Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 19 feb 2019 11:48 

Elektronische verzamelaanvraag 2019 beschikbaar op e-loket


Vanaf 22 februari valt de verzamelaanvraag 2019 in de bus bij de land- en tuinbouwers. Land- en tuinbouwers kunnen hun verzamelaanvraag via het e-loket indienen tot en met zondag 21 april 2019. Volmachten voor het invullen van de verzamelaanvraag worden zoals elk jaar best tijdig gemeld. Een aantal wijzigingen ten opzichte van voorgaande campagne staan opgesomd in de fiche ‘Nieuw in verzamelaanvraag 2019’ op de website van het Departement Landbouw en Visserij. Deze nieuwigheden, zoals het scherm voor paspoortplichtige plantensoorten, worden in een volgend persbericht verder toegelicht.

Voorbereidingsformulier op 21 februari op de bus

Het voorbereidingsformulier voor de verzamelaanvraag 2019 wordt op 21 februari verstuurd. Land- of tuinbouwers met percelen of bedrijfsexploitaties in het Vlaamse Gewest of in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kunnen hun verzamelaanvraag 2019 terugvinden op het e-loket (www.landbouwvlaanderen.be). Op het e-loket vinden landbouwers ook meer algemene informatie over de verzamelaanvraag.

De uiterste datum voor het indienen van de verzamelaanvraag is zondag 21 april 2019 om middernacht. Het is opnieuw verplicht de verzamelaanvraag elektronisch in te dienen.

Volmacht tijdig regelen

Om de aanvraag voor iemand anders in te vullen, is een volmacht nodig. Meer informatie over volmachten staat onder de ‘help’-knop van het e-loket. Hou er rekening mee dat een volmacht niet altijd meteen van kracht is. De volmachten moeten dus tijdig geregeld worden, zodat aanvragers niet in de problemen komen als de uiterste indiendatum nadert.

Begeleiding bij gebruik van het e-loket, maar tijdens de kantooruren

Nuttige informatie voor het invullen van de verzamelaanvraag staat onder de ‘help’-knop. Vanaf dit jaar is er ook een link naar een aantal zogenaamde ‘tutorialfilmpjes’, te vinden op het Youtube kanaal van het Departement Landbouw en Visserij. Deze tonen onder andere hoe je percelen kan intekenen of de tabel voor het registreren van perceelsgegevens kan gebruiken.

Voor bijkomende vragen of eventuele problemen kan de landbouwer ook nog altijd bellen naar de infolijn van het e-loket. Op de contactpagina van het e-loket staan per provincie het telefoonnummer en de openingsuren.

Heeft de landbouwer zelf geen computer of internet? Dan kan hij een afspraak maken met de buitendienst en daar de aanvraag invullen.

Let op! Tijdens het Paasweekend en op Paasmaandag zijn de buitendiensten van het Departement Landbouw en Visserij gesloten, dus op zaterdag 20 april, zondag 21 april en maandag 22 april. Afspraken maken of hulp inroepen, gebeurt dus best ruim voor 20 april.

Het e-loket begeleidt ook

Vóór het indienen van de verzamelaanvraag, moeten landbouwers de opmerkingen in het dossier raadplegen. Het e-loket is immers in staat bepaalde fouten of onvolledigheden in de aanvraag te detecteren.

Al te vaak blijkt dat deze informatie ongelezen verloren gaat. Het is belangrijk te weten dat opmerkingen die bij het indienen gemeld werden op e-loket, nadien niet meer per post opgestuurd of gemaild worden.

Nieuw in 2019

Op de website www.vlaanderen.be/landbouw/verzamelaanvraag staat de fiche ‘Nieuw in verzamelaanvraag 2019’ (Algemene voorwaarden > Nieuwigheden, veelgemaakte fouten en tips). In een volgend persbericht  vestigt het Departement Landbouw en Visserij de aandacht op enkele van de nieuwigheden ten opzichte van 2018, zoals het scherm voor de registratie van plantenpaspoortplichtige plantensoorten in het kader van de nieuwe Europese verordening inzake plantengezondheid.  Nieuwsflash
 
Vrijwillige ruilverkaveling boekt eerste successenLees meer
 
 
Europese blauwe kaart voor hooggekwalificeerde werknemers en omzetting vd seizoensarbeidersrichtlijnLees meer
 
 
15 jaar Vlaamse samenwerking voor water en ontwikkelingLees meer
 
 
Gemiddeld stikstofadvies voor suikerbieten 2019 Lees meer
 
 
Bereken de stikstofbemesting van uw bieten Lees meer
 
 
FAR MEMO 2019 Lees meer
 
 
Aankondiging raadpleging bevolking. - Vanden Avenne Vrieshuis Lees meer
 
 
Prijzen stijgen sneller dan in buurlanden: eten en brandstof maken ons leven 2,3% duurder Lees meer
 
 
Product op basis van cyantraniliprole tijdelijk toegelaten tegen koolvlieg en tomatenmineermotLees meer
 
 
Uitbreiding van het verbod op onverdoofd slachten naar kalveren Lees meer
 
 
Neusringverbod bij runderen Lees meer
 
 
Is regenwater geschikt als drinkwater? Lees meer
 
 
De vlasmarktLees meer
 
 
Coöperatie Hoogstraten veilt voor het goede doel Lees meer
 
 
Mobiele slachteenheid in Vlaanderen?Lees meer
 
 
Landbouwhuisdieren en hun relatie met het klimaatLees meer
 
 
Tweede call voor het indienen van steunaanvragen voor kleine en middelgrote windturbines Lees meer
 
 
Brancheorganisatie MilkBE wil samenwerking zuivelketen versterkenLees meer
 
 
Nieuw ras Engels Raaigras op de Belgische rassenlijst Lees meer
 
 
Nieuw ras voedererwt op de Belgische rassenlijstLees meer
 
 
Uw grond bebossen brengt opLees meer
 
 
Controlesysteem biologische producten kan beterLees meer
 
 
Africa-Europe Alliance: European Commission committed to a sustainable African agri-food sector Lees meer