Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 20 mei 2019 10:19 

Vrijdag 31 mei, uiterste wijzigingsdatum van de verzamelaanvraag


Vrijdag 31 mei is de uiterste wijzigingsdatum van de verzamelaanvraag. Tot deze datum wordt elke wijziging aan het dossier aanvaard, op voorwaarde dat de verzamelaanvraag zelf tijdig werd ingediend en er nog geen controle werd uitgevoerd of aangekondigd.

31 mei is ook de datum waarop het maximaal areaal ecologisch aandachtsgebied (EAG) dat meetelt voor vergroening, wordt bepaald.

Op dit moment informeert het departement landbouwers en volmachthouders ook over incoherenties en grafische overlappingen in de verzamelaanvraag, waardoor soms wijzigingen nodig zijn.

De uiterste wijzigingsdatum geldt onder meer voor volgende aspecten:

·        het oplossen van grafische overlappingen. Na 31 mei worden percelen met overlappingen geblokkeerd voor wijzigingen en kan de oplossing van de overlappingen door de administratie leiden tot extra kortingen,

·        het wijzigen van de intekening of toevoegen van percelen,

·        het wijzigen van bestemmingen van percelen,

·        het aanbrengen van wijzigingen in het kader van de vergroening. Specifiek voor ecologisch aandachtsgebied (EAG) is het belangrijk te onthouden dat de maximale oppervlakte EAG die meegeteld kan worden voor de vergroening, de oppervlakte is die geselecteerd is als EAG op 31 mei. Geef bijvoorbeeld al voldoende EAG groenbedekker aan. Wil een landbouwer toch nog de groenbedekker op een ander perceel inzaaien of de groenbedekker schrappen uit de aanvraag, dan , kan dat ook na 31 mei nog door een wijziging op het e-loket.

Voor de EAG groenbedekker is het belangrijk mee te geven dat de uitzonderingen die tijdens de vorige campagne wegens de droogte van kracht waren, niet meer gelden in 2019. Er werd hierbij een uitzondering gemaakt voor groenbedekkers die in aanmerking komen voor ruwvoerderwinning. Het zal opnieuw verplicht zijn een mengsel van groenbedekkers in te zaaien met een voldoende zaaidichtheid. Op de website van het departement kunnen landbouwers alle regels voor EAG terugvinden onder www.vlaanderen.be/landbouw/vergroening.

 

De soorten wijzigingen en hun uiterste wijzigingsdatum zijn gebundeld in de fiche ‘Indienen en wijzigen van de verzamelaanvraag’ onder de algemene voorwaarden, op www.vlaanderen.be/landbouw/verzamelaanvraag.  Nieuwsflash
 
PCA notering: nog gezakt voor vroegeLees meer
 
 
Kans op derde hittegolf vanaf eind deze week Lees meer
 
 
Landbouwschade door droogte en hittegolf nog groter dan verwachtLees meer
 
 
Melkveehouder Pieter D’Hooghe is ‘Schoonste Boer van Vlaanderen’Lees meer
 
 
Wat in orde brengen voor geboorte van een kindLees meer
 
 
Bestrijding van klassieke en Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen Lees meer
 
 
NeonicotinoïdenLees meer
 
 
Voedselschaarste en maandenlange chaos bij no deal-brexitLees meer