Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
U bent niet aangemeld Volgend artikelVolgend Artikel

U bent momenteel niet ingelogd en heeft daardoor geen toegang tot dit betalend artikel. Indien u nog niet bent geregistreerd en/of geen abonnement heeft, gelieve links te klikken op "klik hier om u te registreren".

 15 nov 2017 11:23 

Nieuwe voedingsdriehoek met bekendmaking op de klasvloer


Na twintig jaar voedingsvoorlichtingsmodel “de actieve voedingsdriehoek” te hebben gekend, stelt het Vlaams Instituut Gezond Leven de nieuwe voedingsdriehoek voor. Het model is een omgekeerde driehoek. De eerste laag bevat noten, peulvruchten, fruit, groenten, gezonde vetten, aardappelen en volle granen. De tweede laag bevat eieren, melk en sojadrinks, kaas, yoghurt en gevogelte. In de derde laag situeren zich vlees en boter. Er is ook nog een cirkel met als titel “zo weinig mogelijk”, waar alcohol, fastfood, vleeswaren en gesuikerde voedingsmiddelen zijn ondergebracht. Waar voeding en beweging in de oude driehoek werden samengenomen, is er nu nog een bijkomende bewegingsdriehoek.

Bestanden beschikbaar voor download:
Vraag en antwoord (102 Kb)
...

  Nieuwsflash
 
Productie van winter/zomertarwe 2024Lees meer
 
 
Nieuwe B3W-website gidst landbouwers naar duurzame bemestings- en teeltpraktijkenLees meer
 
 
Belang van Staalnames in de Mestverwerking Lees meer
 
 
Dashboard van de landbouw: een uitgebreid digitaal formaat Lees meer