Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 18 jul 2017 18:28 

Beheerovereenkomsten 2018: begeleiding aanvragen voor 15 september (update)


Als je een nieuwe beheerovereenkomst met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) wil aanvragen voor 2018, moet je aanvraag vóór 1 oktober 2017 toekomen bij de Vlaamse Landmaatschappij.

Ter herinnering: een beheerovereenkomst is een vrijwillige, vijfjarige overeenkomst tussen een landbouwer en de Vlaamse Landmaatschappij. De landbouwer engageert zich om extra inspanningen te doen voor het milieu, de natuur en de biodiversiteit in Vlaanderen en ontvangt daarvoor een jaarlijkse vergoeding.

Om je aanvraag correct en tijdig in te dienen kan je een beroep doen op persoonlijke en gratis begeleiding door een bedrijfsplanner van de VLM. Contacteer daarvoor tijdig (en liefst vóór 15 september) een VLM-bedrijfsplanner in je regio. Zo kunnen de bedrijfsplanners van VLM de begeleiding optimaal inplannen en zo veel mogelijk land- en tuinbouwers persoonlijk helpen.

De VLM-bedrijfsplanner komt bij jou langs op het landbouwbedrijf om samen met jou te bekijken welke beheerpakketten mogelijk zijn op je bedrijf en helpt je bij het invullen van het aanvraagformulier. De beheerovereenkomsten worden op die manier verantwoord ingezet, op de juiste plaats, op maat van je bedrijf én rekening houdend met actuele en potentiële kwaliteiten van de natuur, het landschap en de streekidentiteit. Na het sluiten van de beheerovereenkomst zal de VLM-bedrijfsplanner je verder begeleiden bij de uitvoering van de beheerovereenkomst.

Als je pas na 15 september 2017 contact opneemt met een VLM-bedrijfsplanner, kan persoonlijke begeleiding bij het invullen van dit aanvraagformulier niet meer gegarandeerd worden. De VLM zal je dan een blanco aanvraagformulier toesturen dat je zelf moet invullen. Als je een nieuwe beheerovereenkomst met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) wil aanvragen voor 2018, moet je zelf je aanvraag vóór 1 oktober 2017 indienen bij de Vlaamse Landmaatschappij.

De contactgegevens van de bedrijfsplanners zijn te vinden op de website van de Vlaamse Landmaatschappij klik daartoe op via deze link beheerovereenkomsten

Bron: VLM



  Nieuwsflash
 
Aanvulling lijsten van oneerlijke marktpraktijken tussen ondernemingen in de landbouwLees meer
 
 
Overstromingen van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen dossierLees meer
 
 
Wijziging van diverse decreten over het landbouw- en visserijbeleid Lees meer
 
 
249.000 euro voor vier lokale voedselregisseurs Lees meer
 
 
hittegolven én bosbranden zullen 9 keer vaker voorkomen in Oost-Afrika Lees meer
 
 
Tien nieuwe suikerbietrassen op de Belgische rassenlijst Lees meer
 
 
Verlening opsporingsvergunning voor aardwarmte in de regio Wielsbeke aan Agristo Lees meer
 
 
Tijdelijke rationalisatie uitrijregels meer dan welkomLees meer
 
 
Open Food Conference Lees meer
 
 
Packaging: find a workable agreement for the fruit and vegetables sector Lees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer