Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 30 mrt 2024 09:03 

West-Vlaams aanbestedingsplatform is te weinig gekend


Sinds 1 maart 2023 is het nieuwe digitale platform voor West-Vlaamse aanbestedingen van start gegaan: www.goedaanbesteed.be. Het platform bundelt alle overheidsopdrachten van West-Vlaamse overheden.

Provincieraadslid Johan De Poorter vroeg naar een evaluatie van het systeem na 1 jaar: “Nu blijkt dat het platform te weinig gekend is en daardoor te weinig gebruikt. De deputatie heeft nu aan Kernpunt de opdracht gegeven om een nieuwe campagne op te starten”, aldus De Poorter.

Het West-Vlaams platform goedaanbesteed.be bundelt West-Vlaamse overheidsopdrachten en brengt overheden snel en eenvoudig in contact met lokale leveranciers. Deze interactieve website overtuigde begin maart 2023 1016 ondernemers en 51 lokale besturen om zich te registreren. Het platform kan gebruikt worden voor alle overheidsopdrachten zonder publicatieplicht. De opdracht kan dus tot stand komen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als het werkelijke bedrag van de opdracht niet hoger is dan 139.000 EUR. "We hebben herhaaldelijk gevraagd om een dergelijk platform op te zetten om onze lokale bedrijven te ondersteunen en de toegankelijkheid van openbare aanbestedingen te verbeteren," aldus Johan De Poorter. "Het is essentieel gezien 20% van onze economie afhankelijk is van overheidsopdrachten."

“Er zijn afgelopen jaar slechts 75 aanbestedingen uitgeschreven geweest en 1.600 van de 130.000 West-Vlaamse bedrijven hebben zich aangemeld. Het aantal bedrijven en aanbestedingen moet naar omhoog. Daarom de oproep aan de POM om alle bedrijven te informeren. Tenslotte, maar 18 van de 64 West-Vlaamse gemeentes hebben aanbestedingen uitgeschreven het voorbije jaar”, reageert provincieraadslid Johan De Poorter (N-VA) enigszins teleurgesteld.

“Om de participatie te vergroten heeft de deputatie nu opdracht gegeven aan KERNpunt om een nieuwe campagne te starten. Het resultaat na 1 jaar www.goedaanbesteed.be moet beter.  We verwachten concrete acties van de POM en de provincie West-Vlaanderen om de effectiviteit van het platform te vergroten," concludeert Johan De Poorter.

 


  Nieuwsflash
 
Steun voor investeringsprojecten voor duurzame verwerking en afzet van landbouwproducten Lees meer
 
 
Afrikaanse varkenspest opgedoken in Duitsland op 200 km van de landsgrens Lees meer
 
 
Vereenvoudigingen GLB nav de boerenprotestenLees meer
 
 
Voortaan kan de ene persoon fiscale handelingen uitvoeren voor een andere persoonLees meer
 
 
Ramp 'Overstromingen 5-22/11/2023': indienen dossier tot 31/7Lees meer
 
 
Aardappelziekte bijzonder agressiefLees meer
 
 
Droogte - Schadedossiers (update april 2024)Lees meer
 
 
Wallonië krijgt wasberen niet wegLees meer
 
 
Radio Inagro: “Water wordt even kostbaar of kostbaarder dan meststoffen” Lees meer
 
 
Maatregelen tegen watervervuiling veroorzaakt door bentazon Lees meer
 
 
ETCH-pleidooi voor ondergronds hoogspanningsnetwerk op gelijkstroom - Impact op Ventilus Lees meer
 
 
Conditionaliteit 2023-2027 GLBLees meer
 
 
Demo onkruidbestrijding in ruggenteelten Lees meer
 
 
Agrifirm: the power of regenerative agricultureLees meer