Dieter Coppens is een sociaal geëngageerd televisiemaker én trotse bio-ambassadeur. Hij heeft drie kinderen die hij graag bewust wil zien opgroeien. Gezond ontbijten doet het gezin met brood en muesli. De graanvlokken, zaden, noten… kopen ze biologisch en ze maken er zelf een muesli-mengeling van. Ook het brood moet van goede kwaliteit zijn! Dieter was erg benieuwd: Is biobrood echt beter? Wat betekent bio voor het bakproces van een brood?
Hij ging voor ons op bezoek bij biobakker Ward en was aangenaam verrast. Hij ontdekte er hoe Ward ambachtelijk biobrood maakt met weinig meer dan granen, water en zout. Dus zonder vetten, suikers of andere broodverbeteraars!
Maar wat Dieter helemaal overtuigd heeft is de toekomstgerichte aanpak van bio: ‘Ik vind bio niet enkel belangrijk omwille van mijn gezondheid en voor de smaak, maar zeker ook voor het milieu! Eigenlijk moet bio de standaard zijn, met eerlijke prijzen voor de producent en duurzaam voor het milieu… de logica zelve.’
Of nog: ‘Producten die niet duurzaam zijn, zouden moeten worden aangeduid in de winkels. Dan zouden we er snel van terugdeinzen… Bio lijkt me de beste manier om ook in de toekomst puur en eerlijk te kunnen eten!’