Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
U bent niet aangemeld Volgend artikelVolgend Artikel

U bent momenteel niet ingelogd en heeft daardoor geen toegang tot dit betalend artikel. Indien u nog niet bent geregistreerd en/of geen abonnement heeft, gelieve links te klikken op "klik hier om u te registreren".

 15 nov 2017 11:23 

Nieuwe voedingsdriehoek met bekendmaking op de klasvloer


Na twintig jaar voedingsvoorlichtingsmodel “de actieve voedingsdriehoek” te hebben gekend, stelt het Vlaams Instituut Gezond Leven de nieuwe voedingsdriehoek voor. Het model is een omgekeerde driehoek. De eerste laag bevat noten, peulvruchten, fruit, groenten, gezonde vetten, aardappelen en volle granen. De tweede laag bevat eieren, melk en sojadrinks, kaas, yoghurt en gevogelte. In de derde laag situeren zich vlees en boter. Er is ook nog een cirkel met als titel “zo weinig mogelijk”, waar alcohol, fastfood, vleeswaren en gesuikerde voedingsmiddelen zijn ondergebracht. Waar voeding en beweging in de oude driehoek werden samengenomen, is er nu nog een bijkomende bewegingsdriehoek.

Bestanden beschikbaar voor download:
Vraag en antwoord (102 Kb)
...

  Nieuwsflash
 
Hendrik Vandamme wordt nieuwe voorzitter van CBBLees meer
 
 
Voorzichtig herstel ondernemersvertrouwen, vertrouwen in de economie op een historisch dieptepuntLees meer
 
 
Handhaving van de mestwetgeving Lees meer
 
 
Ontbossing en de opmaak van een boskansenkaart Lees meer
 
 
Afbouw van de varkensstapel Lees meer
 
 
Activiteitenverslag 2024 van het Vlaams LandbouwinvesteringsfondsLees meer
 
 
Mogelijke verschuiving van middelen voor plattelandsontwikkeling naar crisisbetalingenLees meer
 
 
Evaluatie en bijsturing van de brede weersverzekering Lees meer