Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 31 mei 2018 13:38 

Belgische productie aan melkpoeder, kaas en boter stijgt in 2017


Productie van halfvolle melk, chocolademelk, yoghurt en gefermenteerde melk loopt terug

Bij de melkpoeders is een productiestijging merkbaar van 8,8%. Vooral de toename van andere melkpoeder met 74,3% en niet-magere met 52,9% zijn hierbij opmerkelijk. De productie aan natuurkaas en melkerijboter stijgt met respectievelijk 8,9% en 5,5%. 

De totale productie van consumptiemelk daalde met 2,0%. Deze daling is vooral te wijten aan de lagere productie van halfvolle melk (-5,4%), chocolademelk (-11,4%) en magere melk (-2,4%). 
 

Opvallende stijgers zijn de gevitamineerde melk (22,3%) en de desserten met 7.5%. Terwijl de productie van verse kaas, yoghurt en gefermenteerde melk een terugloop kende met resp. -15,3%, -3,8% en -3,9%. 

Voor meer informatie: https://statbel.fgov.be/nl/themas/landbouw-visserij/zuivelstatistieken



  Nieuwsflash
 
Productie van winter/zomertarwe 2024Lees meer
 
 
Nieuwe B3W-website gidst landbouwers naar duurzame bemestings- en teeltpraktijkenLees meer
 
 
Belang van Staalnames in de Mestverwerking Lees meer
 
 
Dashboard van de landbouw: een uitgebreid digitaal formaat Lees meer