Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten

 22 jun 2017 15:40 

Openvelddag non & new foodteelten in Proefcentrum Herent


Het onderzoek in Proefcentrum Herent staat niet stil. We stellen de onderzoeksresultaten voor van de inmiddels vertrouwde non & new food gewassen goudsbloem, quinoa, hennep en zoete aardappel.

Ook koolzaad is terug van weggeweest. Daarnaast wordt er geëxperimenteerd met een aantal nieuwe teelten en oliehoudende gewassen. Waar en wanneer?

Dinsdag 27 juni
Proefcentrum Herent
Blauwe Stap, 3020 Herent

Programma

17.00 u Ontvangst
17.30 u Presentaties

  • Voedingsproducten met lokale plantaardige oliën: van koolzaad tot crambe? door Bart Van Droogenbroeck (ILVO – Food Pilot)
  • Non-food toepassingen van plantaardige oliën door Jeroen Geuens (Karel de Grote Hogeschool)

18.30 u Broodjes
19.00 u Proefveldrondgang

  • Goudsbloem - Evi Matthyssen (KU Leuven) & Sander Vangrunderbeek (Proefcentrum Herent)
  • Quinoa - Gerda Cnops (ILVO) & Els Gils (Proefcentrum Herent)
  • Soja - Wouter Merckx (KU Leuven) & Johan Van Waes (ILVO)
  • Innovatietuin - Ine Vervaeke (Proefcentrum Herent) & Sander Vangrunderbeek (Proefcentrum Herent)
  • Koolzaad - Anne-Sophie Vandevoorde (Inagro) & Mieke Vandermersch (Proefcentrum Herent)
  • Zoete aardappel - Annelien Tack (PCG) & Patrick Andries (Proefcentrum Herent)

21.00 u Einde proefveldrondgang met drankje

Inschrijven

Deelname is gratis. Graag inschrijven via www.vlaamsbrabant.be/openvelddag

Meer info

Els Gils, Proefcentrum Herent 
016 29 01 74, proefcentrum.herent@vlaamsbrabant.be

Uitnodiging



  Nieuwsflash
 
Progression des surfaces PDT plantées Lees meer
 
 
April 2025 was zeer zonnig, zeer zacht en droog Lees meer
 
 
Geen enkele reden om de sociale bijdragen voor de zelfstandigen te verhogenLees meer
 
 
Werking van het team van gemachtigde faunabeheerders Lees meer
 
 
Gebruik van de pesticide glyfosaat Lees meer
 
 
PAS-referentie 2030 Lees meer
 
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer