Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 04 mei 2020 12:21 

Herinnering uiterste indieningsdatum verzamelaanvraag 2020


De uiterste indieningsdatum werd uitgesteld naar vrijdag 15 mei. Door de coronacrisis verloopt het indienen met mondjesmaat en de uiterste datum nadert snel. Het departement herinnert daarom graag aan deze uiterste indieningsdatum en raadt aan tijdig te starten met invullen, zodat indien nodig de buitendiensten gecontacteerd kunnen worden indien hulp nodig is.

Is de verzamelaanvraag reeds ingediend?

Landbouwers die hun verzamelaanvraag al hebben ingediend op het e-loket, hebben een bevestigingse-mail ontvangen op het opgegeven e-mailadres. Ook op het e-loket (tegel ‘verzamelaanvraag’) kunnen de landbouwers de status van de verzamelaanvraag nakijken. De datum van indiening en de naam van de persoon die laatst heeft ingediend, worden ook vermeld.

Nog niet ingediend?

Als de landbouwer nog geen verzamelaanvraag heeft ingediend, moet dit ten laatste op 15 mei gebeuren om geen steun te verliezen als gevolg van de laattijdige indiening. Bij een indiening na 15 mei wordt er per werkdag 1% van de steun afgehouden. Indienen na 9 juni betekent dat er geen steun meer uitbetaald kan worden. Een initieel ingediende versie kan na 15 mei wel nog worden gewijzigd tot en met vrijdag 12 juni, zonder verlies van steun.

Volmachthouders kunnen op het e-loket gemakkelijk nagaan voor welke klanten het dossier nog niet ingediend is. De overzichtslijst van dossiers op e-loket kan in Excel bewaard worden. In die lijst kan dan gefilterd worden op de ‘status’ van het dossier. Dossiers met status ‘Klaargezet’ of ‘In bewerking (nog niet ingediend)’ zijn nog niet ingediend. Er kan ook gefilterd worden op ‘laatste behandelaar’ om de eigen dossiers terug te vinden. De ‘laatste behandelaar’ is enkel ingevuld als het dossier in bewerking is of werd ingediend.

Brede weersverzekering

Landbouwers die de premie voor de brede weersverzekering aanvragen, moeten alle daartoe bestemde percelen ten laatste op 15 mei toegevoegd hebben in de verzamelaanvraag en geselecteerd hebben voor de brede weersverzekering. In tegenstelling tot andere wijzigingen die aanvaard worden tot 12 juni, kan je dus na 15 mei geen bijkomende percelen selecteren voor de brede weersverzekering.

Betalingsrechten en overnames

De uiterste datum om een bedrijfsovername te melden, is 5 mei 2020. Meldingen van bedrijfsovernames na deze datum zullen tot gevolg hebben dat de verzamelaanvraag niet tijdig ingediend kan worden.

Om betalingsrechten te activeren, moeten percelen waarop dit gebeurt op 15 mei in gebruik zijn. Overdrachten van betalingsrechten moeten ook uiterlijk op deze datum ingediend zijn, zodat de overnemer deze nog in de huidige campagne kan activeren.

Hulp bij het invullen van de verzamelaanvraag

Landbouwers kunnen steeds een volmacht geven aan een derde persoon of een organisatie om de verzamelaanvraag in te vullen en in te dienen. Deze aanvraag tot volmacht verloopt via het e-loket of een formulier dat landbouwers op het e-loket www.landbouwvlaanderen.be onder de ‘Help’-tegel kunnen downloaden.

Hou er rekening mee dat een volmacht niet altijd meteen van kracht is. De volmachten moeten dus tijdig geregeld worden (bij voorkeur vóór 12 mei 2020) zodat aanvragers niet in de problemen komen als de uiterste indieningsdatum van de verzamelaanvraag nadert.

Landbouwers kunnen ook telefonisch of via mail bij hun buitendienst terecht voor hulp bij het indienen. Landbouwers kunnen de contactgegevens van de verschillende buitendiensten raadplegen op www.landbouwvlaanderen.be onder de ‘contact’-tegel. De medewerkers van het departement kunnen de landbouwers via de telefoon op weg helpen wanneer indienen via de computer echt niet lukt.



  Nieuwsflash
 
Gezondheidsrisico's bij Basilicumplanten door irrigatie met vervuild (oppervlakte)water Lees meer
 
 
Aanvulling lijsten van oneerlijke marktpraktijken tussen ondernemingen in de landbouwLees meer
 
 
Overstromingen van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen dossierLees meer
 
 
Wijziging van diverse decreten over het landbouw- en visserijbeleid Lees meer
 
 
249.000 euro voor vier lokale voedselregisseurs Lees meer
 
 
hittegolven én bosbranden zullen 9 keer vaker voorkomen in Oost-Afrika Lees meer
 
 
Tien nieuwe suikerbietrassen op de Belgische rassenlijst Lees meer
 
 
Packaging: find a workable agreement for the fruit and vegetables sector Lees meer