen vrij om aardappeltelers in het Verenigd Koninkrijk te helpen zich beter te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering en de coronacrisis.  Nieuwsflash
 
Einde indienperiode voor VLIF-steunaanvragen: 17/12/2020 Lees meer
 
 
KB betreffende de bestrijding van bruinrot in aardappelenLees meer
 
 
Gemiddeld 304 Ä/ha pacht per jaar Lees meer
 
 
BLHB wijst voorstellen LNV voor een nieuw pachtstelsel af (NL)Lees meer
 
 
Verse en gezonde voeding alsmaar duurderLees meer
 
 
Geharmoniseerde consumptieprijsindex oktober 2020 Lees meer
 
 
Dewulf lanceert de Enduro, haar nieuwe 4-rijige zelfrijdende rooier Lees meer
 
 
Opslag van stalmest op de akkerLees meer
 
 
13% van de Vlaamse landbouwers sloot een brede weersverzekering af in 2020 Lees meer
 
 
De Vlaamse landbouwconjunctuurindex najaar 2020: ontevredenheid stijgt Lees meer