Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel

 12 feb 2024 14:15 

Michelin 2024: 15 nieuwe Bib Gourmand


De bekendmaking van de nieuwe Bib Gourmand restaurants is het startschot van een spannende periode voor Belgische en Luxemburgse chefs. Binnen twee weken, op maandag 26 februari, worden namelijk de MICHELIN sterren voor 2024 voorgesteld in het Antwerpse A Room With a Zoo.

Werner Loens, selectiedirecteur van de MICHELIN Gidsen in de Benelux: “We verheugen ons om naar jaarlijkse gewoonte de nieuwe selectie Bib Gourmand restaurants voor België en Luxemburg voor te stellen. Deze zaken dragen de filosofie uit om een geweldige maaltijd aan te bieden voor een gematigde prijs. Het maakt niet uit of dit in de vorm is van mezze, tapas of een klassiek driegangenmenu. De restaurants die dit jaar worden onderscheiden met een Bib Gourmand tonen aan dat ze zich niet aan één stijl of concept houden, maar wel één constante hebben: verdomd lekker eten. Dit eclectisch panorama gezellige adressen moet elke gourmand van dichtbij ontdekken.”

De Bib Gourmand selectie in België en Luxemburg telt dit jaar 15 nieuwe adressen. Met 6 Brusselse nieuwkomers valt op dat chefs in de hoofdstad steeds meer inzetten op een geweldige verhouding tussen prijs, plezier en kwaliteit. Denk aan de originele creaties van Kline in Brussel en St Kilda in Ukkel, de traditionele brasseriekost van Le Variétés in Elsene, de Koreaanse friszurigheid van ANJU in Sint-Gillis, de wereldse lekkernijen van L’épicerie Nomad in Elsene en de Zuid-Japanse finesse van Yoka Tomo in Schaarbeek.

De Bib Gourmand voelt zich traditiegetrouw thuis in Wallonië, en dat is met zes nieuwe adresjes dit jaar niet anders. Mona Lisa in Yvoir, Enoteca in Luik en Au Phil des Saveurs in Bois-de-Villers uiten hun generositeit graag met mediterrane schwung. Le Confessionnal in Dinant en Garde Manger in Gesves kiezen dan weer eerder voor traditionele power. En wie in Luik op zoek is naar hippe smaakbommetjes, moet zeker bij Magma binnenstappen.

In Vlaanderen springt de stad Brugge eruit met twee nieuwe Bib Gourmand restaurants. Onslow en Quatre Vins zijn wereldse adresjes die poespas achterwege laten. En dat geldt eveneens voor Furbetto in Heverlee, waar de kracht van Italiaanse ‘eenvoud’ aangetoond wordt.

 


  Nieuwsflash
 
Betrouwbare en kosten-efficiŽnte monitoring van koolstofopslag door koolstoflandbouw? Lees meer
 
 
Vleesvervanger mag in Frankrijk geen steak, schnitzel of entrecote meer heten Lees meer
 
 
Eurapa vraagt input aan landbouwers over oneerlijke handelspraktijkenLees meer
 
 
MICHELIN Guide Belgium and Luxembourg 2024Lees meer
 
 
Extra mogelijkheid voor de invulling van niet-productief areaal in 2024 Lees meer
 
 
Verzamelaanvraag 2024 en betalingsrechten ter beschikking op e-loket Lees meer
 
 
7,4 miljoen euro steun voor projecten van innovatie, samenwerking en demonstratie Lees meer
 
 
VLIF-steun voor productieve investeringen (vanaf 2023) VLIF-aanvraagperiodes 2024 Lees meer
 
 
Decreet over de programmatische aanpak stikstof (publicatie BS)Lees meer
 
 
IPM (Vlaanderen): nieuwe regel inzake teeltrotatie vanaf 2025, vooral voor je voedermaÔs Lees meer
 
 
Vegaplan zet in op administratieve vereenvoudiging Lees meer
 
 
Startquotum diergeneeskunde in 2024 Lees meer
 
 
Afval op het strand voornamelijk plastic zwerfvuil en bouwafval Lees meer
 
 
Herziening administratieve verplichtingen rond registratie van landbouwpachtenLees meer
 
 
Brussels gewest beschermt nieuwe reeks Natura 2000-gebieden met beheerplanLees meer
 
 
Mesterapport 2023Lees meer
 
 
Overleg Vlaamse Regering (VR) met landbouworganisaties Lees meer
 
 
De toelatingen van producten op basis van prosulfocarb zijn geschorst Lees meer
 
 
Huidige Europese regelgeving belemmert doelsturing natuurinclusieve landbouw Lees meer
 
 
Evaluatie van de Belgische aardappelvoorraden op 1 februari 2024 Lees meer
 
 
Boerenbetogingen: De boer op met JoLees meer