Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten

 18 nov 2019 14:45 

Nieuw tweesterrenrestaurant in de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2020


Michelin stelt met veel genoegen de selectie van de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2020 voor. De jeugdige schwung van talentvolle chefs zorgt in deze nieuwe editie voor één nieuw tweesterrenrestaurant en zeven prikkelende sterren.

Bestanden beschikbaar voor download:
Selectie (379 Kb)

Het summum van de Belgische gastronomie, dat is en blijft de keuken van Peter GOOSSENS. Hof van Cleve (Kruishoutem) behoudt ook dit jaar met veel bravoure zijn drie sterren. De vakkennis en het culinaire talent van chef GOOSSENS staan garant voor een unieke ervaring. Hij is een voorbeeld, een mentor die Belgische chefs dagelijks blijft inspireren.

Noem ook Jan TOURNIER gerust een toonbeeld van een bezielde kok. De chef van Cuchara in Lommel wordt in deze editie 2020 onderscheiden met twee sterren. “Chef Tournier heeft zijn gerechten ontdaan van al het overbodige,” aldus Werner LOENS, selectiedirecteur van de MICHELIN Gidsen in de Benelux. “Zijn creativiteit, speelsheid en technische beheersing wordt vandaag gebundeld in indrukwekkende creaties. Met de concentratie van enkele ingrediënten creëert hij een uitbundig verhaal. Eten bij chef Tournier is een boeiende wandeling doorheen een inventieve wereld van smaken.”

In deze MICHELIN Gids België en Luxemburg 2020 worden zeven restaurants bekroond met een nieuwe ster. Bij L.E.S.S. in Brugge neemt de jonge Ruige VERMEIRE zijn gasten mee op een Aziatisch geïnspireerd avontuur. In dit kosmopolitische restaurant komt men ongedwongen genieten van intense creaties. Het boeiende samenspel van wijn en spijs is het sterke punt van Sébastien WYGAERTS en sommelier Diederik HERBOTS bij Ogst in Hasselt, net als bij Glenn VERHASSELT en sommelier Yanick DEHANDSCHUTTER van Sir Kwinten in Sint-Kwintens-Lennik. Zij weten de finesse van hun eigentijdse pareltjes perfect te laten balanceren met de topwijnen die de wijnexperts uitzoeken.

Niels BRANTS van EssenCiel in Leuven is nog zo’n slimme chef die de kunst van het weglaten beheerst. Zijn originele ingevingen en oog voor groenten zorgen voor veel voldoening. Dat laatste is de belangrijkste troef van Souvenir in Gent. De persoonlijke relatie die Vilhjalmur SIGURDARSON onderhoudt met de natuur is boeiend. Zijn uitbundige creaties laten de seizoenen als het ware tot leven komen.

Brussel en Wallonië verwelkomen allebei één nieuwe ster. La Canne en Ville in Elsene is een adres dat al langer gekend is bij fijnproevers. Kevin LEJEUNE verfijnt de keuken en zorgt voor persoonlijkheid met creatieve ingevingen en durf. Bij Le Gastronome in Paliseul worden klassiek en modern gebundeld door twintigers Jean VRIJDAGHS en Sébastien HANKARD. De vandaag niet weg te denken invloed van subtiele aciditeit en aandacht voor groenten zorgt ook bij hen voor diepgang.

Gwendal Poullennec, internationale directeur van de MICHELIN Gidsen, is tevreden met deze editie 2020. “De selectie toont de rijkdom aan van de culinaire scènes in België en Luxemburg, die een brede waaier van keukentypes omvatten. Ze worden ook gekenmerkt door een hele generatie chefs die dankzij hun creativiteit en talent een delicaat evenwicht bereiken tussen respect voor het product en rijke smaken.”
 
Deze 2020 editie beloont eveneens 168 Bib Gourmand restaurants (die in de gids aangeduid zijn met het symbool =), waarvan 20 nieuwkomers. Het keuzemenu onder de 39 euro, met gerechten waarin seizoengebonden producten de hoofdrol spelen, is de basis waar alle restaurants zich aan houden. De eigen invulling van de chef, met steeds meer oog voor groenten en duurzaamheid, zorgt voor een opwindende bundeling van uiteenlopende kookstijlen.
De MICHELIN gids België en Luxemburg 2020 is te koop vanaf 22 november voor de prijs van € 23,95 in België en € 23,27 in Luxemburg. In deze 64ste editie vindt u 1076 adressen, namelijk 150 hotels en 926 restaurants.



  Nieuwsflash
 
Droogte 2025: voedingsbedrijven en landbouwers slaan handen in elkaar Lees meer
 
 
“AI is geen sciencefiction meer op het veld” Lees meer
 
 
Aanstelling van een Vlaamse klimaatarts Lees meer
 
 
Impact van het verlies van handelsvoordelen voor Oekraïne op export eieren naar de EULees meer
 
 
Belemmeren van Vlaamse landbouwexport naar Frankrijk door administratieve barrièresLees meer
 
 
Normen, ondersteuning en praktijkervaringen met vrijloopkraamhokken voor zeugenLees meer
 
 
Bessenteelt in Vlaanderen Lees meer
 
 
Nieuwe rassen Engels raaigras en rietzwenkgras op de Belgische rassenlijsten Lees meer
 
 
31 mei 2025 uiterste wijzigingsdatum voor de verzamelaanvraagLees meer
 
 
Over de drempels voor de landbouwer in de community-supported agriculturecoöperatiesLees meer
 
 
De federale beleidsplannen voor landbouw Lees meer
 
 
Over het verlies aan landbouwareaal ten gevolge van het nieuwe MestactieplanLees meer
 
 
De toekomst van de appelteelt in Vlaanderen Lees meer
 
 
Droogte voorjaar 2025: tijdelijk onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen vanaf 9/5/2025Lees meer