Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 26 dec 2024 10:33 

Gebruik je boerenverstand, check het etiket


Een heel eenvoudige tip: gebruik je boerenverstand en lees het etiket. Zo weet je wat je koopt en eet.

Gebruik je boerenverstand, check het etiket

Een heel eenvoudige tip: gebruik je boerenverstand en lees het etiket. Zo weet je wat je koopt en eet.

Nationale en internationale wetgeving legt regels op voor de etikettering van voeding en voor de informatie die je als consument moet krijgen.

Zowel de verpakking op het product als de informatie in de winkel of aan het kraam van de handelaar geven consumenten belangrijke informatie. Maar als consument is het belangrijk om het etiket te lezen en te begrijpen.

Dit deel van onze website beschrijft de belangrijkste informatie die je op voedseletiketten en op de productborden in de winkelrekken vindt. Je vindt hier de belangrijkste elementen om die informatie te begrijpen, zoals de oorsprong van producten, hun samenstelling, hun gewicht, enz.

Op die manier willen de FOD Economie en BeCOCO

BeCOCO je helpen om een bewuste consument te worden die niet alleen aandacht heeft voor de kwaliteit van de voedingsproducten die je koopt, maar ook voor de herkomst ervan en voor het belang van de producenten uit jouw buurt om die kwaliteit te garanderen, net als onze autonomie op vlak van voedselbevoorrading.

Ook VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) en Apaq-W (Agence Wallonne pour la Promotion d’une Agriculture de Qualité) zijn partners van de FOD Economie.

Ze geven tips en recepten voor elke dag met lokale seizoensgebonden producten en moedigen aan om groenten, fruit, vlees, melk, vis en andere producten lokaal te kopen. Laat je inspireren door hun campagnes op Lekker van bij ons

 en Je cuisine local. Da’s goed voor ons allemaal.

 


  Nieuwsflash
 
Werking van het team van gemachtigde faunabeheerders Lees meer
 
 
Gebruik van de pesticide glyfosaat Lees meer
 
 
PAS-referentie 2030 Lees meer
 
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer
 
 
Waterbeleid Vlaanderen: droogte, overtromingsgevoelige gebieden, Lees meer
 
 
Verkenning kansrijke exportmarkten voor dierlijke mest NLLees meer
 
 
15 nieuwe Bib Gourmand restaurants in de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2025Lees meer
 
 
Leden vakjury PotatoEurope 2025 Innovation Award bekend Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum verzamelaanvraag nadert snel Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur stijgt naar hoogste niveau sinds 2017 Lees meer
 
 
Verzamelaanvraag 2025 en impact van het gewijzigd MestdecreetLees meer
 
 
Erkenning overstroming van 2-5 januari 2024 als ramp Lees meer