Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Benelux
EU
Mest
Wereldwijd
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Milieu - Benelux

10 items in deze categorie.
 vandaag: 27 jun 2019 geen items 
 gisteren: 26 jun 2019 geen items 
 laatste week: 20 jun 2019 - 26 2019 2 items 

Waterbeleidsnota 2020-2025 (08:05)

De Vlaamse Regering legt de krachtlijnen van haar visie op het toekomstige integraal waterbeleid voor de periode 2020-2025 vast in de derde waterbeleidsnota

Lees meer

Bouw windturbines - Regelgeving (09:29)

Onder burgers heerst een groeiend verzet tegen de verschillende bouwaanvragen van nieuwe windmolens. In de argumentatie van dit verzet komen vaak factoren naar boven waaruit blijkt dat de huidige regelgeving geen pasklare antwoorden meer heeft op de evoluties van de hedendaagse turbines.

Lees meer

 2 weken geleden: 13 jun 2019 - 20 2019 8 items 

Overhandiging suggesties Burgerplatform Leefbaar E403 (19:05)

Meer dan 2500 suggesties van de burgers werden deze namiddag in aanwezigheid van de gemeentebesturen aan de burgemeesters van Wingene, Ardooie, Zedelgem, Oostkamp, Torhout, Lichtervelde en Roeselare overhandigd. Dit alles onder het toeziende oog van meer dan 200 betrokkenen.
Het is duidelijk dat de buurt niet opgezet is met het gekozen nieuw aan te leggen tracé.
De Burgermeesters zullen de suggesties ontvangen tot en met 27 juni en vervolgens overmaken aan het Departement Omgeving van de Vlaamse regering.

Lees meer

Optimaal fosforgehalte verzoent goede gewasopbrengsten met beperkte fosforverliezen (16:32)

In opdracht van de VLM, hebben onderzoekers van het ILVO, de Bodemkundige Dienst van België en de KU Leuven streefwaarden opgesteld voor de fosforgehaltes in de bodem. Positief daarbij is dat goede gewasopbrengsten en beperkte fosforverliezen naar het grond- en oppervlaktewater hand in hand gaan. In de nieuwe ‘Code van goede praktijken’ vinden de landbouwers praktische tips om hun fosforgehaltes, langzaam maar zeker, in de richting van de streefcijfers te laten evolueren. Geduld is daarbij op zijn plaats. ILVO-onderzoeker Fien Amery zegt dat het nog tientallen jaren zal duren om de huidige hoge fosforgehaltes in de bodems van de vele Vlaamse percelen binnen de vooropgestelde streefwaarden te krijgen.

Lees meer

Erosie aanpakken (16:23)

De laatste tijd krijgen we geregeld te maken met hevige regenval. Die veroorzaakt hier en daar overlast door erosie waardoor water en aarde naar lager gelegen gebieden afspoelen. Dat is nadelig voor u als landbouwer, want daardoor gaan uw gewassen, zaaigoed en werk mogelijk verloren en verdwijnt ook de meest vruchtbare laag van uw akker. Maar ook de omgeving kan hier last van ondervinden doordat het w

Lees meer

De bodemkwaliteit in één oogopslag dankzij BodemIDee (11:37)

De bodem is de basis van een gezond gewas en een goede opbrengst. Land- en tuinbouwers stellen zich dan ook de vraag hoe ze de algemene toestand van hun bodem kunnen inschatten. Het Interreg-project Leve(n)de Bodem zocht en vond een antwoord. Vlaamse en Nederlandse bodemspecialisten ontwikkelden de ‘BodemIDee’, een identiteitskaart die verschillende bodemparameters verenigt in een handig en praktijkgericht rapport. Om landbouwers op weg te helpen, maakten de partners drie filmpjes met tips om je bodem beter te leren kennen.

Lees meer

West-Vlaamse burgemeesters verzetten zich tegen nieuwe hoogspanningslijn Ventilus (10:41)

De nieuwe hoogspanningsverbinding Ventilus, die de elektriciteit opgewekt door toekomstige windparken op zee naar het binnenland moet transporteren, krijgt tegenwind in West-Vlaanderen. Burgemeesters van Brugge, Zedelgem, Torhout, Oostkamp, Wingene en Lichtervelde stellen zich samen negatief op tegenover de voorlopige plannen om 22 kilometer aan nieuwe hoogspanningslijnen te bouwen.

Lees meer

Optimaal fosforgehalte verzoent goede gewasopbrengsten met beperkte fosforverliezen (10:22)

In opdracht van de VLM, hebben onderzoekers van het ILVO, de Bodemkundige Dienst van België en de KU Leuven streefwaarden opgesteld voor de fosforgehaltes in de bodem.

Lees meer

Intrekking van de toelatingen van middelen op basis van chloorthalonil (09:02)

De Europese goedkeuring van chloorthalonil werd niet verlengd omdat tijdens de evaluatie van de aanvraag tot verlenging is gebleken dat deze werkzame stof niet langer voldoet aan de huidige, strenge vereisten van de Europese wetgeving.

Lees meer

Irrigatie met gezuiverd afvalwater Ardo (18:06)

F2AGRI staat voor ‘effluent to agriculture’. In het F2AGRI project wordt gezuiverd afvalwater vanuit de industrie ter beschikking gesteld voor irrigatie in de land- en tuinbouw.

Lees meer

  Nieuwsflash
 
Poetin verlengt Russische sancties tegen westerse landen tot eind 2020 Lees meer
 
 
Bescherm dieren tegen de hitteLees meer
 
 
Afrikaanse varkenspest (AVP)Lees meer
 
 
Kwaliteitsverschillen in levensmiddelenLees meer
 
 
Onderzoek tot erkenning als ramp voor overvloedige regenval juni 2019Lees meer
 
 
PV voor milieuschending steeds vaker bestuurlijk beboet Lees meer