Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 12 sep 2017 17:29 

Werktuigendagen 2017 - noviteiten bij SDF Benelux


DEUTZ-FAHR breidt de reeks modellen van de 6-Serie uit: De beste technologiemix nu ook met 4 cilinders.

Iets korter dan een jaar geleden, presenteerde Deutz-Fahr de nieuwe 6-Serie. Met zijn twaalf nieuwe, 6-cilinder modellen van 156 pk (115 kW) tot 226 pk (166 kW), twee wielbases, drie transmissievarianten, bedieningscomfort van topniveau en talrijke werktuigopties biedt, de tractorspecialist uit Lauingen landbouwers en loonwerkers de grootst mogelijke keuze voor het uitrusten van een geschikte tractor in het vermogens spectrum van het middensegment.

Nu zijn er drie 4-cilinder modellen toegevoegd aan het modulaire hightechsysteem: 6155.5, 6165.4 en het topmodel 6175.4. Alle met een hoger toelaatbaar gewicht (11.500 kg) en een langere wielbasis (2.543 mm) wat garant staat voor een rustig en comfortabel rijgedrag. De 4-cilinder modellen tonen het bekroonde “Tractor of the year for the design” design, welke vorig jaar aan de 6-cilinder modellen is toegekend.

Dankzij de SCR-technologie, voldoen de nieuwe DEUTZ TCD 4.1 4-cilinder motoren met 156, 164 en 171 pk (115, 121 en 126 kW) aan de T4F emissienorm. De pittige motoren bieden een flink wegrijkoppel en grote koppelreserves in een breed toerenbereik. Naast het compacte opklapbare koelersysteem welke makkelijk kan worden schoongemaakt zijn de TTV-modellen uitgerust met een nieuw electronisch geregelde Viscofan.

Voor vele overige componenten past Deutz-Fahr de technologie van de 6-cilinder modellen toe. Het bedrijf uit Lauingen is een van de weinige fabrikanten die de klanten een assortiment van drie verschillende soorten transmissie kan bieden: van de eenvoudige, handgeschakelde Powershift-transmissie met vijf versnellingen, met zes Powershift-bereiken vooruit en drie bereiken achteruit (30+15 versnellingen) en de onlangs ontwikkelde, volautomatische RCshift-bak (30+15 versnellingen, met kruipversnelling 54+27 versnellingen) tot de hoogefficiënte TTV-transmissie voor continu rijden en werken met een snelheid van 0 tot 50 km/u. Met het oog op brandstofbesparing, halen alle transmissies de max.snelheid bij een laag toerental. De RCshift-modellen halen de topsnelheid van 50 km/u bij slechts 1.530 tpm, waardoor geluidshinder en brandstofverbruik afnemen.

Deze tractorklasse wordt bovendien gekenmerkt door de unieke vooras met onafhankelijke ophanging; ze is uitgerust met een antiduiksysteem en een rembekrachtiger. Hiermee is max. trekkracht en veiligheid in elke situatie gegarandeerd.

Ook de hydraulische installatie is overgenomen van de 6-cilinder motoren en kan klantgericht worden aangepast op grond van het gebruik. Het standaard pompvermogen bedraagt 84 l/min – een systeem met regelbare pomp en een debiet van 120 of 160 of 170 l/min (afhankelijk van het gekozen transmissietype) is op aanvraag leverbaar. Er kunnen maar liefst vijf extra elektrohydraulische regelventielen geselecteerd worden aan de achterkant en twee aan de voorkant. Alle elektronische ventielen kunnen proportioneel worden aangestuurd.

Nieuw is de fronthefinrichting met positieregeling voor de TTV modellen (hefvermogen van 4.110 kg). De 3-punts kan worden uitgerust met 4 hydraulische aansluitingen en een ISOBUS interface aan de voorzijde.

De hefinrichting aan de achterzijde heeft een hefvermogen van maar liefst 9.700 kg. Standaard zijn er bovendien vier PTO-snelheden voorzien aan de achterkant (540, 540ECO, 1000, 1000ECO) en 1000 of 1000ECO aan de voorkant.

De nieuwe 4-cilinder modellen beschikken verder over topcomfort. De lichte en prettige MaxiVision-cabine met een kleurendisplay InfoCentrePro, de nieuwe armleuning en tal van technische werktuigopties bepalen de norm qua panoramisch zicht en gebruiksvriendelijkheid. 4de generatie LED verlichting is optioneel verkrijgbaar voor het verkrijgen van maximaal rondomzicht in het donker. Alle modellen kunnen worden uitgerust met een Agrosky antenne en zijn daarmee klaar voor precisielandbouw.

6 aspecten van de nieuwe 4-cilinder motoren van de 6-Serie:

  • Deutz TCD 4.1 van 156 pk (115 kW) tot 171 pk (126 kW)

  • Emissieniveau Stage IV

  • Drie verschillende transmissies: Powershift/RCshift/TTV

  • Vooras met actieve voorasvering

  • Uitgebreide tractorhydrauliek

  • MaxiVision-cabine

Over DEUTZ-FAHR

DEUTZ-FAHRbetekent technologische topprestaties van ongekend niveau: een merk dat focust op productiviteit, van tractoren en maaidorsers tot tal van werktuigen en uitrustingen.

www.deutz-fahr.com

www.facebook.com/DeutzFahr

Over de SDF Group:

SDF, met Italiaans hoofdkwartier in Treviglio (Bergamo), is één van de toonaangevende fabrikanten van tractoren, oogstmachines en dieselmotoren. SDF verhandelt zijn producten onder de merknaam SAME, DEUTZ-FAHR, Lamborghini Trattori, Hürlimann, Grégoire en Shu-He. De tractoren hebben een vermogen van 23 tot 336 pk, de oogstmachines van 32 tot 395 pk.

Wereldwijd heeft SDF 8 productieterreinen, 13 commerciële filialen, 2 joint ventures, 143 importeurs en meer dan 3.000 dealers, met wereldwijd meer dan 4.100 werknemers. In 2016 haalde de firma een omzet van € 1.366 miljoen, met een EBITDA van 9%.

www.sdfgroup.com

PDF icon brochure_6-serie.pdf, PDF icon persbericht_6-serie.pdf



  Nieuwsflash
 
Open Food Conference Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen vanaf 19/4/2024Lees meer
 
 
De Under-Cover overkapping ook in land- en tuinbouwLees meer
 
 
Koningin Mathilde stelt onrechtvaardige cacaoprijzen aan de kaak Lees meer
 
 
Doelgerichtere veredeling naar inuline-rijkere cichorei door CRISPR/Cas Lees meer
 
 
Packaging: find a workable agreement for the fruit and vegetables sector Lees meer
 
 
Ontwerpprogramma 2023-2027 van het Federaal Reductieplan voor GewasbeschermingsmiddelenLees meer
 
 
Afschaffen constructie ‘samengestelde landbouwer’: overgangsregeling Lees meer
 
 
Preventieve maatregelen tegen uitbraak bacterievuur bij fruit- en bomenkweekLees meer
 
 
Milieuaansprakelijkheid mbt het voorkomen en herstellen van milieuschade Lees meer
 
 
Versoepelingen boetesysteem Mestdecreet Lees meer
 
 
Stikstofdecreet en de omgevingsvergunningen Lees meer
 
 
Gefractioneerde bemesting in aardappelen Lees meer
 
 
‘Na 10 jaar eindelijk doorbraak voor toelating kunstmestvervangersLees meer
 
 
Steeds minder antibiotica verstrekt via gemedicineerde voeders Lees meer
 
 
Groen licht voor proefstalregeling en meer rechtszekerheid voor ammoniak reducerende techniekenLees meer
 
 
Tweede prognose van de landbouweconomische rekeningen van 2023 Lees meer
 
 
PFAS in het Vlaamse drinkwater Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer