Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 15 dec 2018 05:56 

Geert Vermeersch is de nieuwe voorzitter van Fevia Vlaanderen


Geert Vermeersch (Colac) is de nieuwe voorzitter van Fevia Vlaanderen, de federatie van de Vlaamse voedingsindustrie.

Hij neemt de fakkel over van Jan Vander Stichele (Lotus Bakeries), die onlangs zelf voorzitter van Fevia werd. Als voorzitter van Fevia Vlaanderen wil hij focussen op een nauwere samenwerking voor de vele kmo’s in de voedingssector en de engagementen die de sector de voorbije jaren aanging verder opvolgen.

Samenwerken voor grote bedrijven en voor de vele kmo’s
Geert Vermeersch is zaakvoerder van Colac, een Kempense kmo die toppings, dessertsauzen en fruitbereidingen produceert. Voordien was hij aan de slag bij verschillende internationale voedingsbedrijven, onder andere in de sector van oliën en van visproducten. Die combinatie van internationale ervaring en de unieke kijk van een kmo-bedrijfsleider hoopt hij nu als voorzitter van Fevia Vlaanderen te gebruiken om de sector en de federatie verder te versterken.

“Fevia Vlaanderen moet een federatie zijn voor en door haar leden, zowel de grotere bedrijven als de vele kmo’s die onze sector rijk is. Ik wil helpen om onze bedrijven nog dichter bij de federatie te brengen, met ons gezamenlijk promotiemerk “Food.be – Small country. Great food.” als trekker”, aldus Geert Vermeersch. “Daarnaast wil ik vanuit Fevia Vlaanderen ook nauw samenwerken met partners zoals Horeca Vlaanderen om samen de kmo’s in de voedingssector te ondersteunen.”

Engagementen nakomen
De voorbije jaren ging Fevia tal van engagementen aan, ook rond onderwerpen waarvoor de regio’s bevoegd zijn. In Vlaanderen ondertekende Fevia Vlaanderen bijvoorbeeld de engagementsverklaring ter ondersteuning van het dranken- en tussendoortjesbeleid van scholen. Uit een tussentijdse monitoring door het Vlaams Instituut Gezond Leven blijkt dat de industrie haar engagementen nakomt.

Geert Vermeersch wil verder gaan op de ingeslagen weg: “We nemen als voedingssector zelf engagementen en werken aan oplossingen voor uitdagingen rond voeding en gezondheid of rond circulair ondernemen. Zo presenteerden we deze zomer aan de Vlaamse overheid een plan om samen zwerfvuil aan te pakken en verpakkingen duurzamer te maken. Nu komt het er op aan om als betrouwbare partner die engagementen nauwgezet op te volgen. Samen met Fevia voorzitter Jan Vander Stichele, CEO Bart Buysse, secretaris-generaal van Fevia Vlaanderen Nadia Lapage en het team van Fevia ga ik daarop toezien.”

Voor economische cijfers over de voedingsindustrie in Vlaanderen: klik hier

 

 

Contact:

Nicholas Courant
Communication director
Tel: +32 (0)2 432 32 53
GSM: +32 (0)478 24 31 49
E-mail: nc@fevia.be

 

Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, vertegenwoordigt 27 subsectoren en 691 bedrijven die kwaliteitsvolle voeding en dranken produceren in België. De voedingssector is de onbetwiste koploper binnen de Belgische industrie qua tewerkstelling en omzet. Ze stelt 91.000 medewerkers direct en nog eens 141.000 medewerkers indirect tewerk en genereert een omzet van 53 miljard euro, waarvan 27 miljard uit export. Fevia zet zich in voor een duurzame groei van de Belgische voedingsindustrie in overleg met alle stakeholders. Met het merk “Food.be – Small country. Great food.” zet de sector de kwaliteit, diversiteit en innovatie van de Belgische voeding wereldwijd in de kijker.

Meer informatie:

www.fevia.be - Twitter: @fevia_be
www.food.be - Twitter: @food_be  Nieuwsflash
 
PCA noteringLees meer
 
 
IPM, de sierteeltbeurs in Essen Lees meer
 
 
De vlasmarktLees meer
 
 
Afrikaanse varkenspest (AVP) Lees meer
 
 
Verhandelen en gebruik van chopper en plagsel Lees meer
 
 
Intrekking van de toelatingen van middelen op basis van propiconazool Lees meer
 
 
Een storing met sneeuw Lees meer
 
 
Studiedag PCA 29/01/2019Lees meer
 
 
Bacillus cereus in levensmiddelenLees meer
 
 
Gebruik niet-biologisch zaaizaad of niet-biologische pootaardappelenLees meer
 
 
Vlaamse landbouw en visserij in cijfers Lees meer
 
 
Samen werken aan een eerlijke markt Lees meer
 
 
Verplichtingen rond het gebruik van biocidenLees meer
 
 
Nieuwe rassen van suikerbiet op de nationale rassenlijstLees meer
 
 
Eiwit-transitie biedt volop opportuniteiten voor Vlaanderen Lees meer