Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Distributie
Eetgewoonte
Horeca
Producten
Voedselveiligheid
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Voeding - Voedselveiligheid

17 items in deze categorie.
 vandaag: 25 feb 2017 geen items 
 gisteren: 24 feb 2017 3 items 

Aanstelling van een nieuwe directeur communicatie bij het FAVV. (18:04)

Nieuwe of geactualiseerde informatie die beschikbaar is met betrekking tot de algemene informatie en meer bepaald over: Aanstelling van een nieuwe directeur communicatie bij het FAVV.

Lees meer

CPE-bacteriën gevonden in varkenvlees (13:52)

Carbapenemase producerende bacteriën (CPE-bacteriën) werden teruggevonden in varkensgehakt van een kleinhandel in België in het kader van de monitoring van de antibioticaresistentie van indicatorkiemen. Deze informatie werd gepubliceerd in een recent rapport van EFSA en ECDC.

Lees meer

Specifieke tools voor de autocontrole per activiteitensector (11:27)

Nieuwe of geactualiseerde informatie die beschikbaar is met betrekking tot de autocontrole en meer bepaald over: Specifieke tools voor de autocontrole per activiteitensector.

Lees meer

 laatste week: 18 feb 2017 - 24 2017 8 items 

Gezond snoepen: eet dagelijks 800 gram groenten en fruit (17:41)

Snoep gezond, eet een appel. Of tien. Wetenschappers van het Imperial College in Londen zijn het er over eens: de mensheid is een stuk beter af als dagelijks ten minste 800 gram groenten en fruit wordt gegeten.

Lees meer

Luchtvervuiling maakt bladgroente niet ongezonder (16:37)

Bladgroenten geteeld in de buurt van een drukke verkeersader zoals de Gentse binnenring, bevatten geen zorgwekkende concentraties zware metalen. Dat blijkt uit onderzoek van Veronique Troch van Hogeschool Gent, die daarmee twijfels over de gezondheid van stadslandbouw wegneemt. De gemeten concentraties metalen op sla en spinazie geteeld aan de Dampoort waren hoger dan op sla en spinazie geteeld in Bottelare, maar overschreden zelfs ongewassen de Europese normen niet.

Lees meer

‘Vleesimport brengt risicovolle bacteriën naar EU’ (05:29)

Bacteriën die tegen antibiotica resistent zijn, rukken op in Europa, ook door de internationale vleeshandel.
De Standaard

Lees meer

Kan vegetarische voeding het risico op (borst)kanker verminderen? (09:48)

Of een vegetarische voeding het risico op (borst)kanker vermindert, is moeilijk te zeggen. Het ligt eraan hoe de totale vegetarische voeding eruit ziet.

Lees meer

„Veel toegevoegde suikers in eten” (08:06)

Aan meer dan de helft (56 procent) van alle etenswaren in de supermarkt wordt suiker toegevoegd. Bij de bewerkte voedingsmiddelen uit de fabriek, zoals kaas, geconserveerde vis, beleg en brood, is dit zelfs meer dan twee derde (69 procent). Dat blijkt uit een dinsdag verschenen onderzoek van voedselwaakhond foodwatch.

Lees meer

Waarschuwing van Albert Heijn voor rozijnenbrood (12:25)

Nieuwe of geactualiseerde informatie die beschikbaar is met betrekking tot de waarschuwingen in verband met allergenen en meer bepaald over:
Waarschuwing van Albert Heijn :

Lees meer

Hoe kunnen kleine plasticdeeltjes in bloed komen? (12:28)

De mosselen, oesters en langoustines uit onze Noordzee zitten zo vol plastic dat we elk jaar 11.000 piepkleine deeltjes microplastics binnenkrijgen als we ze eten. Nieuw onderzoek van de Universiteit Gent toont nu aan dat een deel daarvan ook in ons bloed kan terechtkomen en zich daar ophoopt. “Al dat plastic is een potentiële tijdbom”, zegt professor Colin Janssen.

Lees meer

Efsa wil minder eiwit in opvolgmelk (12:10)

Het Europees Voedselagentschap (Efsa) heeft het maximale eiwitgehalte in zuigelingenvoeding en opvolgmelk verlaagd. Het gehalte melkeiwit wordt verlaagd van maximaal 3 gram per 100 kcal (voor zuigelingenvoeding) en 3,5 gram (voor opvolgmelk) naar 2,5 gram per 100 kcal voor beide soorten.

Lees meer

 2 weken geleden: 11 feb 2017 - 18 2017 6 items 

Informatievoorziening plan van aanpak NVWA (17:49)

Staatssecretaris Van Dam (EZ) meldt de Tweede Kamer hoe hij de Kamer zal informeren over de voortgang van het plan van aanpak 'NVWA 2020'.

Lees meer

Albert Heijn roept krenten en rozijnenbrood terug (15:55)

AH Rozijnenbrood en AH Krenten & Rozijnenbrood, producten uit het assortiment van de supermarktketen Albert Heijn, worden uit de verkoop genomen. Reden is dat de aanwezigheid van noten niet werd vermeld op deze producten.

Lees meer

Glutenvrij dieet (03:33)

Tarwe, rogge, haver, gerst en spelt bevatten het eiwit gluten. Bij coeliakiepatiënten veroorzaakt gluten - of beter gezegd gliadine, een onderdeel van gluten - een beschadiging aan de dunne-darmwand. Deze granen zijn dus verboden in het glutenvrije dieet. Dat geldt ook voor alle producten waarin deze granen zijn verwerkt of mee in aanraking zijn geweest.

Lees meer

Risico's gebruik waterstofperoxide waswater kiemgroenten en groenten (16:25)

Wij maken u hierbij graag attent op nieuwe of geactualiseerde informatie die beschikbaar is op de website van het FAVV met betrekking tot de transformatie en meer bepaald over: Advies 02/2017 van het Wetenschappelijk Comité: Risico's verbonden aan het gebruik van waterstofperoxide in het waswater van kiemgroenten en groenten van het 4de gamma (dossier SciCom 2016/18).

Lees meer

Kip afspoelen met water voor het koken? (05:13)

Veel mensen spoelen een kippenfilet (maar ook rauwe vis, garnalen...) met water voor ze de kip bereiden. Ze denken ten onrechte daarmee mogelijk schadelijke organismen te kunnen vermijden

Lees meer

Wetenschappers vinden manier om gezondere spinazie te kweken (19:55)

De onderzoeksdienst (ARS) van het Ministerie van Landbouw in de VS heeft ontdekt dat acht soorten spinazie kleine hoeveelheden oxalaat bevatten. De stof oxalaat wordt soms geassocieerd met betere gezondheid.

Lees meer

  Nieuwsflash
 
CBOT: granen onder lichte druk de week uitLees meer
 
 
Beursnotering staat vast op initiatiefloze varkensmarktLees meer
 
 
Uur in de schuurLees meer
 
 
Uitdagingen bij de vleetLees meer
 
 
Studiedagen, vergaderingen en demo'sLees meer
 
 
Weerbericht voor de landbouwLees meer