Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 25 mrt 2020 07:57 

Noodlijn ABS voor werkkrachten in de land- en tuinbouw


Door de coronacrisis kan preiteler Davy Vanneste (31) de komende weken niet rekenen op seizoensarbeiders. Die blijven uit voorzorg in Roemenië. Toch kan de Stadenaar via het ABS op enkele enthousiaste krachten een beroep kan doen.

Landbouwer Davy Vanneste (31) runt samen met zijn ouders een landbouwbedrijf in Staden. De familie richt zich vooral op de teelt van prei. “Nu staan er enkele heel belangrijke maanden voor de deur. Normaal gezien kan ik dan telkens rekenen op de helpende handen van enkele Roemeense seizoenarbeiders.”

Door het coronavirus vinden zij het veiliger om in Roemenië te blijven. Davy begrijpt dat, maar moest wel naar een oplossing op zoek om de komende maanden het vele werk op het landbouwbedrijf te helpen uitvoeren.

ABS of Algemeen Boerensyndicaat heeft een hulplijn opgestart. De landbouworganisatie lanceerde het e-mailadres helpendehanden@absvzw.be. Via die weg kunnen zowel landbouwers die behoefte hebben aan extra arbeidskrachten als personen die op zoek zijn naar een tijdelijke job zich aanbieden. ABS zoekt dan naar een geschikte match.

Mede dankzij dit initiatief kon Davy gisteren aan de slag met twee nieuwe werkkrachten. “Net voor het uitbreken van de coronacrisis was ik volop op zoek naar een job. Ik had enkele sollicitaties in het vooruitzicht, maar die werden afgelast door het coronavirus”, vertelt de 22-jarige Maxim Plets.

Hij is vooral blij dat hij nu de handen uit de mouwen kan steken. “Het werk op het landbouwbedrijf valt zeker niet te onderschatten, maar we zitten heel vaak in de buitenlucht en dat doet een mens goed.”

Preiteler Davy is tevreden met zijn twee nieuwe werkkrachten. Wie nog graag meehelpt kan contact opnemen via het e-mailadres van het ABS. “Veel handen maken licht werk. Op deze manier zullen we ons door deze periode slaan en raakt ons product toch nog bij de klanten thuis”, reageert de Stadenaar.  Nieuwsflash
 
Respecteer de hygiŽnische voorzorgsmaatregelen bij bezoek aan land- en tuinbouwbedrijven Lees meer
 
 
Nationaal Energie- en Klimaatplan 2021-2030: wat zal de klimaatverandering ons kosten?Lees meer
 
 
Suikercampagne start twee dagen laterLees meer
 
 
Droogte 2020: bij 8 droogste jaren sinds 1906 Lees meer
 
 
Investeren om duurzaamheid te realiseren Lees meer
 
 
Meld nu jouw nitraatresiducontrole aan via SNapp!Lees meer
 
 
Covid 19 overbruggingsrechtLees meer
 
 
Socio-economische impact van klimaatverandering in BelgiŽLees meer
 
 
Biodiversiteitsrapport BelgiŽ 2020Lees meer
 
 
Champost Lees meer
 
 
De controle van mestwaarden Lees meer
 
 
Bestrijding droogteLees meer
 
 
Impact van klimatologische omstandigheden op de everzwijnenpopulatie Lees meer
 
 
Bericht voor de producenten van gecertificeerd aardappelpootgoed Lees meer
 
 
Proefresultaten granen 2020Lees meer