Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 03 feb 2022 12:39 

Coöperatie Hoogstraten en de REO Veiling intensieve samenwerking


De REO Veiling en Coöperatie Hoogstraten starten met gesprekken over een mogelijke fusie. De bestuursorganen van beide groente- en fruitcoöperaties hebben woensdagavond, 2 februari 2022, het licht op groen gezet om de fusiepiste verder uit te werken.

Twee gezonde, lokaal verankerde organisaties met dezelfde ambitieuze droom; een sterke en toekomstgerichte coöperatie uitbouwen die blijvend een duurzame meerwaarde creëert voor de aangesloten telers. Coöperatie Hoogstraten en de REO Veiling gaan dit traject in als gelijke partners gebaseerd op wederzijds respect en het geloof in elkaars goede intenties.

De coöperaties zijn geen onbekenden voor elkaar. In diverse koepelorganisaties en op een reeks bestaande projecten wordt al jaren intensief samengewerkt. Op basis van eerste verkennende gesprekken zijn beide partijen er van overtuigd dat ze een verdere integratie moeten verkennen. Een samengaan zal een grotere slagkracht geven om zowel op interne uitdagingen als op externe opportuniteiten daadkrachtiger in te spelen. Daarnaast is een schaalvergroting een bewuste keuze om een nog sterkere en flexibelere partner te zijn in een steeds verder consoliderende markt.

Hans Vanderhallen (directeur Coöperatie Hoogstraten): “In een context waar sectorale uitdagingen nog nooit zo talrijk zijn geweest, kunnen wij samen veel efficiënter inspelen op de noden van de markt en de daarvoor noodzakelijke transformatie versnellen. Onlosmakelijk hiermee verbonden is de ambitie om onze interne organisatie en werking naar een hoger niveau te brengen. De toegenomen schaalgrootte zal extra mogelijkheden bieden om in te zetten op de bouw van een sterkere organisatie.”
Paul Demyttenaere (directeur REO Veiling): “Een heel duidelijke complementariteit tussen Coöperatie Hoogstraten en de REO Veiling zit in de geografische dekking. Samen kunnen wij een verbindende as vormen in het hart van Europa. Door onze krachten te bundelen, zetten we een stevige stap richting meer slagkracht. Een samengaan leidt tot de essentie van gemeenschappelijke marktordening, namelijk een groter geconsolideerd aanbod waardoor we onze marktpositie versterken.”

 


  Nieuwsflash
 
Het versterken van de productiviteitsgroei Lees meer
 
 
Pesticiden vanaf 2025 in Brusselse privétuinen verbodenLees meer
 
 
Oproep onderzoeksprojecten biolandbouw 2024 Lees meer
 
 
Half mei start veldkeuringen vermeerderingspercelen zaaizaden van landbouwgewassen Lees meer
 
 
Gezondheidsrisico's bij Basilicumplanten door irrigatie met vervuild (oppervlakte)water Lees meer
 
 
Aanvulling lijsten van oneerlijke marktpraktijken tussen ondernemingen in de landbouwLees meer
 
 
Overstromingen van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen dossierLees meer
 
 
Wijziging van diverse decreten over het landbouw- en visserijbeleid Lees meer
 
 
249.000 euro voor vier lokale voedselregisseurs Lees meer
 
 
hittegolven én bosbranden zullen 9 keer vaker voorkomen in Oost-Afrika Lees meer
 
 
Tien nieuwe suikerbietrassen op de Belgische rassenlijst Lees meer
 
 
Packaging: find a workable agreement for the fruit and vegetables sector Lees meer