Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 19 okt 2017 15:17 

Volgens Vion is Renaissance Simmentaler ras begonnen


Volgens Vion Food Group is tegelijk met de introductie van Gold Beef Simmental de Renaissance van het ras in Europa begonnen. Het aromatische vlees is inmiddels in talrijke Europese toprestaurants te koop.

Ook worden er nieuwe markten bediend, zoals in Zuid-Europa en in Scandinavië. Marmering geeft smaak aan rundvlees. Dat is de kracht van het Simmentaler ras, de chique aanduiding voor Fleckvieh.

Meerdere Gold Beef merken
Vion zegt dit in het klantenmagazine Invitation, dat ter gelegenheid van de tweejaarlijkse Anuga levensmiddelenbeurs in Keulen uitgegeven werd. Deze beurs had van 7 tot en met 11 oktober plaats. Vion heeft naast het Gold Beef Simmental merk ook de merken 100 % Dry Aged, 100% Dry & Wet Aged, 100% Holstein en 100% vaarzen in de markt gezet.

Regionalisering
De marktleider in rundvlees regionaliseert bewust de vleesproductie. Met de bouw van de rundveeslachterij in Leeuwarden kan de transportafstand in de belangrikjste rundveehouderijregio van Nederland worden verkort. Dat komt zowel het milieu als het dierenwelzijn ten goede. De levensmiddelenhandel heeft een groeiende interesse in rundvlees van regionale rassen , constateert Vion.

Vlees per muisklik
Sinds 2016 geeft de onderneming via internet volledige openheid over het slachtproces en de herkomst van vlees. De vakpers heeft daar volgens Vion goed op gereageerd. Vleesfans kunnen nu ook online aankopen doen via www.beileri.nl De beste vleeskwaliteit per muisklik, is het idee.



  Nieuwsflash
 
Droogte voorjaar 2025: tijdelijk onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen vanaf 9/5/2025Lees meer
 
 
PAS-referentietool Lees meer
 
 
Gezondheidsimpact van stikstofbemestingLees meer
 
 
Grote populaties Aziatische hoornaars Lees meer
 
 
Compensatie bij weigering van ontheffing op het ontbossingsverbodLees meer
 
 
Onderzoek van het Waalse beleid voor het duurzaam gebruik van pesticidenLees meer
 
 
Progression des surfaces PDT plantées Lees meer
 
 
April 2025 was zeer zonnig, zeer zacht en droog Lees meer
 
 
Gebruik van de pesticide glyfosaat Lees meer
 
 
PAS-referentie 2030 Lees meer
 
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer