Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 10 okt 2019 12:35 

Strategie BASF voor de landbouw


BASF Agricultural Solutions mikt op een groter marktaandeel en een groei van één procentpunt boven de agrarische markt. De divisie streeft naar een omzetstijging van 50% tegen 2030. Dit zal een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstelling van BASF Group om tegen 2025 een omzet van € 22 miljard te behalen met Accelerator-producten. Producten die een substantiële bijdrage leveren aan duurzaamheid in de waardeketen. Het doel is de EBITDA van BASF Agricultural Solutions, vóór bijzondere posten, met gemiddeld 5% per jaar te laten groeien.

"Wereldwijd is er toenemende vraag van boeren, wetgevers en consumenten naar een bijdrage van BASF aan de samenleving, zowel op financieel, sociaal als milieugebied. Met onze door innovatie gedreven strategie in de landbouw gaan we deze uitdaging aan door ons te richten op de behoeften van onze klanten en de samenleving. Wij geloven in het vinden van de juiste balans voor succes - voor boeren, voor de landbouw en voor toekomstige generaties,” zei Saori Dubourg, lid van de Raad van Bestuur, tijdens de Capital Markets Day in het Agricultural Innovation Center van BASF in Gent, België.

De strategie van BASF in de landbouw is gebaseerd op innovaties die boeren in staat stellen de groeiende bevolking te voeden en uitdagingen aan te gaan zoals beperkte landbouwgrond, ziektedruk en klimaatverandering. Een verhoging van het R&D-budget naar ongeveer € 900 miljoen in 2019 ondersteunt BASF’s innovatiepijplijn voor de landbouw. Tegen 2028 zal BASF meer dan 30 nieuwe producten lanceren met een verkooppotentieel van meer dan € 6 miljard. Dit omvat acht actieve stoffen, evenals unieke traits en hoogwaardige hybride tarwerassen, soja, koolzaad, katoen en groenten. BASF stuurt zijn aanbod voor boeren en de agrarische industrie actief in de richting van duurzame oplossingen door duurzaamheid te integreren in alle zakelijke en portfolio-beslissingen. "Duurzaamheidscriteria zijn stevig verankerd in ons gehele R&D-proces. Zo kunnen we de juiste producten identificeren en verder ontwikkelen, die zowel de boeren als het milieu ten goede komen", aldus Peter Eckes, President Bioscience Research bij BASF. 

Versterking van de klantervaring
"Met onze strategie openen we een nieuw hoofdstuk, waarbij het boerenbedrijf centraal staat in alles wat we doen", zegt Vincent Gros, President of BASF’s Agricultural Solutions divisie. "Boeren telen een combinatie van verschillende gewassen met verschillende groeicycli en wensen. Daarom richten we ons op geselecteerde gewascombinaties, ook wel gewassystemen genoemd, waar we een zeer aantrekkelijk aanbod van producten en diensten bieden. Op deze manier kunnen we onze klanten het beste ondersteunen bij het maximaliseren van opbrengsten, het verminderen van weergerelateerde risico's en ziektedruk, en hen helpen om aan maatschappelijke eisen te voldoen.” 

Na de succesvolle structurele integratie in minder dan een jaar tijd, van de activiteiten en activa die van Bayer werden overgenomen, kan BASF nu boeren bedienen met een totaalpakket van agrarische oplossingen: van zaden, traits en gewasbescherming tot digitale oplossingen. Als een van 's werelds meest toonaangevende aanbieders van landbouwoplossingen, richt BASF zijn activiteiten op vier belangrijke strategische gewassystemen: groenten en fruit wereldwijd; tarwe, koolzaad en zonnebloemen in Noord-Amerika en Europa; soja, maïs en katoen in Noord- en Zuid-Amerika; rijst in Azië. In totaal vertegenwoordigen deze gewassen ongeveer 70% van de wereldmarkt.

BASF gaat nieuwe inkomstenstromen genereren uit digitale oplossingen voor de landbouw. Op basis van zijn baanbrekende digitale expertise in de landbouw en een sterke betrokkenheid van partners, zal het bedrijf digitale oplossingen bieden die waarde toevoegen aan de manier waarop boeren BASF-producten gebruiken, ze hun boerderijen managen, evenals de manier waarop ze toegang hebben tot producten of diensten. Bovendien zal BASF precisietechnieken en digitalisering gebruiken om toekomstige innovatiemogelijkheden in de landbouw te benutten. Dit omvat nieuwe, resultaatgerichte bedrijfsmodellen.

Aanzienlijk hogere omzet en EBIT vóór bijzondere posten in H1 2019
In de eerste helft van 2019 verhoogde de divisie Agricultural Solutions de omzet in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 38% tot € 4,4 miljard. Dit kwam voornamelijk door de acquisitie van bedrijven en activa van Bayer in augustus 2018. De EBIT vóór bijzondere posten van Agricultural Solutions steeg met 23% tot € 861 miljoen in de eerste helft van 2019, vooral door de bijdrage van de overgenomen bedrijven.  Nieuwsflash
 
Daling van het aantal slachtingen in 2019 Lees meer
 
 
Mestdecreet: Equivalente maatregel voor inzaaien vanggewassen Lees meer
 
 
GLB post-2020: “De begroting goedkeuren zoals zij nu voorligt, zou een ramp zijn voor onze landbouw"Lees meer
 
 
Gunstig erfbelastingsregime door inbreng 'familiebedrijfLees meer
 
 
Verzamelaanvraag 2020 op e-loket vanaf 21/2Lees meer
 
 
Het Europese landbouwbeleid en biodiversiteitLees meer
 
 
Afbouw landfbouwfinanciering via het GLBLees meer
 
 
“Aardappelseizoen 2020/2021 wordt uitdaging”Lees meer
 
 
PCA: "Uur in de schuur" Lees meer
 
 
'Groentenprecies'Lees meer
 
 
Proposed EU budget unacceptable Lees meer
 
 
Erosie voorkomen in groenten en maïsLees meer
 
 
Sojaproductie in VlaanderenLees meer
 
 
Buffelhouderij in Vlaanderen Lees meer
 
 
Innovatieve teeltenLees meer
 
 
Ministerieel besluit betreffende de landinrichtingLees meer
 
 
AB Register vzw stelt Renaat Debergh aan als nieuwe voorzitter Lees meer
 
 
Beheerovereenkomsten voor soortenbescherming in de liftLees meer
 
 
Omzetting van de erkenningen Fokkerijbesluit Lees meer
 
 
Impact van het zesde mestactieplan (MAP 6) op de Pachtwet Lees meer
 
 
Tweede prognose van de landbouweconomische rekeningen Lees meer
 
 
Subsidie brede weersverzekering - hoe vraag je de premiesubsidie aan via je verzamelaanvraag? Lees meer
 
 
Nieuwe bewoners van boerderijen die geen landbouwactiviteiten uitoefenenLees meer