Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 02 okt 2017 17:43 

New Holland wint de zilveren medaille ‘Agritechnica Innovation Award 2017’


New Holland Agriculture werd door de commissie van onafhankelijke deskundigen, aangewezen door de Duitse landbouworganisatie DLG, onderscheiden met een zilveren medaille voor haar proactieve en automatische instelsysteem voor maaidorsers (een primeur in de industrie) op de CR Revelation-maaidorsers. “Dit innovatieve kenmerk is de oplossing voor een van de grootste uitdagingen voor bestuurders van maaidorsers: een maximale opbrengst behouden, terwijl de verliezen en het percentage beschadigd graan laag blijven.

Dit nieuwe automatische instelsysteem voor maaidorsers tilt automatisering naar nieuwe hoogtes: terwijl de huidige systemen reactief zijn, voorspelt de New Holland oplossing proactief veranderingen in hellingen en gewasdichtheid, en treft corrigerende maatregelen voordat overbelasting of verliezen zich voordoen,” aldus Lars Skjoldager Sørensen, Head of Harvesting Product Line.

Maximale opbrengst, minimale verliezen en beschadigd graan, minder bestuurdersvermoeidheid

Wanneer vorige opbrengsten, topologische en alle op GPS-positiegegevens gebaseerde maaidorserinstellingen eenmaal in de maaidorser zijn geprogrammeerd, extrapoleert het systeem tijdens de volgende oogstcampagne de gegevens en reageert het instelsysteem snel op variërende omstandigheden. Het proactieve systeem vertrouwt op traditionele sensoren en regelsystemen die zijn aangevuld met het allereerste lastmetende reinigingssysteem in de industrie, ‘Field and Yield Prediction’, en met rotorbladen die vanop afstand regelbaar zijn. De bestuurder kan verschillende bedieningsmodi kiezen, uiteenlopend van maximale opbrengst tot maximale graankwaliteit, met steeds een uiterst efficiënt vermogen. Met gebruik van de gegevens die in het systeem werden opgeslagen optimaliseert de maaidorser zelf de instellingen, zelfs nog voor het maaibord begint te maaien en start met het binnenhalen van de oogst.

Eerste reinigingssysteem met druksensoren in de industrie voorkomt graanverliezen

De nieuwe druksensoren op het reinigingssysteem introduceren een nieuwe manier om de belasting van het reinigingssysteem te meten. New Hollands innovatieve systeem meet het drukverschil over de bovenste zeef, voor een nauwkeurige indicatie van de belasting van het reinigingssysteem. Op grond van deze gegevens maximaliseert het systeem proactief de prestaties van het reinigingssysteem en voorkomt verliezen. Indien zich toch verliezen zouden voordoen identificeert het systeem onmiddellijk de oorzaak en treft snel de nodige corrigerende maatregelen. Dit resulteert in snellere en kleinere correcties van de zeefopening en de ventilatorsnelheid, en leidt daardoor tot meer capaciteit en een stabielere werking van het reinigingssysteem. Op deze manier verhoogt de bestuurder de productiviteit, met als bijkomend voordeel dat hij niet constant zelf aanpassingen hoeft te maken, waardoor hij minder snel vermoeid raakt.

Zelflerende ‘Field and Yield Prediction’ zorgt voor proactieve optimalisering van instellingen voor aankomende omstandigheden

Het nieuwe automatiseringssysteem van New Holland gebruikt een proactieve benadering om de instellingen te corrigeren en af te stemmen op de veranderende oogstomstandigheden. Het ‘Field and Yield Prediction’-systeem is een zelflerend hulpmiddel dat veranderingen in hellingen en gewasdichtheid vóór de maaidorser voorspelt. Het gebruikt topologische gegevens om te anticiperen op de omstandigheden vóór het maaibord. Om de opbrengst vóór de maaidorser te voorspellen, extrapoleert het systeem de opbrengst van aangrenzende passages die al werden geoogst en de gegevens van GPS-opbrengstkaarten van eerdere passages die in de maaidorser werden geprogrammeerd. Het automatiseringssysteem optimaliseert de instellingen proactief. Dit leidt tot beter betrouwbare en soepelere handelingen die het totaalrendement en de opbrengst van de maaidorser verbeteren zonder tussenkomst van de bestuurder, waardoor hij minder vermoeid wordt.

Automatische verstelling van het rotorblad garandeert efficiënter vermogen en lagere verliezen

De maaidorser verandert automatisch de hoek van alle rotorbladen naargelang de gewasbelasting, wat onmiddellijk de tijd dat het gewas in de rotors blijft en het vereiste vermogen van de rotor beïnvloedt. Dat betekent dat het geautomatiseerde systeem de rotor van efficiënter vermogen voorziet, zonder dat dit invloed heeft op de instellingen voor het dorsen en scheiden, voor brandstofbesparingen en beter rendement. De maaidorser past zich automatisch aan de veranderende gewasomstandigheden of gewassoorten aan, waardoor de dagelijkse productiviteit toeneemt en minder tijd nodig is voor het overschakelen tussen gewassen. Dit nieuwe kenmerk verlaagt het verbruikte vermogen van de rotors met 20%.

“We zijn zeer trots op deze onderscheiding die getuigt van de toewijding van New Holland om technologie en innovatie toe te passen om haar klanten te helpen in hun constante streven naar efficiëntie en productiviteit,” aldus Alessandro Maritano, Vice President EMEA, New Holland Agriculture. “We ontwikkelden een zelflerend en proactief systeem dat sneller reageert en op die manier het proces van de maaidorser optimaliseert en stabiliseert, terwijl de bestuurder zelf minder vaak moet ingrijpen. Dankzij dit automatiseringssysteem nemen we een volgende stap in de richting van de automatisering van het volledige maaidorser oogstproces. Deze innovatieve eigenschap draagt bij aan de topprestaties van de recent geïntroduceerde CR Revelation, ‘s werelds krachtigste maaidorser met hoge capaciteit: met een herontworpen restverwerkingssysteem, beter instelbare gewasstroom en een nog grotere vermogensboost, levert deze maaidorser 10% meer capaciteit met een gegarandeerde graankwaliteit en uitstekende restverwerking.”

related-gallery-img CR10_90_Revelation_Tier4B_17_015 related-gallery-img CR10_90_Revelation_Tier4B_17_022 related-gallery-img CR10_90_Revelation_Tier4B_17_397


  Nieuwsflash
 
Vlaamse Regering over het Europese natuurbeleidLees meer
 
 
Vraag om uitleg Vraag om uitleg over het vermoeden van vergunning 4391 (2024-2025) van Jurgen CallLees meer
 
 
Nieuwe intendant voor het Turnhouts VennengebiedLees meer
 
 
Vrijwillige stopzettingsregeling voor varkensstallen door behoud en hervergunning van mestopslagLees meer
 
 
Afstandsregels voor megawindturbines Lees meer
 
 
Natuur in landbouwgebied Lees meer
 
 
Oorzaken van de triazoolvervuiling in het drinkwater Lees meer
 
 
Schaduw als hittebestrijder Lees meer
 
 
Aardbeienbedrijf Vermeiren zet toon met duurzaam waterbeheer dankzij waterpaspoort Lees meer
 
 
Pacht landbouwgrond met een derde gestegen op 10 jaar tijdLees meer
 
 
Een derde minder varkensbedrijven in 2030 volgens prognose Lees meer
 
 
Agrometeorologische Berichten Situatie op 1 juli 2025 Lees meer
 
 
Resolutie over een verbod op het gebruik van PFAS-houdende pesticidenLees meer
 
 
Waterbeleid en Bleu DealLees meer
 
 
Mogelijke impact van doorgedreven dierenwelzijnsmaatregelen Lees meer
 
 
Vragen over aardappelprijzen en -export Lees meer
 
 
Nieuwe vrijhandelsakkoord tussen Oekraïne en de EU Lees meer
 
 
Impact van de verzilting op de landbouw Lees meer
 
 
Hittegolf op komst? Het FAVV deelt 8 onmisbare tips met de voedingssector Lees meer
 
 
Clarebout bouwt nieuwe fabriek in China Lees meer
 
 
De uitdagingen in de zuivelindustrie Lees meer
 
 
Bent u landbouwer en overweegt u een beheerovereenkomst met de VLM? Lees meer
 
 
Stalmest uitrijden? Neem foto’s via LV-AgriLens als bewijs Lees meer
 
 
IGC voorspelt grotere graanproductie in 2025Lees meer
 
 
Digitale registratie gewasbeschermingsmiddelen vanaf 1/1/2026 Lees meer
 
 
Aanleg van nieuwe drainages moeten vanaf 1 juli 2025 peilgestuurd op basis van geschiktheidskaartLees meer
 
 
Hoe u optimaal voorbereiden op een GLB-controle? Lees meer
 
 
Hittegolf juli 2025: conceptnota voor nieuwe regelgeving Brede WeersverzekeringLees meer
 
 
Ana­ly­se re­cent­ste perceelsaangifteLees meer
 
 
Vlaanderen is goed voor ongeveer 7% van de Europese in- en uitvoer van agrarische producten Lees meer