Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 07 nov 2018 16:52 

Wie wordt Viskok van het Jaar 2019?



Welke professionele kok heeft het lekkerste en origineelste gerecht met zeeduivel, de Vis van het Jaar 2018, op zijn kaart staan? We komen het te weten op maandag 19 november in de demonstratiekeuken van Horeca Expo in Gent. Vijf finalisten nemen het live tegen elkaar op vanaf 13 u.

Zeeduivel, Vis van het Jaar 2018
VLAM koos samen met de Vlaamse visserijsector voor zeeduivel als Vis van het Jaar 2018. Zeeduivel is een relatief ‘onbekende’ vis bij de Vlaming. Hij wordt het ganse jaar op regelmatige basis aangevoerd als bijvangst van tong en pladijs. Het is een stevige vis zonder graten met een zachte, zoete smaak die je op allerlei manieren kan klaarmaken: op de barbecue, in stoofpotjes of ook in vissoepen.

De wedstrijd
De vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys, maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden geselecteerd en zullen op 19 november live in de demonstratiekeuken van Horeca Expo naar de titel van ‘Viskok van het Jaar 2019’ dingen.

Laureaten
Ayrton Verhaegen, restaurant Kelderman in Aalst

Gilles Pauwels, Bistro Julien in Lovendegem

Sander Verdegem, restaurant Patrick Devos in Brugge

Xander Verzelen, restaurant L’Improviste By David Selen in Waregem

Michael Vanderhaeghe, Hostellerie Saint Nicolas in  Elverdinge-Ieper

De winnaars van de vorige edities
Viskok 2018
Stijn Devreese, restaurant Benoit en Bernard Dewitte in Ouwegem

Viskok 2017 Sam Van Houcke, restaurant Onder de Toren in Hansbeke

Viskok 2016 Rob Stevens, D’Oude Pastorie in Lochristi

Viskok 2015 Jonathan Oliver, restaurant De Jonkman in Brugge

Viskok 2014 Ivan Menten, restaurant Lèche plat in Arendonk

Viskok 2013 Dean Masschelein, restaurant Boury in Roeselare

Prijzen
De winnaar van de wedstrijd gaat naar huis met de 'Viskok van het Jaar'-trofee en -diploma, een cheque ter waarde van € 750, een waardebon van € 250 te besteden bij ISPC aangeboden door Horeca Expo, en een dinerkaart voor twee personen bij Peter Goossens, Restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem.

De laureaten ontvangen elk: een 'Viskok van het Jaar'-diploma en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman in Brugge. 

Praktisch
De wedstrijdfinale ‘Viskok van het Jaar 2019’ vindt plaats tijdens de vakbeurs Horeca Expo op Flanders Expo in Gent, meer bepaald in de demonstratiekeuken aan de ingang van hall 8.

De finalisten gaan aan het werk vanaf 13u. De degustatie door de vakjury start om 14.45 u. De proclamatie vindt plaats om 16u. Aansluitend wordt een receptie aangeboden.



  Nieuwsflash
 
PCA noteringLees meer
 
 
IPM, de sierteeltbeurs in Essen Lees meer
 
 
De vlasmarktLees meer
 
 
Afrikaanse varkenspest (AVP) Lees meer
 
 
Verhandelen en gebruik van chopper en plagsel Lees meer
 
 
Intrekking van de toelatingen van middelen op basis van propiconazool Lees meer
 
 
Een storing met sneeuw Lees meer
 
 
Studiedag PCA 29/01/2019Lees meer
 
 
Bacillus cereus in levensmiddelenLees meer
 
 
Gebruik niet-biologisch zaaizaad of niet-biologische pootaardappelenLees meer
 
 
Vlaamse landbouw en visserij in cijfers Lees meer
 
 
Samen werken aan een eerlijke markt Lees meer
 
 
Verplichtingen rond het gebruik van biocidenLees meer
 
 
Nieuwe rassen van suikerbiet op de nationale rassenlijstLees meer
 
 
Eiwit-transitie biedt volop opportuniteiten voor Vlaanderen Lees meer