Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 21 sep 2021 14:52 

Agristo zoekt 100 extra medewerkers tijdens jobdagen in Nazareth en Wielsbeke


Ook in zijn 35e levensjaar blijft Agristo investeren in de ambitie om vanuit Vlaanderen en Nederland de wereld te verlekkeren met zijn diepgevroren aardappelproducten. “Groeien om te groeien is echter niet onze focus. We willen op een duurzame manier groeien, door onze ecologische voetafdruk te beperken, aandacht te hebben voor onze omgeving én vooral sterk in te zetten op medewerkers die zich bij ons ‘jeunen’,” vertelt CEO Hannelore Raes. Op de Jobdagen op donderdag 30 september en zaterdag 2 oktober kunnen toekomstige ‘Potatoholics’ in Wielsbeke en Nazareth met Agristo kennismaken. Wie naar Wielsbeke komt, zal met een VR-bril een virtuele toer kunnen doen in Nazareth, en omgekeerd.

3e productielijn in Wielsbeke

Hannelore Raes: “Begin 2016 kochten we de oude Unilin-site in Wielsbeke en eind 2017 gingen we in een volledig nieuwe fabriek van start met onze eerste productielijn. Vandaag bouwen we er al aan de derde lijn die volgend voorjaar in gebruik wordt genomen. Ze zal vooral de meer gespecialiseerde gesneden aardappelfriet produceren, zoals wafelfrietjes, extra krokante frietjes en producten met speciale kruiding. De meerderheid van de ongeveer 100 nieuwe medewerkers die we zoeken, zullen in Wielsbeke aan de slag kunnen. Maar ook in onze andere vestigingen blijven we investeren. Ook daar kunnen we bijkomende handen goed gebruiken.”

Kleinere teams – meer afwisseling in de job

“Op die nieuwe lijn gaan we onze nieuwe organisatiestructuur toepassen,” vertelt Karel Delporte, plant manager in Wielsbeke. “Van de klassieke organisatie met verschillende afdelingen – productie, inpak, technische dienst,… - gaan we naar kleinere teams. Naast hun basisfunctie zullen mensen die dat willen nu ook polyvalent worden ingezet in andere functies binnen het team. Zo kan bijvoorbeeld een inpakoperator ook zijn collega in de kwaliteitsafdeling vervangen. Jobs krijgen daardoor meer afwisseling, en ook verlof kan polyvalenter worden opgenomen.”

“In die nieuwe organisatie zullen ook de ploegchefs van vandaag – die veel operationele taken hebben – straks als teamleider meer aandacht kunnen besteden aan hun medewerkers. Er komt voor hen tijd vrij voor onder meer evolutiegesprekken, terugkomgesprekken na een ziekteperiode en om opleidingsnoden te bespreken. Zo zullen we nog béter kunnen inzetten op de talenten van elke medewerker.”

Virtueel dubbelbezoek

Wie graag een vollédig overzicht wil krijgen van de jobmogelijkheden bij Agristo, moet niet noodzakelijk op de beide sites langsgaan. Wie naar Wielsbeke komt, zal met een VR-bril een virtuele toer kunnen doen in Nazareth, en omgekeerd. “Nazareth is de fabriek van de specialiteiten,” vertelt plant manager Gianni Wallays. “We maken er complexere recepturen, en zowel de productie- als de inpaklijnen zijn meer geautomatiseerd. Daardoor verschuiven ook de jobvereisten voor onze site: van vooral manueel werk naar mensen die met dat complex en boeiend machinepark kunnen omgaan. Nieuwe medewerkers moeten dus bereid zijn om te blijven bijleren. En voor alle duidelijkheid: ook 50-plussers zijn zeker welkom bij Agristo. We zijn vooral op zoek naar mensen met interesse en ‘goesting’ om mee te bouwen aan ons groeiverhaal.”

Het goud in onze frietjes

“Onze jobs zijn voornamelijk ploegwerk: een vroege en een late ploeg, een vaste nachtploeg en twee weekendploegen,” vertelt Sabrina Deprez, hr-manager in Wielsbeke. “Dat we voor de nieuwe lijn hier nú al aanwerven terwijl ze pas begin 2022 in gebruik wordt genomen, toont het belang dat we hechten aan opleidingen bij Agristo. Dat is niet enkel bij de start van de job – waar we voor anderstaligen trouwens ook lessen Nederlands aanbieden – maar gedurende de hele loopbaan. Doordat we duurzaam groeien, zijn er binnen het bedrijf ook veel mogelijkheden om zelf je carrière mee vorm te geven door aan interne sollicitaties deel te nemen. De passie van elke medewerker vinden en er als bedrijf op inspelen om die nog meer te doen groeien, daar werken we elke dag aan. Als medewerkers bij rondleidingen met blinkende ogen over hun job vertellen, ben ik trots. Die ‘blinkskes’ zorgen voor het goud in onze frietjes.” (lacht)

Goed voor de lange termijn

“Wat we verwachten van de mensen die we willen aanwerven? Dat ze met de voetjes op de grond staan en van aanpakken weten. Ze komen bij ons terecht in een aangename werkomgeving met de nieuwste machines en de modernste technologie. Een job bij Agristo is dus een wissel op de toekomst en een keuze voor de lange termijn. En al zijn we ondertussen een uit de kluiten gewassen bedrijf, we blijven een familiebedrijf waar onze waarden heel belangrijk zijn. Er wordt bij ons hard gewerkt, maar de mens achter de medewerker staat op alle vlakken centraal,” besluit Hannelore Raes.

Concreet - Jobdagen

Donderdag 30 september van 15 tot 20u + zaterdag 2 oktober van 9 tot 13u
Locatie: Ridder de Ghellinckstraat 9 in 8710 Wielsbeke + Venecoweg 12 in 9810 Nazareth
Inschrijven is noodzakelijk, via www.jobdag.agristo.com.

 


  Nieuwsflash
 
Steun voor precisielandbouw via pre-ecoregelingenLees meer
 
 
Het watergebruik in de landbouwLees meer
 
 
Vlaanderen moet blijven investeren in eigen gasproductieLees meer
 
 
Steun aan de Vlaamse varkenssector in crisisLees meer
 
 
Verlies aan biodiversiteit terugdraaien Lees meer
 
 
Innovatieve grondbewerking, irrigatie en waterconservering helpen droge seizoenen overbruggen Lees meer
 
 
EU-Parlement hekelt ‘achtergehouden’ landbouwstudie Lees meer
 
 
Erkende rampen noodweer Wallonië 14-16 juli en 24 juli 2021: besluit vergoedingsregelingLees meer
 
 
MB omtrent ammoniakemissiearme stalsystemenLees meer
 
 
ABS blijft aandringen op algemene toepassing Richtlijn tegen oneerlijke handelspraktijken Lees meer
 
 
Potato Days Live inspireert sector tot duurzame keuzes Lees meer
 
 
LCG-graanavonden najaar 2021 Lees meer
 
 
Oproep Go4Food Lees meer
 
 
Varkenssector slaat handen in elkaar Lees meer
 
 
Erkende DROOGTE 2020: laatste dagen om schadedossier in te dienenLees meer
 
 
Overstromingen 14-16 juli 2021 in Wallonië erkend als ramp: indienen schadedossiers Lees meer
 
 
Werken in de landbouw, de job van je levenLees meer
 
 
LCG rassenonderzoek wintertarwe en -gerstLees meer
 
 
Terugbetaling van de inhouding voor financiële discipline Lees meer
 
 
Overstromingen Wallonië op 24 juli 2021 erkend als algemene rampLees meer
 
 
Uitdoofbeleid voor de kweek van plofkippenLees meer
 
 
Agristo maakt radio samen met Tom De CockLees meer
 
 
1921: het droogste jaar van de 20ste eeuw Lees meer
 
 
Plan Vlaamse Veerkracht focust op klimaatinvesteringen in de landbouw Lees meer
 
 
Eindelijk Interpom Kortrijk 28-30 november 2021Lees meer
 
 
Waarschuwing voor toename van giftige stoffen in granen tijdens bewaringLees meer