Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel Volgend artikelVolgend Artikel

 09 okt 2019 09:35 

Nieuwe Vlaamse regering neemt verbinding Ieper-Veurne mee in regeerakkoord


Het lijkt er op dat de nieuwe Vlaamse regering eindelijk werk gaat maken van de verbinding Ieper-Veurne. Het dossier werd in elk geval meegenomen in het nieuw regeerakkoord. “Dit probleem sleept al te lang aan”, vindt Crevits.

CD&V-onderhandelaar Hilde Crevits, die minister van Werk en Landbouw is geworden in de nieuwe Vlaamse regering, zei het al toen het regeerakkoord klaar was: “We hebben een oplossing nodig voor het dossier rond de N8 en het dossier is opgenomen in het regeerakkoord. Dit probleem sleept al te lang aan.”
 
Eind 2015 vernietigde de Raad van State de plannen voor omleidingen voor Hoogstade en de dorpen Elverdinge en Woesten. De jaren daarna werden verschillende ontwerpen uitgedacht, maar om uiteenlopende redenen werden die nooit gerealiseerd. Twee jaar geleden ondernamen het Agentschap Wegen en Verkeer en het Departement Mobiliteit en Openbare Werken stappen om het dossier weer op de rails te krijgen. Er werden twintig organisaties bij betrokken, van gemeentebesturen tot Unizo, VOKA, Natuurpunt en bewonersplatformen. Maar tot nu toe is er nog niet veel gebeurd.
 
De nieuwe Vlaamse regering wil nu wel werk maken van de N8. “Het feit dat er wordt gesproken over de verbinding Ieper-Veurne laat de mogelijkheid open dat er niet alleen aan de N8 kan gesleuteld worden, maar dat ook de weg naar andere mogelijkheden wordt opengelaten”, reageert burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper). “Hopelijk kan iedereen de politieke moed opbrengen om de violen gelijk te stemmen en beslissingen nemen.” Talpe is hoopvol, want de nieuwe minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters is een partijgenoot. “Dat maakt het voor ons iets makkelijker.”
 
“Het dossier stond ook al in het vorig regeerakkoord”, vertelt burgemeester Peter Roose (Veurne Plus). “Laat ons hopen dat de nieuwe minister meer kan doen dan zijn voorganger. Elk stap die wordt genomen in dit dossier is welkom.” Voor het tracé tussen Veurne en Alveringem, dat buiten de beslissing van de Raad van State viel, zijn budgetten beschikbaar en zouden de werken in 2020-2021 kunnen starten.
 
Ook burgemeester Stephan Mourisse (LVP) van Vleteren is hoopvol. “De plannen om de N8 tussen Vleteren en Woesten aan te pakken, zijn klaar, maar het was nog vijf jaar wachten op geld. Het goede nieuws is dat de nieuwe regering eerder geld zou kunnen vrijmaken. Het dossier moet worden aangepakt, zodat het nu eens gedaan is met discussies en ongevallen. Met twee West-Vlaamse ministers in de regering zou dat toch moeten lukken.”  Nieuwsflash
 
EU vecht Colombiaanse antidumpingheffingen op diepvriesfriet aanLees meer
 
 
Terugbetaling van de inhouding voor financiële disciplineLees meer
 
 
14% van voedselproductie geraakt niet in de winkel Lees meer
 
 
EU trade agreementsLees meer
 
 
Landbouwer (26) overleden nadat hij bedolven raakte Lees meer
 
 
Directieraad van het KMILees meer
 
 
Hein Deprez verkoopt Greenyard Flowers UK Lees meer
 
 
Week van de Steak-Friet: 10 - 17 oktoberLees meer
 
 
Megastallen zetten traditionele boeren uit de markt Lees meer
 
 
International Fair Milk ConferenceLees meer
 
 
De Vlaamse biogassector in 2018 Lees meer
 
 
VLAIO: stel je vragen via WhatsAppLees meer
 
 
ADAMA, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm en Syngenta promoten CSTLees meer
 
 
Vrijwillige intrekking van de vergunning van BIXAZOR Lees meer
 
 
Veetournee: ‘Langleefbaarheid bij jongvee’ en ‘Generatiewissel’ Lees meer
 
 
Brede weersverzekering komt vanaf 2020 in de plaats van rampenfonds Lees meer