|
Produceer kwaliteitsvolle wijn
Het plukseizoen staat voor de deur, en dat betekent dat bijna tijd is om extra aandacht te besteden aan de kwaliteit van jouw wijn. Inagro kan je helpen door verschillende kwaliteitsparameters te analyseren tijdens het wijnproces. We analyseren most tot wijn. Inagro’s labo is uitgerust met hetzelfde wijnanalysetoestel als het Luxemburgse Institut Viti-Vinicole en garandeert snelle en betrouwbare resultaten. Binnen twee werkdagen ontvang je een analyserapport waarmee je jouw wijnproces kunt bijsturen om de gewenste kwaliteit te bereiken.
|
|
|
|
|
Nieuwe kwaliteitsparameters
|
Op vraag van de sector bieden we analyse van drie nieuwe parameters aan:
- Energetische waarde (kJ/100ml) - zit in het standaard wijnanalysepakket (Europese regelgeving etiketten wijnflessen)
- Eiwitstabiliteit - op aanvraag controleren we de aanwezigheid van onstabiele eiwitten en geven we advies over de nodige hoeveelheid bentoniet om de wijn te klaren
- Overdruk (bar bij 20 °C) – de druk in de fles is een cruciale kwaliteitsparameter bij mousserende wijnen
|
Analysepakketten
|
- Wijn analysepakket: alfa aminozuur stikstof, ammonium stikstof, vergistbare stikstof, D-glucose & D-fructose, totale zuurheid, pH, appelzuur (L-malic)
- Most analysepakket: alcohol, D-glucose & D-fructose, totale zuurheid, pH, appelzuur (L-malic), Melkzuur (L-actic), azijnzuur, vrij en totaal sulfiet, energetische waarde
- Pakket op maat: analyse van parameters naar keuze. Je kiest uit bovenstaande parameters en extra’s zoals mineralen, totale fenolen, citroenzuur, wijnsteenzuur…
|
|
|
|
|
Meer info
|
|
Heb je nog vragen? Neem contact op met ons labo via labo@inagro.be of
051 27 33 30.
|
|
|
|
|
|
|