Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Aankondigingen
Benelux
EU
Wereldwijd
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Economie - Benelux

12 items in deze categorie.
 vandaag: 08 apr 2020 geen items 
 gisteren: 07 apr 2020 geen items 
 laatste week: 01 apr 2020 - 07 2020 4 items 

Kortingen en acties terug toegelaten in supermarkten (04:14)

Nu de hamsterwoede gaan liggen is, vraagt Open Vld-Kamerlid Vincent Van Quickenborne om opnieuw kortingen toe te laten in de supermarkten. “Het coronavirus heeft onze winkelkar duurder gemaakt. Nu de situatie in de supermarkten ietwat genormaliseerd is, kunnen kortingen en promoties terug toegelaten worden”, aldus Van Quickenborne.

Lees meer

Waarborgcapaciteit Gigarant verhoogd tot 3 miljard euro (09:43)

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering de waarborgcapaciteit bij Gigarant verhoogd van 1,5 miljard euro tot 3 miljard euro. We maken ook achtergestelde leningen mogelijk voor KMO’s gefocust op start-ups en scale-ups die hun toekomst voorbereiden en nood hebben aan kapitaal. We voorzien daarvoor in 250 miljoen euro.

Lees meer

Compensatiepremie en waarborgregeling voor land- en tuinbouwers (17:12)

Heel wat land- en tuinbouwbedrijven lijden momenteel economische schade door de gevolgen van de COVID-19 crisis. Voor een aantal sectoren met beperkt houdbare producten zoals de sierteelt en de voorjaarsgroenten zijn de maanden maart en april normaal gezien topmaanden. Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits neemt bijkomende maatregelen om hen hierin tegemoet te komen met een compensatiepremie bij groot omzetverlies en een waarborgregeling.

Lees meer

Compensatiepremie voor ondernemers die zwaar omzetverlies hebben (15:57)

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering beslist dat ook ondernemingen die een groot omzetverlies kennen naar aanleiding van de coronacrisis steun kunnen krijgen. Dat gaat dan om ondernemingen die niet verplicht moeten sluiten, maar (in)direct zware beperkingen ondervinden.

Lees meer

 2 weken geleden: 24 mrt 2020 - 01 2020 8 items 

4 extra maatregelen om tewerkstellingsbeleid tijdens coronacrisis te versterken (14:06)

Door de coronacrisis is het voor bedrijven en zelfstandigen steeds moeilijker om de tewerkstelling van werknemers te behouden. Daarom heeft de Vlaamse regering vandaag op initiatief van Vlaams Minister van Werk Hilde Crevits beslist om vier tijdelijke maatregelen door te voeren in het algemene tewerkstellingsbeleid. Het gaat concreet over de Vlaamse Ondersteuningspremie (VOP) voor zelfstandigen met een arbeidshandicap, de aanwervingsincentive voor langdurige werkzoekenden, de transitiepremie voor werkzoekenden die de stap naar het ondernemerschap willen zetten en de arbeidskaart voor economische migranten.

Lees meer

Uitbetaling saldo basisbetaling, premie voor jonge landbouwers, ... (10:30)

Op 30 maart 2020 voert het Departement Landbouw en Visserij een aantal betalingen uit aan de landbouwers. Voor de begunstigden zijn deze betalingen mogelijk pas enkele dagen later zichtbaar op hun bankrekening.

Lees meer

Dringend: toenemende vraag naar werkkrachten in de landbouwsector (12:44)

In de voedings- en landbouwsector is er een toenemende vraag naar werkkrachten. Op vraag van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits werd een oproep gelanceerd naar werkgevers in essentiële sectoren om hun vacatures te melden bij VDAB met de code #COVID19. De oproep kent een vliegende start met meer dan 1200 nieuw gemelde #COVID19 – vacatures. Er is ook grote interesse voor die vacatures. Zo’n 4700 kandidaten hebben al aangeduid geïnteresseerd te zijn. Ook de uitzendsector krijgt veel vragen uit bijvoorbeeld de logistieke sector.

Lees meer

Tijdelijke vergoeding voor Individuele Beroepsopleiding (08:36)

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits kent een tijdelijke vergoeding toe aan mensen in een Individuele Beroepsopleiding (IBO) die noodgedwongen werd stopgezet. Voor meer dan 1500 cursisten werd de IBO-overeenkomst stopgezet ten gevolge van de coronamaatregelen. Voor hen komt er een tijdelijke vergoeding van 70% van hun IBO-premie waar ze recht op hadden op het moment van de stopzetting.

Lees meer

Corona crisis: overzicht steunmaatregelen (09:30)

Lees meer

Toepassing voor aanvraag corona hinderpremie online (17:03)

Vanaf vrijdag 27 maart 2020 staat de applicatie om de corona hinderpremie aan te vragen online. Wie zich heeft aangemeld via het webformulier van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) zal vandaag (donderdag 26 maart) een link krijgen om de premie al aan te vragen. Na de aanvraag wordt de premie binnen 14 dagen uitbetaald mits voldaan is aan alle voorwaarden. Elke onderneming die recht heeft op de premie door verplichte sluiting, zal die ook krijgen. Aanvragen kunnen ingediend worden tot en met 5 mei 2020.

Lees meer

Aandringen op Europese steunregeling voor land- en tuinbouwbedrijven (19:50)

Het is van cruciaal belang dat de grenzen tussen de Europese lidstaten openblijven voor landbouw- en voedingsproducten. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits vandaag beklemtoond tijdens een vergadering over de coronacrisis met haar collega’s van de Europese Unie. Ons land dringt er bij de Unie ook op aan om snel in een algemene financiële vergoeding te voorzien voor land- en tuinbouwproducten die niet op tijd worden verkocht, opgehaald of verwerkt. Minister Crevits roept tenslotte op om voor de visserijsector ook in steunmaatregelen te voorzien.

Lees meer

Corona: uitbreiding overbruggingsrecht zelfstandigen in werking met terugwerkende kracht tot 1/3 (10:58)

Deze hervorming, aangenomen op initiatief van minister van Zelfstandigen en KMO’s Denis DUCARME versoepelt de toegang tot een vervangingsinkomen voor de zelfstandigen van wie de activiteit getroffen wordt door het coronavirus. Omdat de wet gepubliceerd werd in het Belgisch Staatsblad, kunnen de sociale verzekeringsfondsen vanaf nu overgaan tot de betaling van de uitkeringen voor maart aan de zelfstandigen van wie de activiteit onderbroken of beperkt werd in het kader van de absoluut noodzakelijke sanitaire maatregelen genomen door de Nationale Veiligheidsraad om te strijden tegen de verspreiding van het virus.

Lees meer

  Nieuwsflash
 
COVID-19: tegemoetkoming VLIF aan land- en tuinbouwers met liquiditeitsproblemenLees meer
 
 
200.000 kandidaten om Franse landbouwers handje te helpen Lees meer
 
 
Europees voorzitter Ursula von der Leyen steekt de landbouw een hart onder de riemLees meer
 
 
Corona crisis in de aardappelsector hakt diep in op seizoen 2019 én 2020Lees meer
 
 
Verzamelaanvraag en meststoffenbeleidLees meer
 
 
Wijziging uitvoeringsbesluit Mestdecreet (VLAREME)Lees meer
 
 
Nieuwe onlinecampagne verse aardappelen van VLAM naar millennialsLees meer
 
 
Waakzaamheid eventuele vroege gele roest in wintertarwe - Update bladluisdruk wintergranen Lees meer
 
 
Versoepeling van de regels voor seizoensarbeiders Lees meer
 
 
Corona: Benefriet helpt Nederlandse akkerbouwersLees meer
 
 
Voedingsindustrie is broodnodig in tijden van coronacrisis Lees meer
 
 
1 september 2020 is laatste dag om oude papieren fosfaatanalyses in te dienen bij Mestbank Lees meer
 
 
Corona crisis: voedselprijzen dalen wereldwijdLees meer
 
 
Coronavirus: de economische verliezen voor ondernemingen beperken Lees meer
 
 
Evolutie landbouwoppervlakten Lees meer
 
 
Voorbereiding droogteaanpak gaat doorLees meer
 
 
Kwekers uit sierteeltsector lanceren eigen bestel- en leverdienst Lees meer