Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten

 07 nov 2018 07:35 

De HHH show is “the place to be”!


Een ongekend hoge opgave voor de show en dit jaar zelfs vier dochtergroepen present op de Holland Holstein sHow 2018. Voor Hans Puttenstein, voorzitter van de Holland Holstein sHow, kan het geluk niet op. “Eerder dit jaar tekende Trouw Nutrition als vijfde hoofdsponsor en dan komen er dit jaar niet drie maar zelfs vier dochtergroepen. In één woord; geweldig!”; concludeert Hans.

Dat de Holland Holstein sHow hét evenement is waar je bij moet zijn blijkt uit de wederom toegenomen aantal dieren op de show. “Meer dan 500 dieren zijn opgegeven voor de jaarlijkse Nationale show op 7 en 8 december 2018. Hier zijn we als organisatie enorm trots op.”; aldus de voorzitter.

Dochtergroepen met veel nieuwswaarde
Traditioneel zetten CRV, Semex en WWS een dochtergroep neer op de show. Het is daarom een leuke verrassing dat Masterrind dit jaar zich ook meldt met een groep. Extra mooi is het feit dat het voor alle stieren een primeur is om een groep te tonen. De selectieruimte was voor alle groepen klein en de nieuwswaarde zeer groot.
Masterrind zet een dochtergroep neer van Sodan Red, een Snow RF zoon uit de Massia’s. De in Nederland gefokte Sodan Red kenmerkt zich door een hoge productieaanleg (+1097 kg melk) en een sterk exterieur (110). Inmiddels hebben zijn eerste dochters gekalfd en dat doet ook iets met zijn cijfers, getuige zijn 117 voor uiers.
Semex zond afgelopen twee jaar een groep in van Doorman, uniek is het dat het nu de beurt is aan zijn zoon Fitz (Doorman x Snowman). Wat deze stier extra speciaal maakt is z’n unieke pedigree: Fitz stamt uit een koefamilie die in één klap bekend werd doordat Quality BC Frantisco (EX 97) in 2004 en 2005 Supreme Champion werd op de Canadese Royal Winter Fair. Fitz-dochters kenmerken zich door de balans in de dieren gecombineerd met goede uiers en benen.
CRV komt dit jaar met een groep van Fun P (Aikman x Magna P). Fun P kwam tijdens de afgelopen indexdraai binnen op de vierde plaats. De Aikmanzoon stamt uit de excellente Caudumer Lol 306 PP, die dit jaar zelf opgegeven is voor de individuele keuring. De fokwaarde van deze echte melkstier laat een combinatie van sterke uiers (110) en benen (109) zien. Een bijkomend voordeel is dat Fun P hoornloos fokt.
WWS showt dit jaar een groep van Jedi (Montross x Supersire). De voormalige nummer 1 op de GTPI lijst is geen onbekende voor de Holland Holstein sHow. Vorig jaar bracht de bijna 10 maanden jonge dochter van Jedi meer dan 25.000 euro op tijdens de Tulip Sale. De selectieruimte was zeer beperkt, maar de eerste Jedi-dochters overtuigen door hun melkuitstraling en beste uiers.

Deze dochtergroepen zijn te zien, in de ring, op zaterdag 8 december 2018 in de IJsselhallen te Zwolle tijdens de Holland Holstein sHow. Naast het bewonderen van deze dochtergroep dient de Holland Holstein sHow als een ideale ontmoetingsplaats voor melkveehouders uit binnen- en buitenland. Elke beschikbare standplaats is bezet en de vijf hoofdsponsors verwelkomen u wanneer u de hal binnentreedt. Door de aanwezigheid van de Nederlandse keuringstop, een veiling met topgenetica, veel standhouders en vier dochtergroepen is de HHH-sHow aantrekkelijk voor een breed publiek.



  Nieuwsflash
 
Versoepelingen boetesysteem Mestdecreet Lees meer
 
 
Stikstofdecreet en de omgevingsvergunningen Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen vanaf 19/4/2024Lees meer
 
 
Gefractioneerde bemesting in aardappelen Lees meer
 
 
‘Na 10 jaar eindelijk doorbraak voor toelating kunstmestvervangersLees meer
 
 
Steeds minder antibiotica verstrekt via gemedicineerde voeders Lees meer
 
 
Groen licht voor proefstalregeling en meer rechtszekerheid voor ammoniak reducerende techniekenLees meer
 
 
Tweede prognose van de landbouweconomische rekeningen van 2023 Lees meer
 
 
PFAS in het Vlaamse drinkwater Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer
 
 
Na de natte winter: eerst de spade, dan de bewerking! Lees meer
 
 
Jachtwild - Seizoenen 2021, 2022 en 2023 Lees meer
 
 
Kunstmest uitsparen Lees meer
 
 
ILVO bouwt hoogtechnologische Feed Pilot Lees meer
 
 
Drones en AI in de strijd tegen aardappelziekteLees meer
 
 
Optimalisatie spuittechniek: tips voor duurzamer gebruik Lees meer
 
 
Plantgoedsubsidie? Dien je facturen vóór 30 april inLees meer