Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 27 jul 2020 15:15 

Boehringer Ingelheim neemt het Belgische bedrijf GST over


• Boehringer Ingelheim neemt het Belgische biotechbedrijf GST over dat state-of-the-art stamcelproducten voor paarden en huisdieren ontwikkelt en produceert
• De overname volgt na twee jaar van succesvolle samenwerking waarbinnen het allereerste geregistreerde dierengeneesmiddel op basis van stamcellen op de Europese markt werd gebracht
• De beslissing om GST over te nemen is volledig in lijn met een van de pijlers van de strategie voor de divisie diergezondheid (Animal Health) van Boehringer Ingelheim, die erop gericht is de portfolio te versterken om zo innovatie en groei te versnellen

Boehringer Ingelheim, een toonaangevende speler op het gebied van dierengezondheid, heeft GST overgenomen, een Belgisch veterinair biotechbedrijf. GST richt zich op het onderzoek, de ontwikkeling en de productie van regeneratieve geneesmiddelen (stamceltherapieën) die worden gebruikt voor de behandeling van orthopedische en metabole ziekten bij dieren. Sinds 2018 bestond er al een samenwerking tussen Boehringer Ingelheim en GST.

“Samenwerking met externe partners speelt een essentiële rol om ons te ondersteunen om onze portfolio uit te breiden. Na twee jaar van zeer succesvol samenwerken hebben we besloten om GST over te nemen. We zijn ervan overtuigd dat haar expertise op het gebied van geavanceerde stamcelproducten ons zal helpen om onze klanten nog meer innovatieve oplossingen te bieden”, zegt Jean-Luc Michel, Head of Global Strategic Marketing bij Boehringer Ingelheim Animal Health.

“Boehringer Ingelheim wil een leidende rol spelen binnen een nieuwe golf van innovatie op veterinair gebied. Deze ambitie past perfect bij het management, de medewerkers en de visie van GST. Vanaf het allereerste begin wilden we de veterinaire wereld veranderen, een rol die we zullen blijven spelen als een nieuwe R & D-divisie binnen Boehringer Ingelheim”, zegt Jan Spaas, General Manager van GST.

“Deze beslissing is volledig in lijn met onze strategische visie die recentelijk nog werd geheroriënteerd. Onderzoeksgebieden voor stamcellen en regeneratieve geneeskunde bieden een uitdagend potentieel voor de volgende innovatiegolf die we actief nastreven. Bovendien is het versterken van externe partnerschappen om onze innovatieve inspanningen en groei te versnellen een van de belangrijkste elementen van onze strategie”, voegt Eric Haaksma, Head of Global Innovation bij Boehringer Ingelheim Animal Health, daaraan toe.

“We zijn uiterst tevreden dat GST deel zal uitmaken van de Belgische Boehringer Ingelheim-organisatie. ‘Value through innovation’ is het motto van Boehringer Ingelheim en we zijn dan ook verheugd om te zien dat we onze activiteiten in België kunnen uitbreiden met een innovatiegedreven entiteit als GST. Sinds de start van ons partnership in 2018 was onze nauwe samenwerking al een echt succes, dus ik heb er alle vertrouwen in dat deze overname ons nog verder zal versterken en mooie opportuniteiten zal brengen voor de toekomst”, zegt Valérie Ajzenman, General Manager van Boehringer Ingelheim België en Luxemburg.

De bedrijven hebben de financiële voorwaarden van de deal niet bekendgemaakt.

Boehringer Ingelheim Animal Health

De levens van dieren en mensen zijn op diepe en soms complexe manieren met elkaar verbonden. We weten dat wanneer dieren gezond zijn, mensen ook gezonder zijn. Wereldwijd zijn onze 10.000 medewerkers toegewijd bezig met het creëren van waarde via innovatie, waardoor het welzijn van beide kan worden verbeterd.

Respect voor dieren, mensen en het milieu staat centraal in wat we doen. We ontwikkelen oplossingen en leveren diensten om dieren te beschermen tegen ziekte en pijn. We ondersteunen onze klanten bij het zorgen voor de gezondheid van hun dieren en bieden bescherming tegen levens- en maatschappijbedreigende ziekten.

Boehringer Ingelheim Animal Health is het op één na grootste bedrijf voor diergezondheid ter wereld, met een netto-omzet van 4 miljard euro in 2019 en een aanwezigheid in meer dan 150 landen.

Voor meer informatie, bezoek https://www.boehringer-ingelheim.be/nl/boehringer-ingelheim-animal-health

GST
De belangrijkste activiteiten van GST zijn onderzoek & ontwikkeling en productie van veterinaire stamcelproducten en hun biotechnologische toepassingen. Als basis voor stamceltherapieën gebruikt GST stamcellen met een groot potentieel uit het bloed van zoogdieren. GST vertaalt op die manier regeneratieve geneeskunde in klinische toepassingen. GST ontwikkelde binnen de veterinaire wereld het allereerste dierengeneesmiddel op basis van stamcellen dat door het EMA (Europees geneesmiddelenagentschap) geregistreerd werd. GST staat wereldwijd gerangschikt in de top 10 van start-ups op het vlak van dierengezondheid.

Voor meer informatie over GST, bezoek https://www.gst.be

   Nieuwsflash
 
Het labo van VMM in Gent blijft bestaan Lees meer
 
 
Elke dag van oktober ongeval met landbouwvoertuig Lees meer
 
 
Remkes: binnen een jaar 500 tot 600 grote uitstoters stikstof uitkopen Lees meer
 
 
Fruitteelt - Onderzoek inzake samenwerkingen en beheersing marktrisico's Lees meer
 
 
Vrijwillige stopzetting varkenshouderij - Vergoedingen Lees meer
 
 
'Break Nature' in de privé chalets van 'Ferme de Sorval' les Hauts de FranceLees meer
 
 
Evolutie Belgische appelteelt Lees meer
 
 
Energiecrisis: beperking indexatie huurprijzen Lees meer
 
 
Eindelijk minimumpensioen voor meewerkende echtgenotenLees meer
 
 
EU verstrengt regels rond restjes bijendodende pesticide in geďmporteerde levensmiddelen Lees meer
 
 
West-Vlaanderen wil vier gebieden klimaatrobuust maken Lees meer
 
 
Nieuwe maatregelen moeten voorkomen dat Vlaanderen zich droog draineert Lees meer
 
 
Bladluisdruk, ook bij tolerante wintergerstrassen op te volgenLees meer
 
 
Campagne Tiense Suikerraffinaderij van startLees meer
 
 
Uitbetaling van inhoudingen voor financiële discipline Lees meer
 
 
Oorlog - crisissteun landbouw: 8,17 miljoen euro aanpassingssteunLees meer
 
 
Droogte: afwegingskader voor prioritair watergebruik tijdens waterschaarsteLees meer
 
 
Landbouwbedrijven - Windmolens Lees meer
 
 
Droogte 2020 - Afhandeling dossiers (update)Lees meer
 
 
Landbouwbedrijven - Energiescans Lees meer
 
 
Energiescans Lees meer
 
 
Appelteelt - Evolutie Lees meer
 
 
EU-landbouwsubsidies - Fraudebestrijding Lees meer
 
 
Tegen agribashingLees meer
 
 
Plan Vlaamse Veerkracht: wijziging besluit subsidies groene maatregelen land- en tuinbouwbedrijven Lees meer
 
 
3.662.000 euro voor wetenschappelijk onderzoek inzake voedselveiligheid en sanitair beleid Lees meer
 
 
De klimaatmaatregelen in de landbouwsectorLees meer