Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 13 jan 2018 04:00 

Crelan lanceert de Crelan Foundation


Crelan is doordrongen van de coöperatieve gedachte.

Reeds meer dan 280.000 klanten hebben coöperatieve aandelen van CrelanCo, de Belgische Coöperatieve Kas achter Crelan, en zijn daardoor ook een stukje mede-eigenaar van de bank.

Crelan is dus het resultaat van heel wat engagement en wil op haar beurt ook effectief aan de maatschappij bijdragen. Met Crelan Foundation lanceert de bank een nieuw maatschappelijk initiatief voor en door haar coöperanten.

Maatschappelijk engagement

Als coöperatieve bank is Crelan ervan overtuigd dat ze naast een rol als financieel adviseur ook een maatschappelijk engagement te vervullen heeft. Crelan heeft dan ook een traditie opgebouwd in het ondersteunen van maatschappelijk relevante en duurzame projecten. Zo is er de samenwerking met het crowdfundingplatform MiiMOSA, de Leerstoelen aan de universiteiten Gent en Gembloux, de Galerie Crelan,… Vandaag gaat ze een stap verder met de lancering van Crelan Foundation.

Philippe Voisin, CEO van Crelan: “Met Crelan Foundation willen we een nieuwe dimensie geven aan ons maatschappelijk engagement. We zullen onze coöperanten betrekken in ons maatschappelijk beleid. Vanaf vandaag kunnen onze coöperanten via de website van Crelan een aanvraag indienen voor steun aan een maatschappelijk project waar zij zelf nauw bij betrokken zijn. Daarnaast zal Crelan Foundation ook initiatieven en liefdadigheidsacties lanceren, waarbij de medewerkers van Crelan actief betrokken worden, zoals een actie om het strand schoon te maken of een deelname aan een liefdadigheidsactie.

Crelan Foundation is een belangrijke stap in de versterking van onze coöperatieve werking. Als coöperatieve bank enten we onze werking immers op vier basiswaarden: persoonlijk, verbonden, verantwoordelijk en respectvol. Deze waarden zijn niet alleen belangrijk in onze relatie met de klanten, maar ook in de manier waarop we in de maatschappij staan. Via Crelan Foundation willen we deze waarden ook vertalen in maatschappelijke engagementen.”

Crelan Foundation voor en door de coöperanten

Met Crelan Foundation richt de bank zich dus rechtstreeks tot haar coöperanten. Velen van hen zijn immers actief in verenigingen of werken mee aan initiatieven met een maatschappelijk duurzame weerslag.

Jean-Pierre Dubois, voorzitter van CrelanCo en voorzitter van het Crelan Foundation Comité: “De Crelan-coöperanten geloven in hun bank en hebben dan ook geïnvesteerd in coöperatieve aandelen van CrelanCo. Crelan Foundation is een van de manieren waarmee we hun engagement in Crelan willen erkennen. Crelan Foundation is er dan ook voor en door onze coöperanten: coöperanten die actief zijn in een vereniging of als vrijwilliger meewerken aan een initiatief met een relevante en duurzame maatschappelijke weerslag kunnen dus een aanvraag tot financiële steun voor hun vereniging of initiatief indienen. Het Crelan Foundation comité zal jaarlijks een aantal van deze initiatieven selecteren en financieel ondersteunen.”

Actief in vijf domeinen

De werking van Crelan Foundation richt zich naar vijf domeinen: opleiding, gezondheid, cultuur, milieu en crowdfunding in de sport.

Voor dat laatste domein zal de bank samenwerken met Sponsorise.me.  Hierover zal ze binnenkort communiceren.

Jean-Pierre Dubois: “Met Crelan Foundation zullen we actief initiatieven ondersteunen binnen de domeinen opleiding, gezondheid, cultuur, milieu en crowdfunding in de sport. Dit is een bewuste keuze omdat we deze domeinen ook zien als sleutels die bijdragen tot een gelukkige en evenwichtige samenleving. Met Crelan Foundation zal Crelan jaarlijks een bedrag reserveren in functie van de winst van de bank en dit aanwenden om onze samenleving beter en waardevoller te maken.”

Coöperanten van Crelan kunnen vanaf vandaag een aanvraag indienen voor steun aan maatschappelijke projecten via de website van Crelan. Meer informatie over de Crelan Foundation vindt u eveneens op de website van Crelan



  Nieuwsflash
 
Milieuaansprakelijkheid mbt het voorkomen en herstellen van milieuschade Lees meer
 
 
Versoepelingen boetesysteem Mestdecreet Lees meer
 
 
Stikstofdecreet en de omgevingsvergunningen Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen vanaf 19/4/2024Lees meer
 
 
Gefractioneerde bemesting in aardappelen Lees meer
 
 
‘Na 10 jaar eindelijk doorbraak voor toelating kunstmestvervangersLees meer
 
 
Steeds minder antibiotica verstrekt via gemedicineerde voeders Lees meer
 
 
Groen licht voor proefstalregeling en meer rechtszekerheid voor ammoniak reducerende techniekenLees meer
 
 
Tweede prognose van de landbouweconomische rekeningen van 2023 Lees meer
 
 
PFAS in het Vlaamse drinkwater Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer
 
 
Na de natte winter: eerst de spade, dan de bewerking! Lees meer
 
 
Kunstmest uitsparen Lees meer
 
 
ILVO bouwt hoogtechnologische Feed Pilot Lees meer
 
 
Drones en AI in de strijd tegen aardappelziekteLees meer
 
 
Optimalisatie spuittechniek: tips voor duurzamer gebruik Lees meer
 
 
Plantgoedsubsidie? Dien je facturen vóór 30 april inLees meer