Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 29 okt 2019 17:12 

Dewulf op Agritechnica ‘19


Dewulf, full-liner in machines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, brengt zoals gewoonlijk weer heel wat machines mee naar Agritechnica ‘19. De fabrikant zal zeven machines laten zien op haar stand. Die gaan van grondbewerking en poten naar rooien en inschuren. Uiteraard kan ook een klembandrooier niet ontbreken op de stand van Dewulf. De machines zullen te ontdekken zijn van 10 tot en met 16 november in Hannover (DE) (Hal 25 - stand H23).

Dewulf brengt de volgende machines naar Agritechnica 2019:

SC 300 vooraan gemonteerd: onmisbaar voor een perfecte pootbedvoorbereiding
Als de SC 300 frees vooraan gemonteerd is aan de tractor, kan ze eenvoudig gecombineerd worden met een aardappelpootmachine. Met haar grote rotordiameter van 650 mm freest de SC 300 dieper dan een standaard grondfrees en wordt er voldoende losse grond vrijgemaakt voor een optimale rugopbouw en de best mogelijke groeicondities. Standaard is de SC-frees voorzien van 112 geharde haken, opgelast met slijtvast materiaal, maar er zijn ook andere opties mogelijk. De SC 300 frees is betrouwbaar, zelfreinigend en onderhoudsarm.

MS 4000 getrokken: precies poten over 4 rijen
De MS 4000 is een getrokken 4-rijige snarenbedpootmachine en de grootste telg in de befaamde Structural-familie. Deze pootmachine is dé keuze voor telers die de hoogste eisen aan pootcapaciteit stellen. Dat komt dankzij haar aflegnauwkeurigheid en aardappelvriendelijkheid, in combinatie met een hoge rijsnelheid. De MS 4000 heeft een grote bunkerinhoud van 4 ton en biedt een ruime keuze aan opties. De machine op de beurs is uitgerust met een spuitset, Ferti-Flow - een traploos instelbaar banddoseersysteem voor kunstmest - en kooirollen, die met name geschikt zijn voor ruggenvorming op lichtere gronden.

Torro met rijdend lossen bunker: aardappelvriendelijkheid en efficiëntie
Dewulf toont op Agritechnica de variant van haar Torro met rijdend lossen bunker en een hydraulisch aangedreven zeefband 1, waarmee de zeefbandsnelheid 100% variabel geregeld wordt (uniek in segment). Deze getrokken 2-rijige zeefbandrooier heeft bijzondere aandacht voor aardappelvriendelijkheid. Elementen zoals de uniek gekromde loofband en de gepatenteerde ‘Inclino Master®’-technologie dragen daartoe bij. Dankzij haar unieke loofband blijft de valhoogte van het product steeds beperkt tot een absoluut minimum en is er een optimale loofafscheiding. De ‘Inclino Master®’ voorkomt beschadigingen door voortdurend de parallelliteit van de rooiunit in relatie met het veld te meten, controleren en corrigeren.

Kwatro voorzien van bunker met zevende afvoerelevator: ideaal voor rechtstreeks afland laden
De Kwatro, zelfrijdende 4-rijige zeefbandrooier, zal op de beurs zijn uitgerust met het nieuw verbeterde loofrolsysteem en de recent gelanceerde 2-delige bunker met zevende afvoerelevator.
Deze optie zorgt voor extra zeefcapaciteit tijdens het lossen van de bunker en ondersteunt ook rijdend lossen. De bunkervloer met bunkerlatten wordt gevolgd door een afvoerelevator met spijlenketting die overtollige grond zeeft. Deze rooier blinkt daarnaast uit door haar minimale bodemdruk dankzij haar dubbele rupsbanden en groot achterwiel. Uniek aan de Kwatro is bovendien dat de zeefbanden 1, 2 en 3 over de volledige zeefweg geen enkele vernauwing hebben.

GBC: vlotte logistiek en hoge betrouwbaarheid bij het wortelrooien
De GBC is erg populair bij worteltelers en dat heeft zeker zijn redenen. Deze compacte getrokken 1-rijige klembandrooier met bunker is uiterst wendbaar, zelfs op de kleinste percelen. Dankzij haar bunker van 6 m3 is ze in te zetten in elk logistiek proces. Uiteraard is de GBC ook uitgerust met de hoog aangeschreven, onderhoudsarme en unieke klembandrooiertechnologieën van Dewulf: Floating Share, Gearbox Drive en Labyrinth Sealing. Die zorgen voor een maximale stabiliteit, een accurate opname, een perfecte synchronisatie van de messen en voor een hoge duurzaamheid.

MH 241 met Smart-Pin: constante reinigingskwaliteit zonder onderbreking
De MH 241, een stortbunker met een inhoud van 20 m3, zal op de beurs zijn geconfigureerd met een presentatieband, een reinigingsunit met 7 metalen spiraalrollen en een opklapbare Smart-Pin. De presentatieband zorgt steeds voor een gelijkmatige spreiding van het product, bijvoorbeeld in zware omstandigheden. Zo wordt een efficiënte reiniging en dosering bereikt. Dankzij de Smart-Pin, een slijtvast punt dat tussen de spiraalrollen loopt om ze vrij te houden van aanplakkende grond, wordt een constante reinigingskwaliteit van het product gegarandeerd zonder onderbreking in het inschuurproces. De opklapbare pin klapt automatisch op om eventuele loofopstoppingen op de
rollenunit te voorkomen.

MB 111: volautomatisch kisten vullen met hoge capaciteit
De MB 111 is ideaal voor wie met hoge capaciteit kisten wil vullen met een minimum aan vorkheftruckbewegingen. Met deze kistenvuller kan een stapel van 3 lege kisten tegelijk worden aangevoerd. De kisten worden automatisch, in de machine, afgestapeld en doorgevoerd naar de vuleenheid. Tijdens het wegvoeren van de volle kist en het aanvoeren van de lege kist blijft de machine doorwerken, omdat het product tijdelijk wordt gebufferd. De MB 111 vult de kisten in 3 lagen voor een goede verdeling van product en een optimale ventilatie door de kist heen. De machine stapelt de volle kisten per twee op een uitvoerplatform, zodat een vorkheftruck ze eenvoudig kan afvoeren. Dankzij dit volautomatische proces kun je meer dan 80 kisten per uur vullen en dat steeds met een constante capaciteit. De productstroom kan bovendien via 3 zijden aangevoerd worden waardoor je uiterst flexibel bent in elke ruimte. De MB 111 op de beurs is daarnaast uitgerust met een weeginrichting



  Nieuwsflash
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen vanaf 19/4/2024Lees meer
 
 
De Under-Cover overkapping ook in land- en tuinbouwLees meer
 
 
Koningin Mathilde stelt onrechtvaardige cacaoprijzen aan de kaak Lees meer
 
 
Doelgerichtere veredeling naar inuline-rijkere cichorei door CRISPR/Cas Lees meer
 
 
Packaging: find a workable agreement for the fruit and vegetables sector Lees meer
 
 
Ontwerpprogramma 2023-2027 van het Federaal Reductieplan voor GewasbeschermingsmiddelenLees meer
 
 
Afschaffen constructie ‘samengestelde landbouwer’: overgangsregeling Lees meer
 
 
Preventieve maatregelen tegen uitbraak bacterievuur bij fruit- en bomenkweekLees meer
 
 
Milieuaansprakelijkheid mbt het voorkomen en herstellen van milieuschade Lees meer
 
 
Versoepelingen boetesysteem Mestdecreet Lees meer
 
 
Stikstofdecreet en de omgevingsvergunningen Lees meer
 
 
Gefractioneerde bemesting in aardappelen Lees meer
 
 
‘Na 10 jaar eindelijk doorbraak voor toelating kunstmestvervangersLees meer
 
 
Steeds minder antibiotica verstrekt via gemedicineerde voeders Lees meer
 
 
Groen licht voor proefstalregeling en meer rechtszekerheid voor ammoniak reducerende techniekenLees meer
 
 
Tweede prognose van de landbouweconomische rekeningen van 2023 Lees meer
 
 
PFAS in het Vlaamse drinkwater Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer