Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 05 nov 2018 08:24 

Kazen uit Wervik scoren zes medailles tijdens de World Cheese Awards


Kazen uit Wervik scoren zes medailles tijdens de World Cheese Awards

Flandrien Kaas en Frontieren Kaas van de Wervikse kaasmakerij De Kazerij hebben op de World Cheese Awards in het Noorse Bergen liefst zes medailles in de wacht gesleept. De Kazerij maakt haar reputatie helemaal waar, want voor het derde jaar op rij keert de kmo met wereldkampioenen terug van de prestigieuze internationale wedstrijd. “We zijn ongelooflijk fier dat we met onze ambachtelijke kazen de jury konden bekoren. Deze onderscheidingen tonen aan hoezeer Belgische kwaliteit internationaal wordt gewaardeerd”, stellen zaakvoerders Jan en Helga Desmet van De Kazerij.

Voor kaasmakers uit de hele wereld vormen de World Cheese Awards het jaarlijkse hoogtepunt. Meer dan 3.000 kazen namen afgelopen weekend deel aan het prestigieuze concours. Voor Flandrien Kaas en Frontieren Kaas werd het een ware triomf. De harde kazen sleepten samen 6 medailles in de wacht:
- Brons voor Flandrien Gerijpt en Frontieren Brokkel
- Zilver voor Flandrien Oud en Frontieren Jong
- Goud voor Flandrien Grand Cru
- Super Goud met felicitaties van de jury voor Frontieren Oud

Flandrien Kaas werd gelanceerd in 2013. Deze harde goudse kaas wordt geproduceerd op 4 leeftijden: jong (6 weken oud), gerijpt (6 maanden), oud (12 maanden) en grand cru (18 maanden).
Frontieren Kaas is een mimolette of roodzuivelkaas, een harde oranjerode kaas met volle smaak die al eeuwenlang wordt gemaakt in de grensstreek tussen België en Frankrijk. Ze is sinds 2014 op de markt. Frontieren Kaas bestaat in drie leeftijden: jong (6 weken oud), oud (10 maanden) en brokkel (18 maaden).

Ambacht en technologie gaan hand in hand
Beide kazen worden geproduceerd in de ambachtelijke kaasmakerij in Wervik. Jan Desmet: “Alles start bij de selectie van de melk die we zelf ophalen bij landbouwbedrijven in de regio. De productie gebeurt op traditionele wijze, waarbij het vakmanschap en de handelingen van
onze kaasmeester cruciaal zijn om aan het einde van de rit een smakelijke en kwaliteitsvolle kaas te waarborgen. We zijn een ambachtelijk bedrijf maar we zetten wel hedendaagse technologie in om in alle stappen van het proces de kwaliteit van ons product op te volgen.”

Groeiende vraag naar kwaliteitskazen
Flandrien Kaas bouwde vijf jaar geleden een gloednieuwe kaasmakerij in Wervik en breidde gestaag zijn productie en aanbod aan kazen uit. Intussen verwerkt De Kazerij elk jaar zo’n 10 miljoen liter melk tot ruim 1.000 ton kaas. De beoordeling van de jury op de World Cheese Awards is een ondersteuning om voort te gaan op het ingeslagen pad.
“Dat we voor het derde jaar op rij in de prijzen vallen tijdens deze wedstrijd is een fantastische resultaat voor ons hele team”, vertelt Jan Desmet. “Maar ook de stijgende vraag naar onze producten, zowel van speciaalzaken als retailers is een opsteker. Bovendien merken we dat er ook vanuit het buitenland steeds meer belangstelling is, zowel in Europa als daarbuiten. Dat is ongetwijfeld te danken aan de mooie resultaten van onze kazen op World Cheese Awards.” De kmo heeft voor zijn internationale expansie de krachten gebundeld met andere ambachtelijke Belgische voedingsproducenten onder het label BeDelicious.

Op de bijgaande foto ziet u v.l.n.r. : Meester-kaasmaker Ale Mier, Helga Deloof en Jan Desmet van De Kazerij.



  Nieuwsflash
 
Vlaamse Regering over het Europese natuurbeleidLees meer
 
 
Vraag om uitleg Vraag om uitleg over het vermoeden van vergunning 4391 (2024-2025) van Jurgen CallLees meer
 
 
Nieuwe intendant voor het Turnhouts VennengebiedLees meer
 
 
Vrijwillige stopzettingsregeling voor varkensstallen door behoud en hervergunning van mestopslagLees meer
 
 
Afstandsregels voor megawindturbines Lees meer
 
 
Natuur in landbouwgebied Lees meer
 
 
Oorzaken van de triazoolvervuiling in het drinkwater Lees meer
 
 
Schaduw als hittebestrijder Lees meer
 
 
Aardbeienbedrijf Vermeiren zet toon met duurzaam waterbeheer dankzij waterpaspoort Lees meer
 
 
Pacht landbouwgrond met een derde gestegen op 10 jaar tijdLees meer
 
 
Een derde minder varkensbedrijven in 2030 volgens prognose Lees meer
 
 
Agrometeorologische Berichten Situatie op 1 juli 2025 Lees meer
 
 
Resolutie over een verbod op het gebruik van PFAS-houdende pesticidenLees meer
 
 
Waterbeleid en Bleu DealLees meer
 
 
Mogelijke impact van doorgedreven dierenwelzijnsmaatregelen Lees meer
 
 
Vragen over aardappelprijzen en -export Lees meer
 
 
Nieuwe vrijhandelsakkoord tussen Oekraïne en de EU Lees meer
 
 
Impact van de verzilting op de landbouw Lees meer
 
 
Hittegolf op komst? Het FAVV deelt 8 onmisbare tips met de voedingssector Lees meer
 
 
Clarebout bouwt nieuwe fabriek in China Lees meer
 
 
De uitdagingen in de zuivelindustrie Lees meer
 
 
Bent u landbouwer en overweegt u een beheerovereenkomst met de VLM? Lees meer
 
 
Stalmest uitrijden? Neem foto’s via LV-AgriLens als bewijs Lees meer
 
 
IGC voorspelt grotere graanproductie in 2025Lees meer
 
 
Digitale registratie gewasbeschermingsmiddelen vanaf 1/1/2026 Lees meer
 
 
Aanleg van nieuwe drainages moeten vanaf 1 juli 2025 peilgestuurd op basis van geschiktheidskaartLees meer
 
 
Hoe u optimaal voorbereiden op een GLB-controle? Lees meer
 
 
Hittegolf juli 2025: conceptnota voor nieuwe regelgeving Brede WeersverzekeringLees meer
 
 
Ana­ly­se re­cent­ste perceelsaangifteLees meer
 
 
Vlaanderen is goed voor ongeveer 7% van de Europese in- en uitvoer van agrarische producten Lees meer