Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 09 sep 2017 17:26 

Werktuigendagen 2017 - noviteit van eFarmer


eFarmer introduceert een nieuw en betaalbaar tractor-navigatiesysteem met hoge nauwkeurigheid

eFarmer B..V. alumni van het Europees Ruimte Onderzoek en Technologie Centrum (ESTEC) in Noordwijk (Nederland), zal zijn eerste betaalbare tractor navigatie systeem voorstellen op de Werktuigendagen te Oudenaarde. Dit evenement vindt plaats op 23 en 24 september 2017 in België.
 
Het FieldBEE tractor navigatiesysteem van de nieuwe generatie werd gecreëerd in samenwerking met landbouwers die de eFarmer app gedownload hadden. “In minder dan twee maanden tijd hebben landbouwers van over de hele wereld, meer dan 150 FieldBEE’s vooruitbesteld. Landbouwers zijn de beste investeerders die we konden vinden. We ontvingen niet alleen hun geld, maar ook hun waardevolle feedback over hoe het product zou moeten werken en hoe het er uit zou moeten zien. Samen hebben we een écht waardevol product gecreëerd voor de landbouwers.” - zegt CEO Michael Utkin. In augustus 2017 heeft eFarmer de eerste geproduceerde antennes verzonden.

Omdat onze sensor verbindt met het gratis correctie signaal FLEPOS, is de prijs van ons tractor navigatiesysteem, met 0-4 cm nauwkeurigheid, slechts 600€ voor onze Belgische klanten. Dit is een supergroot voordeel!
 
“Dit is een nieuwe generatie van zulke toestellen. Je kan de antenne gebruiken met je smartphone. De antenne werkt op batterijen en is zeer makkelijk te installeren. De antenne ontvangt automatisch updates en diagnose resultaten via het mobiel netwerk. Daardoor kan deze in de toekomst voortdurend verbeterd worden zonder dure vervangingen van de hardware. En zelfs opgewaardeerd worden naar automatische sturing.” - licht Alexey Bogatyrev (CTO van eFarmer) toe.
 
Dit systeem levert hoge nauwkeurigheid voor landbouwers en stelt hen in staat om precisielandbouw toepassingen te gebruiken zoals tractor navigatie, automatische sturing, bodemanalyse, toepassingen met variabele dosering, drones etc.
 
eFarmer B.V., met zetel in Nederland en Oekraïne, werd in 2014 opgericht door een Oekraïens technisch team met 10 jaar ervaring in IT in landbouw. Het eerste product van eFarmer is een Tractor Navigatie app, die als best beoordeeld werd in de Google Play Store, met meer dan 100 000 downloads in 140 landen. Het nieuwe product van eFarmer, werd gemaakt met de steun van European Space Agency Business Incubator. De missie van eFarmer is precisielandbouw toegankelijk maken voor iedere landbouwer.



  Nieuwsflash
 
Gezondheidsrisico's bij Basilicumplanten door irrigatie met vervuild (oppervlakte)water Lees meer
 
 
Aanvulling lijsten van oneerlijke marktpraktijken tussen ondernemingen in de landbouwLees meer
 
 
Overstromingen van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen dossierLees meer
 
 
Wijziging van diverse decreten over het landbouw- en visserijbeleid Lees meer
 
 
249.000 euro voor vier lokale voedselregisseurs Lees meer
 
 
hittegolven én bosbranden zullen 9 keer vaker voorkomen in Oost-Afrika Lees meer
 
 
Tien nieuwe suikerbietrassen op de Belgische rassenlijst Lees meer
 
 
Packaging: find a workable agreement for the fruit and vegetables sector Lees meer