Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 14 apr 2017 15:47 

ILVO en UGent in een nieuw onderzoeksproject voederconversie bij vleesvarkens


ILVO en UGent zijn samen gestart met een nieuw onderzoeksproject om de voederconversie bij vleesvarkens verder te verbeteren. Want voor varkenshouders komt het erop aan om met zo weinig mogelijk voeder zo veel mogelijk kilo’s varken te produceren. Een daling van de voederconversie leidt tot een verbetering van zowel de rendabiliteit als de milieuprestaties van een bedrijf. Dit onderzoek loopt over 4 jaar.

Om het succes ervan te verzekeren willen de onderzoekers samenwerken met een groot aantal praktijkbedrijven. Daarom nodigen ze elke vleesvarkenshouder die de technische en economische kengetallen op zijn/haar bedrijf opvolgt of deze graag zou willen opvolgen, uit om deel te nemen. De onderzoekers zijn ervan overtuigd dat de groep boeren die in dit project meestappen er méér van zullen leren en overhouden, dan dat ze er tijd en energie in investeren.

Heeft u interesse om in het project te stappen of wilt u er meer info over? Neem dan contact op met: Isabelle Hoschet, dierenarts: isabelle.hoschet@ilvo.vlaanderen.be, tel 09/272 23 74 of 0496/45 97 21.

Info over het project vindt u ook op http://www.innovatienetwerk.be/projects/2340



  Nieuwsflash
 
Droogte voorjaar 2025: tijdelijk onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen vanaf 9/5/2025Lees meer
 
 
PAS-referentietool Lees meer
 
 
Gezondheidsimpact van stikstofbemestingLees meer
 
 
Grote populaties Aziatische hoornaars Lees meer
 
 
Compensatie bij weigering van ontheffing op het ontbossingsverbodLees meer
 
 
Onderzoek van het Waalse beleid voor het duurzaam gebruik van pesticidenLees meer
 
 
Progression des surfaces PDT plantées Lees meer
 
 
April 2025 was zeer zonnig, zeer zacht en droog Lees meer
 
 
Gebruik van de pesticide glyfosaat Lees meer
 
 
PAS-referentie 2030 Lees meer
 
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer