Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 17 mei 2019 15:02 

VLAM brengt zijn activiteitenverslag 2018 uit


De promotie-agenda 2018 was opnieuw rijkelijk gevuld met initiatieven voor heel wat doelgroepen. Voor de buitenwereld is VLAM het meest zichtbaar met binnenlandse mediacampagnes voor consumenten maar VLAM spreekt ook professionals aan, of het nu gezondheidswerkers, handelaars, winkeliers of horeca-uitbaters zijn. Het promotiecentrum hecht steeds meer belang aan communicatie over duurzaamheid. Het is een strategische keuze die wordt aangehouden de komende jaren.

De verschillende VLAM-sectoren varen elk hun eigen koers met eigen doelstellingen en accenten. Ze verenigen zich ook in de zogenaamde ‘overkoepelende werking’ van Lekker van bij ons. De bekendste realisatie hiervan is het eigen kookplatform lekkervanbijons.be, dat in 2018 meer dan 8 miljoen bezoeken noteerde. VLAM bouwde het kookplatform en de bijhorende communicatie succesvol uit in 2 talen en werkte rond het chauvinismegehalte van de Belg.

VLAM haalt aanzienlijke Europese budgetten binnen. Het laat vooral toe om nieuwe exportmarkten te ontginnen voor onze Vlaamse kwaliteitsproducten. Op deze markten ontplooien we handelsgerichte activiteiten, maar we zorgen er even goed voor dat bijvoorbeeld onze Conferencepeer, om maar één sterproduct te noemen, geproefd kan worden in enkele tientallen Chinese supermarkten. VLAM was, samen met Vlaamse bedrijven, aanwezig op 23 internationale vakbeurzen in 2018 en organiseerde zes sectoroverkoepelende prospectiereizen.

LEES



  Nieuwsflash
 
Droogte voorjaar 2025: tijdelijk onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen vanaf 9/5/2025Lees meer
 
 
PAS-referentietool Lees meer
 
 
Gezondheidsimpact van stikstofbemestingLees meer
 
 
Grote populaties Aziatische hoornaars Lees meer
 
 
Compensatie bij weigering van ontheffing op het ontbossingsverbodLees meer
 
 
Onderzoek van het Waalse beleid voor het duurzaam gebruik van pesticidenLees meer
 
 
Progression des surfaces PDT plantées Lees meer
 
 
April 2025 was zeer zonnig, zeer zacht en droog Lees meer
 
 
Gebruik van de pesticide glyfosaat Lees meer
 
 
PAS-referentie 2030 Lees meer
 
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer