Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 28 jul 2017 12:02 

New Holland Agriculture T6 Dynamic CommandTM


Nieuwe krachtige transmissie
· Uitbreiding van de bekroonde reeks T6-tractoren
· Dynamic CommandTM: Efficiëntie in het hart van de transmissie
· Functies voor productiviteit, eenvoudige automatisering
· Superieur comfort voor de gebruiker, minder input van de bestuurder, hoger rendement

Uitbreiding van de bekroonde reeks T6-tractoren 

New Holland Agriculture heeft de T6-reeks aangevuld met de nieuwe T6 Dynamic CommandTM, een multifunctionele tractor voor verschillende soorten toepassingen. Deze nieuwe T6.145, T6.155, T6.165 en T6.175 zijn de enige modellen op de markt in dit segment met de nieuwe 8-traps halfautomatische Powershift-transmissie. Deze bijzonder veelzijdige tractoren zullen een aanwinst vormen voor elk machinepark of het nu om akkerbouw, veeteelt, zuivelbedrijven, loonwerkers of activiteiten met hooi en hakselen gaat.

Met de nieuwe modellen biedt New Holland nu nog meer keuzemogelijkheden. Klanten die op zoek zijn naar basistechnologie in een tractor die vooral wordt gebruikt voor toepassingen op het erf en lichte toepassingen op het veld in de buurt van het landbouwbedrijf kunnen kiezen voor de T6 16x16 Electro CommandTM met 4-traps halfautomatische Powershift. Landbouwers die een multifunctionele tractor zoeken voor grondbewerking en transport, kunnen kiezen voor de nieuwe T6 24x24 Dynamic CommandTM. Klanten die veelzijdige toepassingen willen uitvoeren waarbij nauwkeurige snelheden van essentieel belang zijn, vinden de perfecte oplossing in de bekroonde T6 Auto CommandTM met continu variabele transmissie. 

T6 Electro Command

T6 Dynamic Command

T6 Auto Command

Max. pk

(* met EPM)

Nominaal vermogen pk

T6.125

 

 

125

115

T6.145

T6.145

T6.145

145*

115

T6.155

T6.155

T6.155

155*

125

T6.165

T6.165

T6.165

165*

135

T6.175

T6.175

T6.175

175*

145

  Sean Lennon, directeur van de productlijn tractoren, legt uit: “New Holland heeft een uitstekende reputatie om klanten in dit segment vooral een ruime productkeuze te bieden, die steeds meerwaarde oplevert, van de 90-reeks FiatAgri, TS- en TS-A-modellen tot de huidige T6-tractoren. Dynamic CommandTM brengt nu nog betere technologie naar de sector. Er is nu zeker en vast een T6 voor elke klant en elk landbouwbedrijf.” 

Efficiëntie in  het hart van de transmissie: Dynamic Command TM  

 De Dynamic CommandTM transmissie is door New Holland zelf ontworpen en wordt gebouwd op een nieuwe, specifieke productielijn in de fabriek van New Holland in het Italiaanse Modena. Controles volgens World Class Manufacturing garanderen een consequent hoge kwaliteit die gemeten wordt doorheen het productieproces, van de machinale bewerking tot de eindtests.

Wat het ontwerp betreft, verbetert de gloednieuwe 24x24 Dynamic CommandTM ongetwijfeld de efficiëntie. Er is minder vermogen nodig om de transmissie te besturen, waardoor de klant een hoger werktempo kan aanhouden met een zuiniger brandstofverbruik. In de kern van de 8-traps halfautomatische Powershift-transmissie met 3 groepen zit het concept van de dubbele koppeling, waarmee naadloos kan worden geschakeld, net zoals bij de Auto Command-transmissie.

De 4 oneven versnellingen en één koppeling bevinden zich op één as, de 4 even versnellingen en de andere koppeling zitten op een tweede as. Het vermogen wordt dan gewoon gemoduleerd tussen de twee koppelingen. Terwijl een oneven versnelling wordt ontkoppeld met één koppeling, schakelt de tweede koppeling de even versnelling in. Zo verloopt het schakelen vlot, eenvoudig en uiterst efficiënt.

Specifieke koppelingen voor vooruit en achteruit garanderen een gecontroleerde Power Shuttle, zelfs op steile hellingen, wanneer het koppelen automatisch gebeurt.

Vermogensverlies wordt verder beperkt door het gebruik van een smeerpomp met variabele cilinderinhoud, die slechts het benodigde olievolume aanvoert, een klein detail dat bijdraagt aan de algehele efficiëntie.

Functies voor productiviteit, eenvoudige automatisering

Met de nieuwe T6 Dynamic CommandTM is het eenvoudig om de hele dag lang intensief te werken met tal van nieuwe functies. 

·         Smart Range Shift: zorgt ervoor dat bij het schakelen tussen 2 groepen altijd de juiste versnelling wordt gekozen, eventuele overlappende versnellingen  tussen 2 groepen worden overgeslagen, wat resulteert in een snelle acceleratie.

·         Brake to Clutch: dit is de perfecte functie om het werk voor de bestuurder lichter te maken, vooral wanneer de tractor vaak stopt, bij voorladerwerk of tijdens transport. Trap gewoon het rempedaal in en de tractor zal vertragen en tot stilstand komen, het is niet nodig om in neutraal te schakelen of het koppelingspedaal in te trappen. Laat het rempedaal los en u kunt verder rijden, dankzij de eenvoudige, doeltreffende automatisering.

·         Auto Shift:  zorgt ervoor dat automatisch wordt geschakeld op basis van aanpasbare drempelwaarden voor het motortoerental. Afhankelijk van de taak kiest de operator in welke mate het motortoerental kan dalen voordat de verhouding wordt aangepast.

·         Ground Speed Management: met deze geavanceerde automatisering stelt men de vereiste werksnelheid in en Dynamic CommandTM doet de rest. Opschakelen en gas terugnemen van zodra mogelijk, het gebeurt allemaal automatisch om de gewenste snelheid te behouden en tegelijk het brandstofverbruik te reduceren.

·         Adjustable Shuttle Aggression: voor sommige taken is het van groot belang zo vlot mogelijk van richting te kunnen veranderen, Met de T6 kan de bestuurder beslissen tussen drie agressiviteitsniveaus voor de shuttlesnelheid: nog een manier dus om de prestaties van de Dynamic CommandTM te optimaliseren.

·         IntelliShiftTM: dit is het brein achter elke unieke versnellingswissel. Een closed loop-analyse van het motortoerental, het toerental van de in- en uitgaande transmissieas, de belasting en de voorwaartse snelheid garanderen dat elke schakelbeweging consequent en zo vlot mogelijk gebeurt. Zelfs de olietemperatuur is van invloed op koude ochtenden.

·         Kick Down: voor de snelste acceleratie trapt de bestuurder het gaspedaal gewoon volledig in. De tractor zal dan automatisch terugschakelen naar een motortoerental bij piekvermogen. Het resultaat: de snelste acceleratie en meer ton getransporteerd op een dag.

·         Transport Power Management: boven 22 km/u schakelt de intelligente HI-eSCR NEF-motor over naar een vermogenscurve met een verschillend profiel, waarbij meer vermogen wordt geconcentreerd bij hogere motortoerentallen. Dit zorgt voor consistente acceleratiesnelheden van de tractor bij elk toerental, van piekvermogen tot maximaal motortoerental.

 Elk kenmerk op zich levert zonder twijfel al voordelen voor de gebruiker op., Maar gecombineerd met de beste 8-traps Powershift in de industrie  krijg je Dynamic CommandTM , en wordt pas echt een grote sprong vooruit gemaakt wat de technologische keuzemogelijkheden voor klanten betreft.

 Superieur comfort voor de gebruiker, minder input van de bestuurder, hoger rendement

 Voor de bediening van de T6 Dynamic CommandTM hebben klanten de keuze tussen twee uitvoeringen van de meervoudig bekroonde SideWinderTM II armsteun: een versie met elektronisch-hydraulische kleppen of een versie voor mechanische kleppen. Voor de mechanische optie is het ingebouwde bedieningspaneel verplaatst naar de voorzijde van de armsteun, zodat men ongehinderd bij de mechanische bedieningshendels kan.

 De multifunctionele CommandGripTM hendel is eveneens verkrijgbaar in twee uitvoeringen: een vaste versie of optioneel een ‘force based’ versie op basis van de Auto CommandTM CVT-tractoren. Duw de CommandGripTM voorwaarts om op te schakelen of achterwaarts om terug te schakelen. Als u de achteruit inschakelt, wordt de logica op een intelligente manier omgekeerd: als u naar achteren trekt, wordt opgeschakeld; deze logica is gemeenschappelijk met de gekende bediening van de Auto CommandTM. Als u in de stand Ground Speed Management naar voren duwt, accelereert de tractor tot de gevraagde snelheid, als u naar achteren trekt, vertraagt de tractor.

De T6 wordt nu nog meer de perfecte trekker voor voorladerwerk dankzij CustomSteerTM CustomSteerTM is een nieuwe stuurfunctie met variabele verhouding waarbij de T6 met minder omwentelingen van het stuurwiel dezelfde volledige manoeuvreerbaarheid behoudt. Repetitief manoeuvreren tijdens het laden is vereenvoudigd, met slechts één omwenteling van het stuurwiel kunt u volledig van links naar rechts sturen terwijl de nauwkeurige besturing perfect onder controle blijft. Voeg daar nog de ‘Brake to clutch’ functie (remmen om te koppelen) aan toe, een hydraulische pomp met hoog debiet, een geavanceerde joystick voor de fronthef met transmissiebediening, het dak met excellent zicht, en u begrijpt waarom de T6 Dynamic CommandTM de perfecte tractor voor laadwerkzaamheden is.

De T6 Dynamic CommandTM kan worden aangeboden met ISOBUS Klasse 3-aansluitmogelijkheden. Gekoppeld aan een ronde balenpers van New Holland met IntelliBaleTM kan de balenpers zelf de tractor stoppen wanneer een baal is gevormd, de baal uitwerpen en de achterklep sluiten. De bestuurder hoeft alleen maar op de shuttle-knop te drukken om het balenpersen te hervatten.

 e filosofie van New Holland is dat geavanceerde kenmerken voordelen moeten opleveren en het niet ingewikkelder moeten maken voor de gebruiker. Gebruiksgemak is een basiscriterium voor het ontwerp en de T6 Dynamic CommandTM vormt geen uitzondering op deze regel.



  Nieuwsflash
 
Gezondheidsrisico's bij Basilicumplanten door irrigatie met vervuild (oppervlakte)water Lees meer
 
 
Aanvulling lijsten van oneerlijke marktpraktijken tussen ondernemingen in de landbouwLees meer
 
 
Overstromingen van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen dossierLees meer
 
 
Wijziging van diverse decreten over het landbouw- en visserijbeleid Lees meer
 
 
249.000 euro voor vier lokale voedselregisseurs Lees meer
 
 
hittegolven én bosbranden zullen 9 keer vaker voorkomen in Oost-Afrika Lees meer
 
 
Tien nieuwe suikerbietrassen op de Belgische rassenlijst Lees meer
 
 
Verlening opsporingsvergunning voor aardwarmte in de regio Wielsbeke aan Agristo Lees meer
 
 
Tijdelijke rationalisatie uitrijregels meer dan welkomLees meer
 
 
Open Food Conference Lees meer
 
 
Packaging: find a workable agreement for the fruit and vegetables sector Lees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer