Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Distributie
Eetgewoonte
Horeca
Producten
Voedselveiligheid
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Voeding - Distributie

11 items in deze categorie.
 vandaag: 25 feb 2017 geen items 
 gisteren: 24 feb 2017 1 item 

Wout&Co jaagt op marktaandeel in ons land (13:09)

"Toen Wout&Co enkele jaren geleden besloten te stoppen en een nieuwe droom in België na wilden jagen, stonden er zelfs mensen te huilen bij de winkel", vertelt een vaste klant van de Bredase groentewinkel Wout&Co. "Iedereen is blij dat ze zo snel weer terug waren. Vooral de gezelligheid hier en de ontvangst wordt ontzettend gewaardeerd. Er heerst een open sfeer. Voor iedereen hebben ze een praatje."

Lees meer

 laatste week: 18 feb 2017 - 24 2017 3 items 

Klachten tegen bouwaanvraag van Sligro op Eilandje in Antwerpen (08:39)

De Nederlandse horecagroothandel Sligro wil een distributiebedrijf en winkel voor groothandelaars van maar liefst 16.000 vierkante meter bouwen aan het Straatsburgdok op het Eilandje. Ondertussen lopen er al meerdere klachten tegen de bouwaanvraag. Die wordt “misleidend” genoemd.

Lees meer

Lijsten export erkende inrichtingen voor producten van dierlijke oorsprong voor humane consumptie (12:26)

Nieuwe of geactualiseerde informatie die beschikbaar is met betrekking tot de import - export en meer bepaald over: Singapore : Lijsten van export erkende inrichtingen voor producten van dierlijke oorsprong voor humane consumptie (versie 17.0).

Lees meer

Koramic en familie Colruyt op overnamepad (10:10)

Het West-Vlaamse Koramic neemt de grootste tegelproducent van Frankrijk over, de familie Colruyt investeert in een Nederlandse producent van vleesvervangers.

Lees meer

 2 weken geleden: 11 feb 2017 - 18 2017 7 items 

Steeds meer mensen kopen bij lokale producenten in Ternat (17:31)

Wil je lokaal winkelen, maar heb je geen tijd om de hele dag van boer naar slager te rijden? Dan is het Voedselteam van Ternat de juiste keuze. Het Voedselteam bestaat intussen een jaar en behaalde de grootste omzet van alle teams in Vlaanderen.

Lees meer

UNIZO positief over goedkeuring CETA door Europees parlement (19:54)

UNIZO reageert positief op de goedkeuring van CETA, het vrijhandelsakkoord met Canada, vandaag door het Europees parlement. Dankzij dit akkoord valt het leeuwendeel van de invoerrechten weg voor onze KMO's die exporteren naar Canada.

Lees meer

Lidl start komende zomer in VS (19:51)

De Duitse warenhuisketen Lidl maakt vaart met zijn Amerikaanse plannen. Al komende zomer zullen de eerste twintig Amerikaanse Lidl-filialen opengaan, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Lees meer

Groente in Stadsbrouwerij verkoopt groentepakketten (14:18)

In Stadsbrouwerij De Koninck kan u vanaf april ook groentepakketten kopen. Daarvoor zorgen Ole Deschout en Maaike Mussche van Ons Logisch Voedsel.

Lees meer

Mag je nu verpakking achterlaten in supermarkt? (19:37)

Verpakking mag in de winkel worden achtergelaten en zelfs teruggebracht, zo zei minister van leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) vanmiddag in het Vlaams Parlement. Dat was niet afgesproken, reageert sectorfederatie Comeos.

Lees meer

Crelem Bakeries uit Diest in juridisch gevecht met intercommunale (10:06)

Interleuven gelooft niet in de plannen van Crelem Bakeries om een nieuwe bakkerij, goed voor 160 jobs, in Diest te bouwen. “Ze willen ons de gebouwen en de grond niet verkopen”, zegt Limburger Raymond Cretskens.

Lees meer

Gin van Coucke op weg naar de Delhaize (15:13)

Delhaize gaat vanaf mei de nieuwste creatie van Marc Coucke verdelen: gin. En dat doet de supermarkt niet zomaar. “In Vlaanderen was het al een populaire drank", zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver. “In Wallonië is de drank aan het doorbre­ken.” En laat dat nu net de plek zijn waar de bekende ondernemer fors aan het investeren is.

Lees meer

  Nieuwsflash
 
CBOT: granen onder lichte druk de week uitLees meer
 
 
Beursnotering staat vast op initiatiefloze varkensmarktLees meer
 
 
Uur in de schuurLees meer
 
 
Uitdagingen bij de vleetLees meer
 
 
Studiedagen, vergaderingen en demo'sLees meer
 
 
Weerbericht voor de landbouwLees meer