Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 06 sep 2017 14:25 

CX5- en CX6-maaidorserseries verleggen de grenzen van comfort, veelzijdigheid en flexibiliteit


· Beste comfort tijdens rijden en oogsten
· Eén model voor iedere klant, op alle terreinen en hellingen
· Uitstekende flexibiliteit van gewas tot gewas dankzij het Multi-Thresh™-systeem en gesegmenteerde dorskorf
· Beste reinigingsprestaties met exclusieve New Holland 4-trommeltechnologie

New Holland Agriculture introduceert de nieuwe CX5- en CX6-maaidorserseries met vijf en zes schudderzeven, die zich onderscheiden door hun uitzonderlijke flexibiliteit. Met vier modellen en zeven uitvoeringen levert deze maaidorserserie unieke kwaliteit en prestaties in ieder veld en gewas. Deze prestaties worden geleverd vanuit de ongekend comfortabele nieuwe Harvest SuiteTM Deluxe-cabine. De hoge capaciteit, in combinatie met de uiterst zuinige motoren uitgerust met Tier 4B-conforme ECOBlue™ HI-eSCR-technologie, en het eenvoudige, snelle onderhoud leiden tot optimale bedrijfskosten voor de klant. De nieuwe CX5- en CX6-series hebben overal een oplossing voor: van veehouders die stro van hoge kwaliteit wensen tot loonwerkers en landbouwers van handelsgewassen, die vlot van gewas willen veranderen zonder in te boeten aan prestaties en kwaliteit.

Lars Skjoldager Sørensen, Head of Harvesting Product Line, licht toe: “De CX5- en CX6-series bieden een ruim aanbod aan functies en aanpassingsmogelijkheden voor elke denkbare oogstsituatie: vaste of zelfnivellerende Smart Sieve™-reinigingsschoen, Autofloat™ II-systeem, een uitgebreide reeks maaiborden, met ondermeer de High-Capacity, Varifeed™, Flex en Draper optie, en de mogelijkheid om stro of rijgewassen te dorsen. Dankzij de ongeziene flexibiliteit van gewas tot gewas in combinatie met de geavanceerde automatiseringsfuncties in het Precisielandbouwsysteem (PLM), zijn de CX5 en CX6 ideaal voor klanten die een hoge mate van veelzijdigheid voor hun gewassen en velden eisen: coöperaties, gemengde landbouwbedrijven, landbouwers van handelsgewassen en loonbedrijven.”

Beste comfort tijdens rijden en oogsten        

Voor de ontwikkeling van de nieuwe Harvest Suite™ Deluxe-cabine werd uitgebreid met klanten overlegd en die input werd gebruikt om de standaard van bestuurderscomfort nog verder te verhogen. Met een inhoud van 3,7 m3 is dit de grootste en meest comfortabele cabine in haar klasse, met genoeg ruimte voor twee inzittenden. Het glasoppervlak werd met 7% vergroot en beslaat nu 6,3 m2, inclusief een achterruit over de gehele breedte, voor uitstekend zicht rondom, op de breedste maaiborden en op de graantank. De nieuwe luchtgeveerde Deluxe-stoel en verstelbare zijconsole, uitgerust met de op kracht gebaseerde CommandGrip™-bedieningshendel, en de herontworpen en slankere stuurkolom met voetsteunen bieden een ergonomisch werkstation waarin zelfs de langste oogstdagen voorbij vliegen. De cabine is ook uitgerust met het ultrabrede, verstelbare IntelliView™-kleurentouchscreen van 26,4 cm. Al deze ruimte en comfort gaat gepaard met een uitzonderlijk stille omgeving met een geluidsniveau van slechts 73dB[A].

Eén model voor iedere klant, op alle terreinen en hellingen

In de CX5- en CX6-serie is voor iedere behoefte het juiste model beschikbaar: Standaard, Smart Sieve™, Laterall, Hillside, de CX5 en CX  modellen kunnen alle terreinen en hellingen aan. Het gepatenteerde New Holland Smart Sieve™-systeem regelt de zijwaartse beweging van de zeef naargelang hellingsgraad en korrelgrootte. Dit systeem neutraliseert ongewenste draaibewegingen, zorgt voor een perfect gebalanceerde zeefdynamiek en behoudt een maximale reinigingsefficiëntie op hellingen tot 25%.

Klanten die op heuvelachtig terrein werken kunnen kiezen voor de Laterale-uitvoering van de CX5.90 en CX6.90, die zijn uitgerust met het geavanceerde, automatische nivelleringssysteem van New Holland, dat aan beide zijden een correctie van dwarshellingen tot 18% biedt, voor gelijkmatige graanverdeling en optimale reinigingsefficiëntie. Voor extreme hellingen is de CX5.90 Hillside de perfecte oplossing. Twee onafhankelijke hydraulische systemen - één voor de correctie van zijwaartse hellingen, de andere voor een correctie in de lengterichting - zorgen voor maximale efficiëntie in de scheidings- en reinigingsgedeelten. De veiligheid en efficiëntie op het veld nemen toe doordat de wielen verticaal blijven.

Uitstekende flexibiliteit van gewas tot gewas dankzij het Multi-Thresh™-systeem en gesegmenteerde dorskorf

De exclusieve New Holland 4-trommeltechnologie, uitgerust met dorstrommel met Multi-TreshTM- & Opti-Thresh™-systeem, dorstrommel aan de achterkant, roterende afscheider en Straw Flow™-dorstrommel, kan eenvoudig worden afgestemd op verschillende gewas- en oogstomstandigheden, zonder dat afbreuk wordt gedaan aan de graan- en strokwaliteit of de doorvoer.

De CX5- en CX6-series bieden tal van aanpassingsmogelijkheden, waardoor de klant kan rekenen op uitstekende prestaties met behoud van de graan- of strokwaliteit, in verschillende gewassen en omstandigheden. Deze flexibiliteit is mogelijk ondermeer dankzij een uiterst eenvoudige aanpassing van de machine van het ene gewas naar het andere.

Het Opti-Thresh™-systeem past zich aan de gewasomstandigheden aan door het achterste deel van de dorskorf eenvoudigweg te verplaatsen, zonder dat hier gereedschap voor nodig is. Het Multi-Thresh™-systeem past zich aan verschillende graansoorten aan, naargelang de rijpheid van het gewas, met twee verstelbare posities van de roterende dorskorf afscheider die 20% meer capaciteit biedt. Met de introductie van een nieuwe vierkante en verstelbare strodorstrommel op de nieuwe modellen verbetert New Holland bovendien de 4-trommeltechnologie die al 47 jaar in ontwikkeling is.

Dankzij de standaard gesegmenteerde dorskorf kan enorm snel van gewas worden veranderd, door de ombouwtijd van 6 uur in te korten tot 20 minuten. De onderste gedeelten van de dorskorf kunnen verwisseld worden zonder dat de stro-elevator moet verwijderd worden, en door simpelweg de gesegmenteerde dorskorven te vervangen, is de maaidorser klaar voor de beste dorskwaliteit met een ander gewas.

Beste reinigingsprestaties met de exclusieve New Holland zelfnivellerende Triple cascade reinigingsschoen en Opti-Speed™-schudderzeeftechnologie

Het unieke New Holland Triple-Clean™ cascade reinigingssysteem verhoogt de reinigingscapaciteit met maar liefst 15% door toevoeging van een extra cascade in het midden van het voorbereidingsvlak. Op die manier blijft de reiniging van topkwaliteit en wordt de totale capaciteit van de machine geoptimaliseerd. Een nieuwe dwarsvijzel met dubbele windingen vervoert het graan sneller naar de elevator, wat leidt tot een 10% hogere doorvoer van de graanelevator op de 6 schudderzeefmodellen.

De exclusieve Opti-Speed™ op de CX7- en CX8-maaidorsers met hogere capaciteit is nu ook leverbaar op de CX5- en CX6-series. Dit systeem past automatisch de snelheid van de schudderzeven aan indien heuvelopwaarts of -afwaarts wordt gewerkt met een hellingsgraad tot 10%, en zorgt ervoor dat het stro gelijkmatig wordt geschud en achtergebleven korrels uit het stro verwijderd worden.

De CX5- en CX6-series zijn eveneens uitgerust met het bekroonde New Holland Opti-Fan™-systeem dat automatisch de ventilatorsnelheid aanpast aan de richting van de helling en de hellingsgraad tijdens heuvelopwaartse of -afwaartse werkzaamheden, waardoor minder graan verloren gaat en meer graan in de tank terechtkomt.

Door deze geavanceerde functies leveren de CX5 en CX6 consistent de beste reinigingsprestaties op alle terreinen en hellingen.



  Nieuwsflash
 
Gezondheidsrisico's bij Basilicumplanten door irrigatie met vervuild (oppervlakte)water Lees meer
 
 
Aanvulling lijsten van oneerlijke marktpraktijken tussen ondernemingen in de landbouwLees meer
 
 
Overstromingen van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen dossierLees meer
 
 
Wijziging van diverse decreten over het landbouw- en visserijbeleid Lees meer
 
 
249.000 euro voor vier lokale voedselregisseurs Lees meer
 
 
hittegolven én bosbranden zullen 9 keer vaker voorkomen in Oost-Afrika Lees meer
 
 
Tien nieuwe suikerbietrassen op de Belgische rassenlijst Lees meer
 
 
Verlening opsporingsvergunning voor aardwarmte in de regio Wielsbeke aan Agristo Lees meer
 
 
Tijdelijke rationalisatie uitrijregels meer dan welkomLees meer
 
 
Open Food Conference Lees meer
 
 
Packaging: find a workable agreement for the fruit and vegetables sector Lees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer