Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 13 mrt 2024 15:41 

Nieuwe aandeelhouder Ardo, The Nest


Met de komst van The Nest Family Office als minderheidsaandeelhouder bevestigt Ardo, de Belgische voedingsproducent, wereldwijd actief in vriesverse groenten, kruiden en fruit, haar ambities voor de toekomst én haar absolute focus op duurzaamheid en kwaliteit. Het family office van familie Els Thermote deelt de langetermijnvisie van de familie Haspeslagh rond het belang van voeding voor een gezondere wereld. Samen willen ze het groeiverhaal van Ardo verderzetten en haar positie als wereldleider in vriesverse plantaardige producten versterken.

De komst van The Nest Family Office gaat gepaard met een beperkte herschikking van het familiaal aandeelhouderschap. Enerzijds heeft Xavier Haspeslagh besloten om, na een periode waarin hij niet meer dagelijks betrokken was bij de activiteiten van Ardo, uit het aandeelhouderschap te stappen. Deze beslissing stelt hem in staat zich volledig te concentreren op zijn eigen onderneming. Anderzijds maakt Ignace Haspeslagh de gelegenheid gebruik om een beperkt deel van zijn aandelen te verkopen, om het met zijn tak van de familie te diversifiëren. Beide keuzes worden volledig gesteund door de andere familiale aandeelhouders.

De overige familietakken hebben hun belang in Ardo lichtjes verhoogd. Ook brengen ze een gelijkgestemde partner aan boord: The Nest, het family office van de familie Els Thermote. Samen kiezen ze voor een duidelijke koers en willen ze de wereldleider in vriesverse groenten, kruiden en fruit verder laten groeien.

De voedselketen kampt met een aantal uitdagingen, waaronder de toenemende druk op natuurlijke hulpbronnen, de nood aan meer duurzame productiemethoden en de klimaatverandering die zich laat voelen in extremere weersomstandigheden. Door in te zetten op regeneratieve landbouw en een verduurzaming van de waardeketen wil Ardo, samen met The Nest, een antwoord bieden op de groeiende vraag naar duurzame, voedzame levensmiddelen. Deze strategie is niet alleen gericht op de voedingsbehoeften van vandaag maar is ook een overtuigde keuze voor gezonde voeding voor de volgende generaties.

De visie van The Nest sluit naadloos aan bij die van Ardo. De gedeelde overtuiging, focus en expertise vormen de perfecte basis voor een langetermijnsamenwerking. Samen zullen de familie Haspeslagh, Els Thermote en het team bij The Nest verderschrijven aan het internationale groeiverhaal van Ardo en haar leiderspositie in de verschillende marktsegmenten – Food Service, Retail en Food Industry – versterken. Beide partijen koesteren bovendien het familiaal ondernemerschap en ze verzekeren de lokale verankering van Ardo.

Emilie Haspeslagh, Director Sustainability bij Ardo en lid van de derde generatie in het familiebedrijf: “Onze synergie met The Nest gaat verder dan een gedeelde visie op duurzaamheid. Samen helpen we de markt in de transitie naar duurzame landbouw en maken we werk van een toekomst waarin duurzaamheid en groei samengaan. Onze gebundelde krachten zullen het bedrijf verder versterken en doen groeien.”

Els Thermote, oprichtster en CEO van The Nest: “Dit is voor ons het begin van een partnerschap voor de lange termijn. We kijken ernaar uit om bij te dragen aan de verdere groei van Ardo, dat met haar ambitieuze duurzaamheidsvisie een echte ‘gamechanger’ is in de voedingssector en zo een perfecte match vormt voor The Nest. Het bundelen van onze expertise is het beste recept voor een gezonde toekomst. Ook het familiale karakter van Ardo is voor ons van onschatbare waarde.”

Klaar voor de toekomst: stabiliteit en ambitie gaan hand in hand
Ardo kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Met de keuze voor een nieuwe, gelijkgestemde aandeelhouder en een actieve rol voor familiale aandeelhouders van de derde generatie, combineert Ardo stabiliteit met gezonde ambitie.

Jan Haspeslagh, voorzitter van het aandeelhouderscomité van Ardo en lid van de tweede generatie: “De afgelopen vijf jaar werden gekenmerkt door klimaatuitdagingen en diverse wereldwijde crisissen. Dankzij ons sterke team van meer dan 4.000 medewerkers slagen we erin om Ardo’s groeitraject verder te zetten. De combinatie van de familie Haspeslagh en The Nest vormt een solide basis voor de toekomst. Samen willen we een voorbeeld zijn voor de voedingssector.”

Michel Haspeslagh, lid van de raad van bestuur van Ardo en lid van de derde generatie: “De nieuwe generatie familiale aandeelhouders is sterk betrokken bij Ardo. Velen van ons zijn opgegroeid op het veld en tussen de machines, en een deel is ook actief binnen het bedrijf. Zo vertegenwoordigen Liesbeth en ikzelf de derde generatie in de raad van bestuur. In samenwerking met The Nest, die het goed bestuur van onze onderneming verder zal versterken, zorgen wij nu voor de nodige stabiliteit, met als doel Ardo op een duurzame manier verder te laten groeien.”

 


  Nieuwsflash
 
Tijdelijke rationalisatie uitrijregels meer dan welkomLees meer
 
 
Open Food Conference Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen vanaf 19/4/2024Lees meer
 
 
De Under-Cover overkapping ook in land- en tuinbouwLees meer
 
 
Koningin Mathilde stelt onrechtvaardige cacaoprijzen aan de kaak Lees meer
 
 
Doelgerichtere veredeling naar inuline-rijkere cichorei door CRISPR/Cas Lees meer
 
 
Packaging: find a workable agreement for the fruit and vegetables sector Lees meer
 
 
Ontwerpprogramma 2023-2027 van het Federaal Reductieplan voor GewasbeschermingsmiddelenLees meer
 
 
Afschaffen constructie ‘samengestelde landbouwer’: overgangsregeling Lees meer
 
 
Preventieve maatregelen tegen uitbraak bacterievuur bij fruit- en bomenkweekLees meer
 
 
Milieuaansprakelijkheid mbt het voorkomen en herstellen van milieuschade Lees meer
 
 
Versoepelingen boetesysteem Mestdecreet Lees meer
 
 
Stikstofdecreet en de omgevingsvergunningen Lees meer
 
 
Gefractioneerde bemesting in aardappelen Lees meer
 
 
Steeds minder antibiotica verstrekt via gemedicineerde voeders Lees meer
 
 
Groen licht voor proefstalregeling en meer rechtszekerheid voor ammoniak reducerende techniekenLees meer
 
 
Tweede prognose van de landbouweconomische rekeningen van 2023 Lees meer
 
 
PFAS in het Vlaamse drinkwater Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer