Akkerbouw
Algemeen
Agenda
Benelux
EU
Het weer
Wereldwijd
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Algemeen - Benelux

10 items in deze categorie.
 vandaag: 22 aug 2019 geen items 
 gisteren: 21 aug 2019 geen items 
 laatste week: 15 aug 2019 - 21 2019 3 items 

Melkveehouder Pieter D’Hooghe is ‘Schoonste Boer van Vlaanderen’ (08:14)

Melkveehouder Pieter D’Hooghe uit Nieuwkerken is zaterdagavond verkozen tot ‘Schoonste Boer van Vlaanderen’. Hij haalde niet alleen het meeste likes op facebook met zijn promotiefilmpje maar overtuigde de jury ook bij de presentatie op het podium van de Landelijke Gilde.

Lees meer

Wat in orde brengen voor geboorte van een kind (07:33)

Bij de geboorte van een kind komt meer kijken dan enkel een geboortelijst samenstellen en de baby­kamer inrichten. De komst van zo’n kleine spruit heeft verstrekkende juridische ­gevolgen. Je zet maar beter een en ander op papier. Doe dat vooraf, zo­dat die roze wolk geen donderwolk wordt.

Lees meer

Droogte zomer 2019: oppompverbod blijft van kracht (07:51)

Op 13 augustus besliste waarnemend West-Vlaams provinciegouverneur Katrien Vandeputte dat het oppompverbod van 24 juli van kracht blijft.

Lees meer

 2 weken geleden: 08 aug 2019 - 15 2019 7 items 

Erken de droogte als algemene ramp: verzekering past voor barsten in muren (20:52)

Als de bodem zich ongelukkig zet, kunnen de muren scheuren. De verzekering dekt het (nog) niet. ‘Let op met gulzige bomen rond uw woning.’

Lees meer

Erken de droogte met hittegolf als (landbouw)ramp (16:38)

De hitte in juli heeft een zware impact gehad op de Belgische fruitteelt. Zo is een derde van de appels in Haspengouw verbrand door de zon. Dat meldt VRT NWS. Truiens schepen van Landbouw en Fruitteelt Hilde Vautmans (Open Vld) roept op om de schade als landbouwramp te erkennen.

Lees meer

NAC najaarsopleidingen (14:53)

Lees meer

Watercaptatieverbod in West-Vlaanderen wordt verlengd (19:06)

Het captatieverbod in de provincie West-Vlaanderen wordt verlengd. Dat besliste het provinciaal droogteoverleg dinsdag. Sinds het droogteoverleg van 10 juli waren er beperkende maatregelen van kracht voor het oppompen van water. Die blijven nu dus gelden, zo maakte de provinciegouverneur bekend.

Lees meer

Hoe omgaan met waterstress (15:07)

België staat op een weinig benijdenswaardige 23ste plaats in een wereldrangschikking van landen die onder waterstress lijden. We bevinden ons als West-Europees buitenbeentje in het gezelschap van Spanje en Italië, landen die we met een heel ander klimaat associëren.

Lees meer

Verboden water te pompen uit bekken op Melkweg (21:25)

Het is sinds begin juli verboden water op te pompen uit onbevaarbare en bevaarbare waterlopen en kanalen van het IJzerbekken.

Lees meer

Zonder water kan er niet geboerd worden (09:10)

Zonder water kan er niet geboerd worden. Water is dan ook één van de belangrijkste basisgrondstoffen op ieder landbouwbedrijf. Maar water wordt ook steeds meer een schaars goed waarmee heel spaarzaam moet omgesprongen worden. Zeker in het zuiden van de provincie West-Vlaanderen en in de Westhoek is het onbeperkt oppompen van diep grondwater geen evidentie meer.De diepe grondwatertafel daalt momenteel zo snel dat de vergunningverlenende overheid nog maar slechts zeer beperkt de bestaande diepe grondwaterwinningen hervergunt. Het vergunnen van nieuwe diepe winningen is al helemaal uitgesloten. Vandaar dat de landbouwer op zoek moet naar alternatieve waterbronnen.

Lees meer

  Nieuwsflash
 
Kans op derde hittegolf vanaf eind deze week Lees meer
 
 
Bestrijding van klassieke en Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen Lees meer
 
 
NeonicotinoïdenLees meer