Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 07 nov 2018 07:35 

De HHH show is “the place to be”!


Een ongekend hoge opgave voor de show en dit jaar zelfs vier dochtergroepen present op de Holland Holstein sHow 2018. Voor Hans Puttenstein, voorzitter van de Holland Holstein sHow, kan het geluk niet op. “Eerder dit jaar tekende Trouw Nutrition als vijfde hoofdsponsor en dan komen er dit jaar niet drie maar zelfs vier dochtergroepen. In één woord; geweldig!”; concludeert Hans.

Dat de Holland Holstein sHow hét evenement is waar je bij moet zijn blijkt uit de wederom toegenomen aantal dieren op de show. “Meer dan 500 dieren zijn opgegeven voor de jaarlijkse Nationale show op 7 en 8 december 2018. Hier zijn we als organisatie enorm trots op.”; aldus de voorzitter.

Dochtergroepen met veel nieuwswaarde
Traditioneel zetten CRV, Semex en WWS een dochtergroep neer op de show. Het is daarom een leuke verrassing dat Masterrind dit jaar zich ook meldt met een groep. Extra mooi is het feit dat het voor alle stieren een primeur is om een groep te tonen. De selectieruimte was voor alle groepen klein en de nieuwswaarde zeer groot.
Masterrind zet een dochtergroep neer van Sodan Red, een Snow RF zoon uit de Massia’s. De in Nederland gefokte Sodan Red kenmerkt zich door een hoge productieaanleg (+1097 kg melk) en een sterk exterieur (110). Inmiddels hebben zijn eerste dochters gekalfd en dat doet ook iets met zijn cijfers, getuige zijn 117 voor uiers.
Semex zond afgelopen twee jaar een groep in van Doorman, uniek is het dat het nu de beurt is aan zijn zoon Fitz (Doorman x Snowman). Wat deze stier extra speciaal maakt is z’n unieke pedigree: Fitz stamt uit een koefamilie die in één klap bekend werd doordat Quality BC Frantisco (EX 97) in 2004 en 2005 Supreme Champion werd op de Canadese Royal Winter Fair. Fitz-dochters kenmerken zich door de balans in de dieren gecombineerd met goede uiers en benen.
CRV komt dit jaar met een groep van Fun P (Aikman x Magna P). Fun P kwam tijdens de afgelopen indexdraai binnen op de vierde plaats. De Aikmanzoon stamt uit de excellente Caudumer Lol 306 PP, die dit jaar zelf opgegeven is voor de individuele keuring. De fokwaarde van deze echte melkstier laat een combinatie van sterke uiers (110) en benen (109) zien. Een bijkomend voordeel is dat Fun P hoornloos fokt.
WWS showt dit jaar een groep van Jedi (Montross x Supersire). De voormalige nummer 1 op de GTPI lijst is geen onbekende voor de Holland Holstein sHow. Vorig jaar bracht de bijna 10 maanden jonge dochter van Jedi meer dan 25.000 euro op tijdens de Tulip Sale. De selectieruimte was zeer beperkt, maar de eerste Jedi-dochters overtuigen door hun melkuitstraling en beste uiers.

Deze dochtergroepen zijn te zien, in de ring, op zaterdag 8 december 2018 in de IJsselhallen te Zwolle tijdens de Holland Holstein sHow. Naast het bewonderen van deze dochtergroep dient de Holland Holstein sHow als een ideale ontmoetingsplaats voor melkveehouders uit binnen- en buitenland. Elke beschikbare standplaats is bezet en de vijf hoofdsponsors verwelkomen u wanneer u de hal binnentreedt. Door de aanwezigheid van de Nederlandse keuringstop, een veiling met topgenetica, veel standhouders en vier dochtergroepen is de HHH-sHow aantrekkelijk voor een breed publiek.



  Nieuwsflash
 
Droogte 2025: voedingsbedrijven en landbouwers slaan handen in elkaar Lees meer
 
 
“AI is geen sciencefiction meer op het veld” Lees meer
 
 
Aanstelling van een Vlaamse klimaatarts Lees meer
 
 
Impact van het verlies van handelsvoordelen voor Oekraïne op export eieren naar de EULees meer
 
 
Belemmeren van Vlaamse landbouwexport naar Frankrijk door administratieve barrièresLees meer
 
 
Normen, ondersteuning en praktijkervaringen met vrijloopkraamhokken voor zeugenLees meer
 
 
Bessenteelt in Vlaanderen Lees meer
 
 
Nieuwe rassen Engels raaigras en rietzwenkgras op de Belgische rassenlijsten Lees meer
 
 
31 mei 2025 uiterste wijzigingsdatum voor de verzamelaanvraagLees meer
 
 
Over de drempels voor de landbouwer in de community-supported agriculturecoöperatiesLees meer
 
 
De federale beleidsplannen voor landbouw Lees meer
 
 
Over het verlies aan landbouwareaal ten gevolge van het nieuwe MestactieplanLees meer
 
 
De toekomst van de appelteelt in Vlaanderen Lees meer
 
 
Droogte voorjaar 2025: tijdelijk onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen vanaf 9/5/2025Lees meer