Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 17 mei 2022 10:25 

Jo Brouns wordt nieuwe Vlaamse landbouwminister


De partijtop van cd&v heeft beslist om Jo Brouns aan te stellen als Vlaams minister van Landbouw, Economie, Werk, Innovatie en Sociale Economie. Hilde Crevits neemt de bevoegdheden van Wouter Beke over die vorige week ontslag nam. Zij krijgt de portefeuille Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding.

Nadat Wouter Beke zijn ontslag aankondigde, begonnen al snel de speculaties over zijn opvolger. Eén van de pistes die al snel naar voor kwam, was dat minister Crevits zou doorschuiven naar Welzijn en dat iemand anders zou aangeduid worden als haar opvolger, bij voorkeur iemand uit de provincie Limburg.

Tijdens de start van de Week van de Korte Keten afgelopen weekend liet Crevits nochtans verstaan dat ze graag minister van Landbouw wou blijven. “Ik was enorm vereerd dat ik eindelijk de portefeuille Landbouw mócht krijgen, na tien jaar ministerschap in de Vlaamse regering. En ik doe het, ondanks alle moeilijkheden, enorm graag. Het zou mij enorm veel hartzeer doen om het te moeten afgeven, al moeten we met de partij nu kijken hoe we de sterkste ploeg op het veld zetten.”

En de partij oordeelde dat Crevits beter zou renderen op Welzijn. Ze blijft wel viceminister-president in de Vlaamse regering, maar haar bevoegdheden Landbouw, Economie, Werk, Innovatie en Sociale Economie schuiven door naar haar Limburgse partijgenoot Jo Brouns. De partijraad heeft dat voorstel met 87 procent van de stemmen goedgekeurd, zo lichtte ontslagnemend voorzitter Joachim Coens de beslissing toe. Volgens hem werd ervoor gekozen om de meest ervaren minister in te zetten op het voor cd&v belangrijke departement Welzijn.

O.a. het Stikstofdossier zal nauwlettend herbekeken worden.

 

 


  Nieuwsflash
 
Het Vlaamse dierenwelzijnslabel Lees meer
 
 
Vraag om uitleg over weidemelkLees meer
 
 
Vlaamse voedseltop en de oorlog in Oekra´ne Lees meer
 
 
Varkensbedrijven met hoogste stikstofimpact op natuur kunnen rekenen op stopzettingsvergoeding Lees meer
 
 
Rol van de Vlaamse landbouwers in lokale energiegemeenschapLees meer
 
 
Overleg met het Platform Voedselverlies Lees meer
 
 
Vlees blijft vaste plek op het bord van de Belg behouden Lees meer
 
 
Gewasbeschermingplan EU stuit op muur van kritiek Lees meer
 
 
In 2022 meer zomergranen en korrelma´s, maar minder groenten Lees meer
 
 
Advies EC over het Vlaamse deel van het GLBLees meer