Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 31 mei 2018 13:38 

Belgische productie aan melkpoeder, kaas en boter stijgt in 2017


Productie van halfvolle melk, chocolademelk, yoghurt en gefermenteerde melk loopt terug

Bij de melkpoeders is een productiestijging merkbaar van 8,8%. Vooral de toename van andere melkpoeder met 74,3% en niet-magere met 52,9% zijn hierbij opmerkelijk. De productie aan natuurkaas en melkerijboter stijgt met respectievelijk 8,9% en 5,5%. 

De totale productie van consumptiemelk daalde met 2,0%. Deze daling is vooral te wijten aan de lagere productie van halfvolle melk (-5,4%), chocolademelk (-11,4%) en magere melk (-2,4%). 
 

Opvallende stijgers zijn de gevitamineerde melk (22,3%) en de desserten met 7.5%. Terwijl de productie van verse kaas, yoghurt en gefermenteerde melk een terugloop kende met resp. -15,3%, -3,8% en -3,9%. 

Voor meer informatie: https://statbel.fgov.be/nl/themas/landbouw-visserij/zuivelstatistieken



  Nieuwsflash
 
PAS-referentie 2030 Lees meer
 
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer
 
 
Waterbeleid Vlaanderen: droogte, overtromingsgevoelige gebieden, Lees meer
 
 
Verkenning kansrijke exportmarkten voor dierlijke mest NLLees meer
 
 
15 nieuwe Bib Gourmand restaurants in de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2025Lees meer
 
 
Leden vakjury PotatoEurope 2025 Innovation Award bekend Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum verzamelaanvraag nadert snel Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur stijgt naar hoogste niveau sinds 2017 Lees meer
 
 
Verzamelaanvraag 2025 en impact van het gewijzigd MestdecreetLees meer
 
 
Erkenning overstroming van 2-5 januari 2024 als ramp Lees meer