Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel Volgend artikelVolgend Artikel

 27 jul 2020 15:15 

Boehringer Ingelheim neemt het Belgische bedrijf GST over


• Boehringer Ingelheim neemt het Belgische biotechbedrijf GST over dat state-of-the-art stamcelproducten voor paarden en huisdieren ontwikkelt en produceert
• De overname volgt na twee jaar van succesvolle samenwerking waarbinnen het allereerste geregistreerde dierengeneesmiddel op basis van stamcellen op de Europese markt werd gebracht
• De beslissing om GST over te nemen is volledig in lijn met een van de pijlers van de strategie voor de divisie diergezondheid (Animal Health) van Boehringer Ingelheim, die erop gericht is de portfolio te versterken om zo innovatie en groei te versnellen

Boehringer Ingelheim, een toonaangevende speler op het gebied van dierengezondheid, heeft GST overgenomen, een Belgisch veterinair biotechbedrijf. GST richt zich op het onderzoek, de ontwikkeling en de productie van regeneratieve geneesmiddelen (stamceltherapieën) die worden gebruikt voor de behandeling van orthopedische en metabole ziekten bij dieren. Sinds 2018 bestond er al een samenwerking tussen Boehringer Ingelheim en GST.

“Samenwerking met externe partners speelt een essentiële rol om ons te ondersteunen om onze portfolio uit te breiden. Na twee jaar van zeer succesvol samenwerken hebben we besloten om GST over te nemen. We zijn ervan overtuigd dat haar expertise op het gebied van geavanceerde stamcelproducten ons zal helpen om onze klanten nog meer innovatieve oplossingen te bieden”, zegt Jean-Luc Michel, Head of Global Strategic Marketing bij Boehringer Ingelheim Animal Health.

“Boehringer Ingelheim wil een leidende rol spelen binnen een nieuwe golf van innovatie op veterinair gebied. Deze ambitie past perfect bij het management, de medewerkers en de visie van GST. Vanaf het allereerste begin wilden we de veterinaire wereld veranderen, een rol die we zullen blijven spelen als een nieuwe R & D-divisie binnen Boehringer Ingelheim”, zegt Jan Spaas, General Manager van GST.

“Deze beslissing is volledig in lijn met onze strategische visie die recentelijk nog werd geheroriënteerd. Onderzoeksgebieden voor stamcellen en regeneratieve geneeskunde bieden een uitdagend potentieel voor de volgende innovatiegolf die we actief nastreven. Bovendien is het versterken van externe partnerschappen om onze innovatieve inspanningen en groei te versnellen een van de belangrijkste elementen van onze strategie”, voegt Eric Haaksma, Head of Global Innovation bij Boehringer Ingelheim Animal Health, daaraan toe.

“We zijn uiterst tevreden dat GST deel zal uitmaken van de Belgische Boehringer Ingelheim-organisatie. ‘Value through innovation’ is het motto van Boehringer Ingelheim en we zijn dan ook verheugd om te zien dat we onze activiteiten in België kunnen uitbreiden met een innovatiegedreven entiteit als GST. Sinds de start van ons partnership in 2018 was onze nauwe samenwerking al een echt succes, dus ik heb er alle vertrouwen in dat deze overname ons nog verder zal versterken en mooie opportuniteiten zal brengen voor de toekomst”, zegt Valérie Ajzenman, General Manager van Boehringer Ingelheim België en Luxemburg.

De bedrijven hebben de financiële voorwaarden van de deal niet bekendgemaakt.

Boehringer Ingelheim Animal Health

De levens van dieren en mensen zijn op diepe en soms complexe manieren met elkaar verbonden. We weten dat wanneer dieren gezond zijn, mensen ook gezonder zijn. Wereldwijd zijn onze 10.000 medewerkers toegewijd bezig met het creëren van waarde via innovatie, waardoor het welzijn van beide kan worden verbeterd.

Respect voor dieren, mensen en het milieu staat centraal in wat we doen. We ontwikkelen oplossingen en leveren diensten om dieren te beschermen tegen ziekte en pijn. We ondersteunen onze klanten bij het zorgen voor de gezondheid van hun dieren en bieden bescherming tegen levens- en maatschappijbedreigende ziekten.

Boehringer Ingelheim Animal Health is het op één na grootste bedrijf voor diergezondheid ter wereld, met een netto-omzet van 4 miljard euro in 2019 en een aanwezigheid in meer dan 150 landen.

Voor meer informatie, bezoek https://www.boehringer-ingelheim.be/nl/boehringer-ingelheim-animal-health

GST
De belangrijkste activiteiten van GST zijn onderzoek & ontwikkeling en productie van veterinaire stamcelproducten en hun biotechnologische toepassingen. Als basis voor stamceltherapieën gebruikt GST stamcellen met een groot potentieel uit het bloed van zoogdieren. GST vertaalt op die manier regeneratieve geneeskunde in klinische toepassingen. GST ontwikkelde binnen de veterinaire wereld het allereerste dierengeneesmiddel op basis van stamcellen dat door het EMA (Europees geneesmiddelenagentschap) geregistreerd werd. GST staat wereldwijd gerangschikt in de top 10 van start-ups op het vlak van dierengezondheid.

Voor meer informatie over GST, bezoek https://www.gst.be

   Nieuwsflash
 
Uitzonderlijk: bijna 10 dagen op rij warmer dan 30 graden Lees meer
 
 
Zonnebrand geeft oogst fruit 2020 de genadeslagLees meer
 
 
Rassenonderzoek zesrijige wintergerst 2020 Lees meer
 
 
Meloenen uit Vlaamse veldenLees meer
 
 
Coloradokever steekt zijn kop opLees meer
 
 
Vraag om erkenning als ramp: zonnebrandschade Lees meer
 
 
Termijnen voor de aanvragen tot toelating tot de rassenlijst van landbouwgewassenLees meer
 
 
Procedures bij de Raad van Vergunningsbetwistingen - Invoering relativiteitseisLees meer
 
 
Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) - Naleving randvoorwaardenLees meer
 
 
Kleine windmolens bij particulierenLees meer
 
 
Geweigerde aanvragen VLIF-steunLees meer
 
 
Nulbemesting - OntheffingLees meer
 
 
Clarebout Potatoes: Corona deed ons extra investeren ondanks omzetdalingLees meer
 
 
Hitteplan: transport van landbouwdierenLees meer
 
 
Nieuwe inschrijvingen voor aanplantsubsidie boslandbouwsystemen (agroforestry) mogelijk tot 18/9Lees meer
 
 
Franse derogatie neonicotinoïden voor suikerbieten Lees meer
 
 
Franse derogatie neonicotinoïden voor suikerbietenLees meer
 
 
Nieuwe corona-maatregelen West-Vlaanderen seizoensarbeiders Lees meer
 
 
Covid 19: vergoeding aanvragen voor aardappelen tot 28/8Lees meer
 
 
Covid 19: vergoeding aanvragen voor sierteeltLees meer
 
 
COVID-19: compensatie sierteelthouders die een omzetdaling geleden hebbenLees meer
 
 
COVID-19: compensatie aardappeltelers met onverkoopbare stock vrije aardappelenLees meer