Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 29 mei 2019 13:44 

Productie verse zuivel stijgt met 10%


Uit nieuwste cijfers van de Belgische zuivelproductie in 2018 van Statbel, het Belgische statistiekbureau, blijkt dat ons land 10% meer verse zuivelproducten produceerde dan in 2017. De stijgingen zijn het grootst bij de gefermenteerde melk (22%), desserten (8%) en consumptieroom (5%). De productie van yoghurt daalde met bijna 11%.

De productie van melkerijboter stijgt met liefst 9,3%. De totale productie van consumptiemelk blijft nagenoeg stabiel met een opvallende stijging van 13,6% voor magere melk en 6,5% voor volle melk. Halfvolle melk en karnemelk boeten aan productie in met respectievelijk 5,7% en 9,9%.

Bij de melkpoeders is vooral een stijging merkbaar bij de magere melkpoeders met 10,6% terwijl de niet-magere een daling kennen van 2,95%.

Voor meer informatie: https://statbel.fgov.be/nl/themas/landbouw-visserij/zuivelstatistieken



  Nieuwsflash
 
Hendrik Vandamme wordt nieuwe voorzitter van CBBLees meer
 
 
Voorzichtig herstel ondernemersvertrouwen, vertrouwen in de economie op een historisch dieptepuntLees meer
 
 
Handhaving van de mestwetgeving Lees meer
 
 
Ontbossing en de opmaak van een boskansenkaart Lees meer
 
 
Afbouw van de varkensstapel Lees meer
 
 
Activiteitenverslag 2024 van het Vlaams LandbouwinvesteringsfondsLees meer
 
 
Mogelijke verschuiving van middelen voor plattelandsontwikkeling naar crisisbetalingenLees meer
 
 
Evaluatie en bijsturing van de brede weersverzekering Lees meer