Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 15 jun 2020 13:39 

FAO voorspelt wereldwijde daling vleesproductie


De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) verwacht maandenlange onzekerheid op de wereldwijde voedselmarkten, zo blijkt uit haar eerste Food Outlook-rapport voor 2020/2021. De vleesindustrie zal een productiedaling ondergaan.

Door de coronacrisis zullen de voedselmarkten nog geruime tijd kampen met onzekerheid volgens de FAO, maar de agrovoedingssector zal waarschijnlijk meer weerstand bieden aan de crisis dan andere sectoren. Desondanks zal de impact in de meest verhandelde voedselproducten ter wereld wel gevoeld worden.

Uit de analyse blijkt dat globaal gezien, de grondstoffenmarkten beter bestand blijken te zijn tegen de pandemie dan veel andere sectoren. Boubaker Ben Belhassen, directeur van FAO-afdeling handel en markten, vindt dat er wereldwijd wel een waakzame houding nodig is. "De internationale gemeenschap moet vanwege de omvang van de uitdaging en de daarmee gepaard gaande grote onzekerheden waakzaam blijven en klaarstaan om te reageren, indien en wanneer dat nodig zal zijn."

Vleesindustrie
In het rapport voorspelt de organisatie voor de vleesindustrie een productiedaling van 1,7%. Dit als gevolg van dierziekten en marktverstoringen gerelateerd aan de coronacrisis en de aanhoudende effecten van droogte. De internationale vleeshandel zal waarschijnlijk een gematigde groei vertonen die grotendeels wordt ondersteund door de hoge invoer uit China. Wel zal de groei aanzienlijk minder snel gaan dan in 2019.

Ook het ministerie van Landbouw in de Verenigde Staten heeft haar prognoses haar 2020 bijgesteld vanwege de opkomende uitdagingen als gevolg van de coronacrisis. De prognoses van exporthoeveelheid van rundvee- en pluimveevlees komen lager uit. De verwachte export van varkensvlees blijft wel nog licht boven de originele prognose, voornamelijk vanwege de hoge importvraag vanuit China.



  Nieuwsflash
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen dossierLees meer
 
 
Wijziging van diverse decreten over het landbouw- en visserijbeleid Lees meer
 
 
Tien nieuwe suikerbietrassen op de Belgische rassenlijst Lees meer
 
 
Verlening opsporingsvergunning voor aardwarmte in de regio Wielsbeke aan Agristo Lees meer
 
 
Tijdelijke rationalisatie uitrijregels meer dan welkomLees meer
 
 
Open Food Conference Lees meer
 
 
De Under-Cover overkapping ook in land- en tuinbouwLees meer
 
 
Packaging: find a workable agreement for the fruit and vegetables sector Lees meer
 
 
Ontwerpprogramma 2023-2027 van het Federaal Reductieplan voor GewasbeschermingsmiddelenLees meer
 
 
Afschaffen constructie ‘samengestelde landbouwer’: overgangsregeling Lees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer