Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Distributie
Eetgewoonte
Horeca
Producten
Voedselveiligheid
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Voeding - Producten

15 items in deze categorie.
 vandaag: 25 feb 2017 geen items 
 gisteren: 24 feb 2017 geen items 
 laatste week: 18 feb 2017 - 24 2017 7 items 

Ook vleessector lijdt onder framing en fake news (17:38)

Op 1 maart gaat de jaarlijkse “bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes (lees: vleesconsumptie) op het milieu” van start. In Vlaanderen wordt Dagen Zonder Vlees sinds 2011 georganiseerd, in Wallonië gaat het om de allereerste editie.

Lees meer

10% van de groenten niet perfect genoeg voor winkel (update) (05:40)

Vlaamse boeren krijgen 10% van hun groenten en fruit niet verkocht omdat ze niet beantwoorden aan de 'cosmetische eisen' van de winkels en supermarkten. Anders ge­zegd: een scheve wortel of een appel met een bult belanden simpelweg niet in de rek­ken.
Het Nieuwsblad

Lees meer

Verhofstede uit Lokeren maakt al meer dan 30 jaar fruitsappen (12:25)

Hardfruittelers Theo en An Verhofstede staan in België bekend om hun fruitsappen. "We startten met appelsap en in de loop der jaren is het gamma uitgebreid naar 17 soorten", vertelt An. "Onze sappen zijn met name verkrijgbaar bij lokale supermarkten en delicatessenzaken in Vlaanderen."

Lees meer

Luvanium gebaseerd op achttiende-eeuwse ‘Canjakker’ (16:55)

Bart Luts, de brouwer die vergeten Leuvense bieren weer tot leven brengt, heeft zijn derde bier klaar. Een heel speciaal bier, want de tripel waarop hij zich baseerde, was in de 18e eeuw uitsluitend te koop in de Katholieke colleges.

Lees meer

Werkstraf voor stelen van geheime koekjesrecepten (16:55)

B.V. ging bij Bofin in mei 2013 aan de slag als as­sistent kwaliteitsmana­ger, na de perikelen rond de controle van de Studio 100-koekjes en het verbreken van dit fa­meuze order waardoor Bofin in financieel nau­we schoentjes kwam te staan.

Lees meer

Patisserie Lieven in Ardooie start met eigen webshop (10:10)

Patisserie Lieven uit Ardooie is de eerste bakker in de gemeente die met een eigen webshop start. De bakker sleepte onlangs ook het label van erkend ambacht in de wacht.

Lees meer

De nieuwe Rodenbach op komst (09:48)

“Rodenbach in 't nieuw”. Met die slogan werd deze week op de Horecabeurs in Bredene reclame gemaakt voor het Roeselaarse bier dat binnenkort in een heel nieuw jasje zit.

Lees meer

 2 weken geleden: 11 feb 2017 - 18 2017 8 items 

Mogelijk tekort aan olijfolie wereldwijd (14:33)

Verschillende chef-koks in Londen trekken aan de alarmbel: olijfolie wordt steeds duurder en dreigt een luxeproduct te worden. Slecht weer in Spanje, Italië en Griekenland zorgt voor een heel magere oogst en duwt de prijzen de hoogte in.

Lees meer

Dit weekend start de biologische campagneweek 18-26 februari (11:10)

Zaterdag 18 februari start de biocampagneweek ‘Verrassend Veggie’. Op een tiental dagen voor de vasten, een periode waarin ‘minder vlees’ veel aandacht krijgt, brengen we de troeven van het veggie bio-aanbod onder de aandacht. Bio biedt een uitgebreide keuze aan vegetarische of veganistische bioproducten die vlees, vis of zuivel kunnen vervangen.

Lees meer

Albert Heijn breidt assortiment scharrel- en biologische kip uit (10:25)

Sinds kort is er in 275 winkels van supermarktketen Albert Heijn meer keuze in het schap met scharrel- en biologische kip. Naast het basisassortiment worden nieuwe 'gemaksproducten' geïntroduceerd zoals gemarineerde scharrelkipfilet, scharrelkip-ovenschotels, schnitzels en burgers.

Lees meer

Vlaamse ambtenaren staan dag op veggie (16:00)

De meeste personeelsrestaurants van de Vlaamse overheid serveren op vrijdag 17 februari enkel vegetarische maaltijden. De veggie-actie sluit aan bij de Dikketruiendag, het jaarlijkse initiatief rond klimaatverandering.

Lees meer

Farm Frites brengt Extra frietjes op de markt die langer warm blijft (14:04)

Aardappelverwerker Farm Frites brengt Extra op de markt, een reeks die voldoet aan de vraag naar extra knapperige, smaakvolle frites. Extra is uitgebracht om ondernemers frites aan te bieden die langer warm blijven.
De frites zijn verkrijgbaar in meerdere maten: 7 mm, 10 mm, 12 mm en 15 mm.

Lees meer

Vlaamse Steam Gin heeft opvallende afdronk (16:11)

Al jaren dromen Kurt De Smet en zijn collega Lu Putteman uit Lede van hun eigen gin. Samen met de Balegemse jeneverstokerij Van Damme en de Aalsterse likeurstokerij VdS hebben ze die droom nu gerealiseerd: de Steam Gin is een feit.

Lees meer

Biogroenten en -fruit gelabeld met natuurlijk merkteken (14:32)

Supermarktketen Delhaize gaat een nieuwe techniek toepassen om biogroenten en -fruit te labelen en spaart zo 13 ton verpakking per jaar uit. Het biolabel zal via "natural branding" - een lasertechniek - worden aangebracht. Het gaat om een Belgische primeur, de supermarktketen haalde de mosterd in Nederland.

Lees meer

Bijna helft groenteconserven gesuikerd (04:53)

Aan bijna de helft van de groenten in pot of blik wordt suiker toegevoegd, blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse voedselwaakhond Foodwatch.

Lees meer

  Nieuwsflash
 
CBOT: granen onder lichte druk de week uitLees meer
 
 
Beursnotering staat vast op initiatiefloze varkensmarktLees meer
 
 
Uur in de schuurLees meer
 
 
Uitdagingen bij de vleetLees meer
 
 
Studiedagen, vergaderingen en demo'sLees meer
 
 
Weerbericht voor de landbouwLees meer