Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 24 jan 2020 12:34 

Hoe de voedselveiligheid verzekeren?


Een duurzamere voedselketen omvat verschillende facetten, gaande van een milieuvriendelijke productie en ‘fair trade’ tot het vermijden van voedselverspilling en het aanbieden van een voedzaam en gezond product. In de praktijk blijkt het soms een uitdaging te zijn om te streven naar meer duurzaamheid en tegelijk de voedselveiligheid te garanderen en wettelijke normen na te leven. Toch hoeft dit nieuwe initiatieven niet in de weg te staan, zolang er maar voldoende oog is voor de mogelijke risico’s. Het Wetenschappelijk Comité ingesteld bij het FAVV hecht daarom veel belang aan dit thema,zowel tijdens haar jaarlijkse conferenties als in bepaalde adviezen.

Bestanden beschikbaar voor download:
Advies (132.8 Kb)


  Nieuwsflash
 
Impact van het verlies van handelsvoordelen voor Oekraïne op export eieren naar de EULees meer
 
 
Belemmeren van Vlaamse landbouwexport naar Frankrijk door administratieve barrièresLees meer
 
 
Normen, ondersteuning en praktijkervaringen met vrijloopkraamhokken voor zeugenLees meer
 
 
Bessenteelt in Vlaanderen Lees meer
 
 
Nieuwe rassen Engels raaigras en rietzwenkgras op de Belgische rassenlijsten Lees meer
 
 
31 mei 2025 uiterste wijzigingsdatum voor de verzamelaanvraagLees meer
 
 
Over de drempels voor de landbouwer in de community-supported agriculturecoöperatiesLees meer
 
 
De federale beleidsplannen voor landbouw Lees meer
 
 
Over het verlies aan landbouwareaal ten gevolge van het nieuwe MestactieplanLees meer
 
 
De toekomst van de appelteelt in Vlaanderen Lees meer
 
 
Droogte voorjaar 2025: tijdelijk onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen vanaf 9/5/2025Lees meer