Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 14 nov 2017 10:34 

New Holland introduceert T9 Auto CommandTM


New Holland introduceert haar innovatieve Auto CommandTM Continu Variabele Transmissie op haar exclusieve T9-serie tractoren. De serie die uit vijf modellen bestaat, genereert een maximumvermogen uiteenlopend van 429 pk tot de 605 pk van het topmodel T9.600 AC, waardoor het momenteel de krachtigste CVT-tractor ter wereld is. De gebruiksvriendelijke tractor brengt productiviteit, efficiëntie en veelzijdigheid naar geheel nieuwe hoogten.
Sean Lennon, Head of Tractors Product Line, legt uit:

Bestanden beschikbaar voor download:
Foto (4242.1 Kb)

“De T9 Auto CommandTM is ideaal voor klanten die efficiëntie, veelzijdigheid en prestaties verwachten van hun exclusieve tractor. De mogelijkheid om met vol vermogen te werken op snelheden zo laag als 500 meter per uur of met aftakastoepassingen, biedt mogelijkheden die we in het verleden niet voor mogelijk hielden in deze vermogensklasse. De mogelijkheid om 5,5 ton extra ballast toe te voegen of te verwijderen, met een draaicirkel van 10.7 m te kunnen manoeuvreren, en toch met een breedte van minder dan 3 m op de weg te kunnen rijden, zelfs met 900/60 R42-banden, zorgen ervoor dat de T9 Auto Command momenteel de meest veelzijdige tractor met hoog vermogen is. Vele verschillende werkzaamheden, zoals mest injecteren, aanaarden , nivelleren, werkzaamheden met de graanwagen, hout versnipperen, zware grondbewerkeing en silagekuilen boren en vullen, kunnen nu worden verricht met één machine. Deze intuïtieve, gebruiksvriendelijke en mutlifunctionele tractor brengt hoge kwaliteit en betrouwbaarheid naar grootschalige, professionele landbouwbedrijven en verhogen de veelzijdigheid en het gebruik, maar verlagen de eigendomskosten.”

Maximale efficiëntie met intuïtieve en gebruiksvriendelijke Auto CommandTM-transmissie

De Auto CommandTM-transmissie biedt een vlotte schakelwerking met de meest intuïtieve bedieningslogica op de markt, een logica die zich al heeft bewezen op andere New Holland-tractorseries. Het gebruiksgemak  is een duidelijk voordeel voor landbouwbedrijven met veel seizoenswerk en meerdere tractorseries. De bekroonde SideWinderTM II-armleuning met volledig geïntegreerd, ultrabreed IntelliViewTM IV-kleurentouchscreen en multifunctionele CommandGripTM-hendel maken de bediening bijzonder comfortabel en eenvoudig. Met e force based CommandGripTM-hendel heeft de bestuurder de vingers aan de knoppen van de meest gebruikte functies en kan hij ook de snelheid en acceleratie van de tractor  regelen. In combinatie met de Auto CommandTM-transmissie levert dit een oneindig aantal versnellingen op die perfect kunnen worden afgestemd op de toepassing.
Vier punten van geoptimaliseerde efficiëntie waar de transmissie door een geheel mechanische verbinding loopt, zijn zo ontwikkeld dat ze perfect aansluiten op de meestgebruikte snelheden tijdens trekwerkzaamheden, secundaire grondbewerking, veldwerkmet hoge snelheid en transportwerkzaamheden. De T9 Auto Command werkt nooit met minder dan 60% van de volledige mechanische aandrijving, waardoor hij uitzonderlijk vermogensefficiënt is ten opzichte van andere CVT-ontwerpen. De geavanceerde dubbele koppeling zorgt voor een nog betere efficiëntie.
Dankzij de geautomatiseerde efficiëntiefuncties hoeft de bestuurder enkel de gewenste werksnelheid in te toetsen en de T9 doet de rest: hij optimaliseert automatisch het motortoerental voor een lager brandstofverbruik. Dankzij de aftakasmodus blijft het toerental van de aftakas ook bij wisselende belastingsomstandigheden constant, terwijl de Cruise-modus de T9 met één druk op de knop naar de doelsnelheid brengt, wat perfect is voor sleepwerkzaamheden. 
De volledig geïntegreerde IntelliSteerTM automatische geleiding maximaliseert de productiviteit en efficiëntie, en verzorgt daarmee een parallelle dynamische nauwkeurigheid van maar liefst 1 tot 2 cm, terwijl het tractorrendement comfortabel vanuit het kantoor kan worden bewaakt met PLM Connect-telematica.

Uitstekende productiviteit en veelzijdigheid onder alle omstandigheden

De Auto CommandTM-transmissie past het motorvermogen en de rijsnelheid automatisch aan voor een maximale productiviteit, om te voldoen aan de vereisten van de toepassing, of het nu zware, lichte of gevarieerde trekwerkzaamheden zijn. de snelle acceleratie tijdens transport, de wegsnelheid van 40 km/u op elk type band en een stil en efficiënt motortoerental van 1650 tpm betekenen een enorm voordeel ten opzichte van andere transmissies.
De uitstekende lage snelheid en nauwkeurige snelheidsregeling met traploze groepen, leveren een Best-in-class productiviteit, in vergelijking met de snelheidsstappen van eenPowershift-transmissie.
De intuïtieve automatische regeling van het motorvermogen en de rijsnelheid, de vlotte snelheidsaanpassing en het koppelingsvrij remmen zorgen ervoor dat de bestuurder veel minder vermoeid raakt, wat de dagelijkse productiviteit ten goede komt. In combinatie met de ruime cabine en de ergonomische indeling leidt dit tot het beste bestuurderscomfort in zijn klasse.
Auto CommandTM biedt ook de geavanceerde actieve StopStart-veiligheidsfunctie, die voorkomt dat de tractor, zelfs met een zware lading, voor- of achterwaarts beweegt tijdens stilstand op een helling.

   Nieuwsflash
 
Winnaar Idee van ít Jaar 2018 Lees meer
 
 
Blauwtong serotype 8 werd aangetroffen in Duitsland Ė uitbreiding van het risicogebiedLees meer
 
 
Van slager tot schilder: 79 maal buitengewoon duaal Lees meer
 
 
Ons eten moet 3X duurder worden"Lees meer
 
 
Europees Parlement bevraagt Commissie over Afrikaanse Varkenspest Lees meer
 
 
Een moeilijk jaar 2018 voor de landbouwsector Lees meer
 
 
KB betreffende de bestrijding van het aardappelcystenaaltjeLees meer
 
 
Landbouw- en Visserijrapport 2018 brengt uitdagingen voor de Vlaamse landbouw en visserij in kaartLees meer
 
 
Isolatieafstanden voor de productie van zaaizaad van Sorghum sppLees meer
 
 
Notarisakten beschikbaar in MyMinfinLees meer
 
 
Studiedagen Agriflanders 2019Lees meer
 
 
Indienperiode voor VLIF-steunaanvragen sluit af op 17 december 2018 Lees meer
 
 
VLAM stelt zijn promotieplannen voor het jaar 2019 voorLees meer
 
 
Nieuwe fosfaatklasse aanvragen wordt kinderspel met SNapp Lees meer
 
 
Aardappeloogst laagste in laatste 6 jaarLees meer
 
 
Berekening jaarlijkse bijdrage op gewasbeschermingsmiddelen in 2019Lees meer
 
 
Parlementaire vragen over de slechte resultaten van het mestbeleid Lees meer