Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 15 feb 2018 14:18 

Dieter Coppens zot van ambachtelijk biobrood!


Granen spelen een grote rol in onze voeding.
In de biowinkels vind je een onwaarschijnlijk groot biologisch assortiment: van nauwelijks bewerkte graankorrels tot bijzondere varianten van brood, pasta, koekjes en gebak.
Ontdek samen met Dieter Coppens hoe ambachtelijk biobrood gemaakt wordt en waarom Dieter de toekomst met bio helemaal ziet zitten.

Dieter Coppens is een sociaal geëngageerd televisiemaker én trotse bio-ambassadeur. Hij heeft drie kinderen die hij graag bewust wil zien opgroeien. Gezond ontbijten doet het gezin met brood en muesli. De graanvlokken, zaden, noten… kopen ze biologisch en ze maken er zelf een muesli-mengeling van. Ook het brood moet van goede kwaliteit zijn! Dieter was erg benieuwd: Is biobrood echt beter? Wat betekent bio voor het bakproces van een brood?

Hij ging voor ons op bezoek bij biobakker Ward en was aangenaam verrast. Hij ontdekte er hoe Ward ambachtelijk biobrood maakt met weinig meer dan granen, water en zout. Dus zonder vetten, suikers of andere broodverbeteraars!

Maar wat Dieter helemaal overtuigd heeft is de toekomstgerichte aanpak van bio: ‘Ik vind bio niet enkel belangrijk omwille van mijn gezondheid en voor de smaak, maar zeker ook voor het milieu! Eigenlijk moet bio de standaard zijn, met eerlijke prijzen voor de producent en duurzaam voor het milieu… de logica zelve.’
 
Of nog: ‘Producten die niet duurzaam zijn, zouden moeten worden aangeduid in de winkels. Dan zouden we er snel van terugdeinzen… Bio lijkt me de beste manier om ook in de toekomst puur en eerlijk te kunnen eten!’
 



  Nieuwsflash
 
Open Food Conference Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen vanaf 19/4/2024Lees meer
 
 
De Under-Cover overkapping ook in land- en tuinbouwLees meer
 
 
Koningin Mathilde stelt onrechtvaardige cacaoprijzen aan de kaak Lees meer
 
 
Doelgerichtere veredeling naar inuline-rijkere cichorei door CRISPR/Cas Lees meer
 
 
Packaging: find a workable agreement for the fruit and vegetables sector Lees meer
 
 
Ontwerpprogramma 2023-2027 van het Federaal Reductieplan voor GewasbeschermingsmiddelenLees meer
 
 
Afschaffen constructie ‘samengestelde landbouwer’: overgangsregeling Lees meer
 
 
Preventieve maatregelen tegen uitbraak bacterievuur bij fruit- en bomenkweekLees meer
 
 
Milieuaansprakelijkheid mbt het voorkomen en herstellen van milieuschade Lees meer
 
 
Versoepelingen boetesysteem Mestdecreet Lees meer
 
 
Stikstofdecreet en de omgevingsvergunningen Lees meer
 
 
Gefractioneerde bemesting in aardappelen Lees meer
 
 
Steeds minder antibiotica verstrekt via gemedicineerde voeders Lees meer
 
 
Groen licht voor proefstalregeling en meer rechtszekerheid voor ammoniak reducerende techniekenLees meer
 
 
Tweede prognose van de landbouweconomische rekeningen van 2023 Lees meer
 
 
PFAS in het Vlaamse drinkwater Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer