Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel

 28 okt 2019 14:13 

Aardappelmachine en WatchITgrow in de cloud gekoppeld


De evolutie in de aardappelteelt gaat razendsnel. Via het online platform WatchITgrow (WiG) kunnen telers nu al hun aardappelpercelen precies opvolgen en de groei en de gezondheid van de gewassen letterlijk in kaart brengen. AVR, specialist in machines voor de aardappelteelt, heeft nu AVR Connect gelanceerd waarmee de rooimachine via sensoren alle mogelijke informatie in the cloud samenbrengt en dat koppelt met WiG. Data integratie op hoog niveau.

Een aardappelteler die op een doeltreffende manier zijn percelen bewerkt, doet twee keer winst: een betere oogst en minder kosten. Via variabele taakkaarten die hij kan opmaken op basis van de gegevens die hem worden verstrekt via het online informatieplatform WatchITgrow, kan hij nu al duurzamer en efficiënter telen. WatchITgrow wordt gevoed door informatie die door VITO Remote Sensing uit satelliet- en dronebeelden wordt verzameld.

Die gegevens kunnen vanaf het volgende groeiseizoen gelinkt worden aan AVR connect. De nieuwe Puma 4.0 van AVR is een aardappelrooier die vier rijen tegelijkertijd kan verwerken en cloud-geconnecteerd is. De sensoren op de verschillende plaatsen van de rooier verzamelen alle data uit het veld en sturen het via de cloud naar AVR Connect. Daardoor kunnen alle functies en metingen gevisualiseerd worden. De data die verzameld worden geven de teler meteen inzicht in het hele rooiproces, maar AVR Connect kan ook rechtstreeks verbonden worden met de app van WatchITgrow.

Waar VITO Remote Sensing vanuit de ruimte data over de velden verzamelt, doet de AVR Connect dat vanop het veld. Door de krachten tussen AVR en VITO Remote Sensing te bundelen is het mogelijk om de gegevens van de nieuwe AVR Connect en het informatieplatform WatchITgrow samen te brengen en te integreren. Die combinatie is enorm waardevol voor de landbouwer.

Door de samenwerking van AVR met VITO kan de teler een gedetailleerd, accuraat en actueel beeld van zijn veld krijgen, met daarbij in een handig overzicht de productieve en minder productieve zones in het veld. Deze data zullen inzichten  leveren rond minder productieve delen van het veld en hoe de teler die kan remediëren. Hij kan op die manier met een druk op de knop data over pootinformatie en opbrengsten uitwisselen en op basis van de data die hij al via WatchITgrow heeft – over de gewasgroei, weers- en bodemdata - bijsturen en actie ondernemen om in de toekomst de opbrengst over het veld te optimaliseren.

 Lees hier ook de blog:

   Nieuwsflash
 
Herbevolkingsvergoeding voor getroffen pluimveehouders: SNEL indienen!Lees meer
 
 
Doorbraak in EU toelating kunstmestvervangers Lees meer
 
 
pluimveebedrijven vergoed na de uitbraak van aviaire influenza van het type H3Lees meer
 
 
Controles op biologische wassers blijven nodig Lees meer
 
 
Belgen openen frituur in ChinaLees meer
 
 
Vrijwillige intrekking van de toelating van SEPIRET 9290 FR ROUGE Lees meer
 
 
Agrovoedingsbedrijven tijdens Prinselijke Missie China Lees meer
 
 
10de Editie van de Phytofar Instituut PrijzenLees meer
 
 
Dikketruiendag 2020Lees meer
 
 
Brede weersverzekering toegelicht op Agribex Lees meer
 
 
Agribex 2019 - Landbouwparlement: landbouwers en natuurbelangengroepenLees meer
 
 
Boer ruimt veldLees meer
 
 
Bestrijding van voor planten/plantaardige producten schadelijke organismenLees meer
 
 
Het waait harder dan vroegerLees meer
 
 
Pormotie campagne Belgische friet in AziŽLees meer
 
 
Intrekking van de toelatingen van producten op basis van methiocarb Lees meer
 
 
Nieuw tweesterrenrestaurant in de MICHELIN Gids BelgiŽ en Luxemburg 2020 Lees meer
 
 
Agribex 2019: VLIF verhoogt steun voor klimaatslimme landbouw Lees meer