Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 05 jul 2024 14:15 

Nieuwe functionaliteiten in de LV-AgriLens app


Eind juni werd een nieuwe versie van de LV-AgriLens app gelanceerd. Om deze nieuwe versie te gebruiken, volstaat het om de LV-AgriLens app te updaten zonder de app eerst te verwijderen. In de nieuwste versie van de app heeft het agentschap de methode om in te inloggen sterk vereenvoudigd. Ook het doorsturen van foto’s verloopt nu sneller en vlotter. De taken die het Agentschap Landbouw en Zeevisserij uitstuurt, zijn na het inloggen meteen zichtbaar in de app. Het agentschap beklemtoont dat de foto’s enkel gebruikt worden voor de eigen processen van het agentschap.

LV-AgriLens is een app van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij, waarmee landbouwers foto’s kunnen nemen en waarbij de locatie en het tijdstip automatisch worden opgeslagen en meegestuurd met de foto. De foto’s die gemaakt worden met de app, worden apart opgeslagen op de smartphone en enkel voor de processen van het Agentschap Landbouw en Visserij gebruikt.

De app werd vorig jaar gelanceerd en kan gratis geïnstalleerd worden op een smartphone. Om de nieuwste versie van de app te gebruiken, moet de app geüpdatet worden via Google Play of de App Store. Daar kunnen landbouwers de app zoeken en op de knop ‘update’ klikken. De foto’s die al genomen waren met de app, blijven behouden na de update. Let op: dit kan enkel wanneer de app niet eerst verwijderd en dan opnieuw geïnstalleerd wordt, want dan verliest de gebruiker de al opgeslagen foto’s.

In deze nieuwe versie is het inloggen in de app verbeterd en aangepast. De eerste keer dat landbouwers opnieuw inloggen, wordt Itsme® of een andere authenticatiemethode gebruikt en moet vervolgens een pincode worden gekozen. Zodra de landbouwer is ingelogd, kan hij/zij de taken die het Agentschap Landbouw en Zeevisserij heeft doorgestuurd, terugvinden in de rubriek ‘Taken’. Daarnaast verloopt het nemen en doorsturen van foto’s vlotter in deze versie van de app. Eens de landbouwer ingelogd is, kan hij/zij de genomen foto’s ook meteen koppelen aan de gebruikspercelen.

De app wordt in 2024 gebruikt om het bewijs voor enkele voorwaarden van ecoregelingen op te vragen. Landbouwers moeten pas een bewijsfoto doorsturen als het agentschap hiervoor een taak heeft aangemaakt. De taak wordt via e-mail uitgestuurd naar de betrokken landbouwers. De taak kan ook beantwoord worden door andere gebruikers van de app, zoals een familielid of loonwerker. Hiervoor moet de landbouwer de taak delen, wat eenvoudig kan in de app onder ‘Taken’ of door de e-mail met de link van de taak door te sturen.

Alle landbouwers met percelen korrelmaïs die in aanmerking komen voor de ecoregeling ‘Verhogen van organische koolstof teeltplan’, krijgen in september de vraag van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij om een bewijs door te sturen van de oogst van korrelmaïs. Hiervoor nemen ze een foto van elk perceel, bij voorkeur via het beantwoorden van de taak in de LV-AgriLens app, tijdens of vlak na de oogstwerkzaamheden. Het voordeel van de LV-AgriLens app is dat de locatie en het tijdstip van de foto automatisch worden bijgehouden en dat de foto gelinkt kan worden aan het perceel. Hiervoor is het belangrijk dat een kwaliteitsvolle foto genomen wordt terwijl de landbouwer op het perceel staat.

Ook alle landbouwers die deelnemen aan de ecoregeling ‘Verhogen van organische koolstofgehalte via het aanbrengen van stalmest (OCM)’, moeten een foto nemen die aantoont dat stalmest werd aangebracht op de percelen waarop deze maatregel is aangevraagd, bij voorkeur met de LV-AgriLens app. De foto’s moet genomen worden op het moment dat de stalmest wordt uitgespreid, op het veld ligt of ondergewerkt wordt zodat duidelijk is dat er effectief stalmest is opgebracht op het volledige perceel. Ook hier is het belangrijk dat een kwaliteitsvolle foto wordt genomen terwijl de landbouwer op het perceel staat om de foto aan het perceel te kunnen koppelen. De foto’s van het aanbrengen van stalmest moeten enkel doorgestuurd worden als het agentschap hier in de loop van het najaar 2024 om vraagt.

Er is een handleiding van de app beschikbaar op website vlaanderen.be/landbouw/agrilens. Daar staat alle informatie over  het updaten van de app of over het inladen, delen en doorsturen van taken.

 


  Nieuwsflash
 
Inzaaidatum vanggewassen: groenten+uien tot 15/10, mais+late aardappelen 31/10Lees meer
 
 
AardappelmarktLees meer
 
 
Grondwaterpeil blijft hoger dan normaal, debieten normaliserenLees meer
 
 
Eerste stap naar bescherming van het “Vlaams roodbruin bier / Flanders Red Ale” als BGALees meer
 
 
Groen licht voor 25 projecten VLIF innovatieLees meer
 
 
Bent u mestverwerkingsplichtig? Kijk uw certificatenrekening na voor 30/9Lees meer
 
 
Publiek grondbezit in Vlaanderen en Brussel voor het eerst in kaartLees meer
 
 
Produceer kwaliteitsvolle wijn Lees meer
 
 
Europese aardappelindustrie volop in groeiLees meer
 
 
Gemiddelde prijs per hectare van een Vlaamse landbouwgrond in de lift: +2,8% Lees meer
 
 
Eerste geval van vogelgriep bij persoon in VS zonder contact met dieren Lees meer
 
 
INTERPOM 2024 Energizing a potato industry in transition Lees meer
 
 
Erkenning als RAMP: hevige regenval juni/juli/aug 2021 en overstromingen juni/nov/dec 2021 Lees meer
 
 
Erkenning hevige regenval 11 en 12 mei 2023 en 12 september 2023 als rampLees meer
 
 
Demo cijferwebsite Agentschap Landbouw en ZeevisserijLees meer
 
 
Minder zomergranen en meer aardappelen geproduceerd in 2023 Lees meer
 
 
Landbouwgrond op vijf jaar tijd een vijfde duurder geworden Lees meer
 
 
Toespraak Ferdi Buffen, ter gelegenheid van de Weuthen Kartoffeltag Lees meer
 
 
Graanvergaderingen najaar 2024 Lees meer
 
 
Lange periodes van regen of droogte kunnen biodiversiteit in graslanden drastisch verminderenLees meer
 
 
Zomer 2024 natter dan gemiddeldLees meer
 
 
Wat te doen bij blauwtong? Lees meer
 
 
Lunchwebinar op 10 september over de wijzigingen van het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB)Lees meer
 
 
Hoe kijken landbouwers naar de uitdagingen van de toekomst? Lees meer