|
Productie verse zuivel stijgt met 10%
Uit nieuwste cijfers van de Belgische zuivelproductie in 2018 van Statbel, het Belgische statistiekbureau, blijkt dat ons land 10% meer verse zuivelproducten produceerde dan in 2017. De stijgingen zijn het grootst bij de gefermenteerde melk (22%), desserten (8%) en consumptieroom (5%). De productie van yoghurt daalde met bijna 11%.
|
De productie van melkerijboter stijgt met liefst 9,3%. De totale productie van consumptiemelk blijft nagenoeg stabiel met een opvallende stijging van 13,6% voor magere melk en 6,5% voor volle melk. Halfvolle melk en karnemelk boeten aan productie in met respectievelijk 5,7% en 9,9%.
Bij de melkpoeders is vooral een stijging merkbaar bij de magere melkpoeders met 10,6% terwijl de niet-magere een daling kennen van 2,95%.
Voor meer informatie: https://statbel.fgov.be/nl/themas/landbouw-visserij/zuivelstatistieken
|
|