Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 29 mei 2019 13:44 

Productie verse zuivel stijgt met 10%


Uit nieuwste cijfers van de Belgische zuivelproductie in 2018 van Statbel, het Belgische statistiekbureau, blijkt dat ons land 10% meer verse zuivelproducten produceerde dan in 2017. De stijgingen zijn het grootst bij de gefermenteerde melk (22%), desserten (8%) en consumptieroom (5%). De productie van yoghurt daalde met bijna 11%.

De productie van melkerijboter stijgt met liefst 9,3%. De totale productie van consumptiemelk blijft nagenoeg stabiel met een opvallende stijging van 13,6% voor magere melk en 6,5% voor volle melk. Halfvolle melk en karnemelk boeten aan productie in met respectievelijk 5,7% en 9,9%.

Bij de melkpoeders is vooral een stijging merkbaar bij de magere melkpoeders met 10,6% terwijl de niet-magere een daling kennen van 2,95%.

Voor meer informatie: https://statbel.fgov.be/nl/themas/landbouw-visserij/zuivelstatistieken



  Nieuwsflash
 
Productie van winter/zomertarwe 2024Lees meer
 
 
Nieuwe B3W-website gidst landbouwers naar duurzame bemestings- en teeltpraktijkenLees meer
 
 
Belang van Staalnames in de Mestverwerking Lees meer
 
 
Dashboard van de landbouw: een uitgebreid digitaal formaat Lees meer